2a divisió FEF

El Llagostera, campió de la copa Federació en l’últim sospir (1-2)

Els gironins guanyen el títol amb un gol de falta de Sergio Cortés en el minut 120, quan ja tothom esperava els penals

El Llagostera és el sisè equip català que guanya la copa federació després de superar el Las Rozas en la pròrroga (1-2) en un final boig, i és que al final dels noranta minuts s’ha arribat amb zero a zero al marcador. A més, després que Youssef avancés els gironins i que Indiano marqués el gol de l’empat, Cortés ha donat la victòria al Llagostera amb un gol de falta meravellós en l’últim segon.

Els nervis i la por a regalar res al rival han marcat la primera part, i és que més enllà d’accions a pilota aturada ningú s’ha acostat a la porteria rival en els primers minuts. Semblava que no passaria res, però en el minut 21 Dieste ha comès un penal clar i absurd que podria haver marcat la final. Marcos, però, s’ha estirat com un gat per treure el xut d’Indiano i mantenir l’empat en el marcador. L’única ocasió del Llagostera abans del descans l’ha tingut Dieste, després d’una bona acció de Duba, però la seva rematada de cap ha sortit desviada.

En la segona part Las Rozas ha sortit amb més voluntat de buscar el gol que els llagosterencs i l’ha estat a punt de trobar en el 50’, en una jugada embolicada que ha finalitzat Losada amb un xut a boca de canó. De nou, però, Marcos s’ha vestit d’heroi per evitar el gol amb els peus. No ha estat una acció aïllada, i és que el conjunt local ha estat el clar dominador de la segona part aprofitant que el Llagostera no estava gens còmode sobre el terreny de joc i era incapaç d’acostar-se a la porteria rival. Carlos Moreno, Losada i Augusta han tingut tres bones ocasions, però per sort pel conjunt gironí no han trobat el camí del gol i no han pogut evitar que la final anés a la pròrroga.

El Llagostera que semblava mort curiosament ha arrencat millor la pròrroga, arribant més a prop de l’àrea rival que en tot el partit. Tot i això, només ha disposat d’un xut d’Èric Jiménez des de la frontal que ha sortit molt alt. I en l’inici de la segona part de la pròrroga ha arribat el gol, en una acció de murri de Youssef que ha robat l’esfèrica a Ramos Mingo, ha superat amb un control al porter i ha marcat a porteria buida (106’). Semblava definitiu, però en el 114’ Las Rozas ha trobat l’empat amb un potent xut d’Indiano des de la frontal que ha fet inútil l’estirada de Marcos. Tothom ja esperava els penals, però en el minut 120 el Llagostera ha forçat una falta a la frontal que Cortés ha transformat en el definitiu 1-2 amb un llençament magistral que val el primer títol oficial de la història del club gironí.