Girona

PAPE DIAMANKA

FUTBOLISTA DE L’ALBACETE CEDIT PEL GIRONA

“Em va faltar continuïtat”

“No vaig tenir les oportunitats que hauria volgut, no vaig poder jugar tres partits seguits per poder-me assentar i treure el que tinc”

“Potser va faltar confiança dels entrenadors”

El que volia era això, tenir més minuts. Amb el club vam decidir que sortiria, i per això vaig venir a l’Albacete

Pape Diamanka (Dakar, Senegal, 1990) va canviar aquest estiu el Girona per l’Albacete a la recerca de més protagonisme. I és que enel conjunt blanc-i-vermell no va acabar de rutllar, i sota les ordres de quatre entrenadors diferents va disputar 1.141 minuts en tot el curs, mentre que ara, en 16 jornades n’acumula 857. Demà, però, el migcampista senegalès, que està cedit pel club de Montilivi, no podrà jugar per clàusula.

Com li va per Albacete? Estan tenint un inici complicat...
La veritat és que sí, l’equip no acaba d’arrencar. Estem tenint molts problemes per aconseguir les victòries, però estem treballant. Hem de ser forts i començar a guanyar.
En l’aspecte personal com s’està sentint?
Bé. Era el que volia, tenir més minuts. En el Girona no vaig tenir l’oportunitat la temporada passada, i entre jo i el club vam decidir que sortiria, i per això vaig venir cap aquí. L’Albacete em va mostrar molt d’interès i vaig decidir venir per poder jugar més i tenir més protagonisme.
Com valora el seu pas pel Girona?
Vaig estar-hi bé. L’únic que no vaig tenir les oportunitats que hauria volgut, no vaig poder jugar tres partits seguits per poder-me assentar i sentir-me més còmode al camp i treure el que tinc. Va ser l’únic problema que vaig tenir allà. L’equip també bé, tot i que ens va costar molt al principi, ens vam acabar ficant en el play-off i gairebé pugem.
Per què creu que no va tenir aquesta continuïtat?
No ho sé. Potser va faltar confiança dels entrenadors. Al principi vaig jugar més, però tot i això només jugava quan hi havia baixes. Quan tornaven, tant feia que jo hagués jugat bé el partit anterior, que em tocava tornar a esperar, i no vaig tenir aquesta continuïtat que hauria volgut per poder-me sentir còmode. Potser va faltar que confiessin una mica més en mi.
I després hi ha el tema de la posició. Vostè és un migcampista que rendeix més alliberat i arribant a l’àrea, i en el Girona va actuar majoritàriament al doble pivot, més fix. Pensa que això el va afectar?
Ells em van fitxar sabent això, que m’agrada arribar i estar més lliure, però als entrenadors que va haver-hi sembla que no els va quadrar gaire. Però també m’adapto bé al doble pivot, hi he jugat molts anys i m’hi adapto, però on més m’agrada és estant més lliure i trepitjant les dues àrees.
Tot i això, va acabar disputant la final per l’ascens contra l’Elx a Montilivi.
Aquell partit no l’havia de jugar, però Gumbau va tenir problemes en l’escalfament i vaig jugar jo. Crec que vaig estar bé, vaig complir bé, fins i tot l’entrenador em va felicitar després del partit, perquè no era fàcil; de cop vaig haver de jugar una final, un partit tan important, i crec que vaig estar bé. Llàstima que vam tenir la mala sort que ens van fer el gol... La targeta vermella també ens va castigar bastant i al final ens van fer el gol. Va ser un pal molt dur, la veritat... Se’ns va escapar al final.
No sé si ha pensat gaires vegades en aquell partit. Tot hauria canviat...
És clar... Tots volíem l’ascens. Ho teníem al cap després d’un any tan dur, era una cosa que tothom desitjava. Ens va faltar una mica de sort.
Demà no pot jugar. Com s’ho agafa?
Un sempre vol jugar, però estic cedit i hi ha un contracte. Així que no ho puc fer.
Té contracte amb el Girona fins al 2022. Pensa en el futur?
De moment estic aquí. Depenent de com vagin les coses aquí ja es veurà la temporada vinent què passarà. Tinc contracte amb el Girona, però jo ara mateix estic centrat a fer un bon any aquí i després al final ja es decidirà.
Sobre el partit, vostè no pot jugar, però què preveu?
Serà un partit com tots els que hi ha a segona, tots són finals. Tots els equips estan necessitats; el Girona vol estar a dalt i l’Albacete està lluitant per sortir d’allà baix. Serà un partit complicat per a tots dos equips, i tothom voldrà guanyar-lo. Serà molt disputat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)