Girona

Dinàmica i creixement

El Girona busca aquesta tarda a Albacete (18.15 h) millorar la versió dels darrers partits i oferir-ne una que li permeti sumar la segona victòria consecutiva

El conjunt castellanomanxec no s’enlaira, és penúltim, suma un punt dels últims quinze i fa tres duels que no marca

Amb el bàlsam que va significar retrobar el camí del triomf dimarts a Montilivi contra el Mirandés (1-0), el Girona no s’atura, immers de ple en el frenesí provocat per un calendari carregadíssim. Cinc dies després, doncs, i això és novetat, ja que feia quatre jornades que no descansava tants dies seguits, el conjunt de Francisco torna a la competició i ho fa al Carlos Belmonte, el camp de l’Albacete, un equip que va jugar dijous a la nit i que no s’acaba d’enlairar; ocupa la penúltima posició de la classificació, suma un punt dels darrers quinze disputats i fa tres partits que no marca.

Tot i això, tothom sap que la plata és una categoria extremadament exigent en què qualsevol rival fa partit i, per tant, els blanc-i-vermells hauran de millorar molt l’última versió oferta, malgrat guanyar, per marxar amb alguna cosa del feu castellanomanxec aquesta tarda. I és que en l’esmentada última victòria, el grup gironí va mostrar-se poc convincent, amb els problemes recurrents al davant, en què en la línia de les últimes jornades li va costar molt generar situacions de gol, i, a més, amb l’afegit d’una sorprenent falta de solidesa al darrere en una segona part en què el rival li va generar quatre ocasions claríssimes. L’atzar i Juan Carlos, aquesta vegada, li van fer costat, però no sempre serà així.

N’és conscient Francisco, que per al duel d’avui recupera Pablo Moreno, absent en l’últim per un problema muscular, i també Yan Couto, que, tot i estar present a la banqueta tampoc estava en òptimes condicions per competir. Un dels dos futbolistes cedits pel City podria ocupar una de les dues bandes ofensives per tal de donar descans a un Yoel Bárcenas amb molts minuts a les cames, ja que en el 4-4-2 que presumiblement dibuixarà l’equip, l’altra punta l’ocuparà Samu. I és que amb els tres davanters centre a punt, s’entreveu complicat que Francisco no aposti per aquest sistema amb la doble punta en atac; una davantera que serà en principi per a Mamadou Sylla, màxim golejador de l’equip amb cinc dianes, i Cristhian Stuani, que continua el seu rodatge després d’un període aturat, la qual cosa implicarà que a Nahuel Bustos li toqui esperar el seu torn. Pel que fa a la medul·lar, sense Ramon Terrats fora de la convocatòria i amb Ibra Kébé reintegrant-se a poc a poc, els dos llocs al doble pivot se’ls disputaran Monchu, Cristóforo i Gumbau, mentre que a la línia defensiva, l’únic canvi possible podria ser l’entrada de Ramalho per un Bueno que li ha guanyat la partida darrerament. Sense opcions continuen Aday i Valery, encara lesionats tot i que ahir van fer una part de l’entrenament amb el grup, ni tampoc Juanpe, que, almenys fins al 2021, no estarà disponible.

Els punts són importants per al conjunt blanc-i-vermell, que ha de sumar de tres per tornar a guanyar, encadenar victòries –dues– i agafar una embranzida que ho facilitaria tot. El grup busca, doncs, entrar en aquesta dinàmica positiva que li permetria, ara que recupera efectius i només té tres lesionats del primer equip, reforçar l’estat d’ànim i tenir la tranquil·litat per treballar per assolir un creixement com a equip que és imprescindible. Al davant té un Albacete necessitat que no pot comptar amb Pape Diamanka, cedit pel Girona i que es queda fora per contracte. Aritz López Garai, segon tècnic dels castellanomanxecs aquest curs, tampoc pot comptar amb els lesionats Javi Jiménez, Javi Navarro, Benito, ni el sancionat Gorosito.

EL DESCANS

Francisco ha tingut cinc dies per treballar i recuperar futbolistes

El retorn de Stuani al Carlos Belmonte

L’Albacete va ser el primer equip de Stuani en el futbol estatal. Ja fa onze anys, quan l’uruguaià, aleshores de 22 anys, va aterrar-hi procedent del Reggina italià, i aquell curs (2009/10) a segona divisió A, va causar impacte en la categoria. I és que l’ariet va acabar sent el segon màxim golejador de la plata, amb 22 gols, només superat per Jorge Molina (Elx) , que en va fer 26, amb els quals va contribuir a la permanència del conjunt castellanomanxec. Només va estar-hi aquella temporada, ja que quan va acabar-se va fer el salt a primera divisió fitxant pel Llevant, però n’hi va haver prou per deixar empremta en un Carlos Belmonte on encara no ha jugat amb una altra samarreta. Avui, doncs, serà la primera vegada que Stuani jugui de visitant al camp de l’Albacete, un equip, de fet, al qual només s’ha enfrontat una vegada, la temporada passada a Montilivi en el partit de la segona volta (1-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)