Territorial

Inici de la tercera fase amb un partit amb història

Copa Catalunya. El Barça i el Sant Andreu donen el tret de sortida a la tercera eliminatòria en la primera vegada que s'enfronten oficialment des dels fets del 2010

La tercera eliminatòria de la copa Catalunya, prèvia als quarts de final, en què entren els equips de segona A, començarà avui amb un duel morbós. El Sant Andreu i el Barcelona B es veuran les cares (20 h, Esport 3) per primer cop en duel oficial des que el juny del 2010 es van jugar, en una eliminatòria fratricida, l'ascens a segona A. La polèmica d'aquell enfrontament, amb el colofó dels incidents al final del segon matx, al Narcís Sala, encara es recorda i bona part de l'afició quadribarrada s'agafa l'encreuament amb ganes de revenja.

La relació entre els dos equips, històricament, ha estat polèmica. A Sant Andreu molts seguidors retreuen al filial que el seu trasllat al camp de Fabra i Coats va fer minvar la massa social quadribarrada. Encara més cou el fet que, en la temporada 1979/80, els quadribarrats perdessin la segona B després que el seu rival directe per la salvació, el Diter Zafra, aconseguís puntuar en la darrera jornada a terreny blaugrana amb un sospitós 0-0.

El 2010

El Sant Andreu havia vist, setmanes abans, com s'esvaïa la primera oportunitat en la tanda de penals de Ponferrada després d'una eliminatòria marcada per decisions arbitrals en contra. La segona opció arribava contra els blaugrana en el que va tornar a ser un enfrontament marcat per una decisió arbitral, amb un penal més que dubtós sobre Nolito.

En la tornada, l'afició local va rebre els blaugrana amb un ambient extremadament hostil. El 0-0 final va permetre als joves entrenats per Luis Enrique celebrar l'ascens. Ho van fer, però, al vestidor, ja que la invasió de camp i l'enfrontament entre seguidors locals i membres radicals de l'afició blaugrana, va obligar a intervenir els Mossos. Els incidents es van saldar amb una sanció de tancament del Narcís Sala, que al final va quedar en no res per l'amnistia de la FEF per la reelecció de Villar.

Des d'aquell 20 de juny de 2010, no hi ha hagut cap Sant Andreu-Barça B oficial. I, malgrat que a l'equip andreuenc tot just hi queda el delegat, el sempitern Miquel Jové, els actuals integrants tenen clar que serà especial. El tècnic, Mikel Azparren, explica: “Sabem que a l'entorn hi ha ganes, per a ells no és un partit més.” Des del club s'han extremat les precaucions per evitar incidents i han consultat als Mossos per si cal establir algun dispositiu especial de seguretat.

Avui
St. Andreu - Barça B
20 h
Diumenge
Gavà - Figueres
19.30 h
Per determinar
Lleida - Badalona
Està previst que es jugui amb la competició de lliga començada.
Exempt
Prat Els equips classificats entraran en el sorteig amb els tres equips que el curs passat van jugar a segona A (Girona, Nàstic i Llagostera) en els quarts de final. Un quedarà exempt i no pot ser el Prat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)