Girona

Clàssic de frustració

L’Almeria visitarà demà el botxí que li ha barrat dos anys seguits el pas a la lluita per l’ascens, tot i que tampoc ha servit al Girona per pujar

Rubi, a diferència d’algun jugador seu, es nega a parlar de revenja

Un dels plats forts de la vuitena jornada es farà esperar fins demà al vespre (21 h). Montilivi viurà el retrobament entre el Girona i l’Almeria, dos equips que han convertit en una mena de clàssic modern la seva lluita per pujar a primera divisió. Amb Rubi a la banqueta, els andalusos arribaran al duel amb la sensació d’estar molt més fets i reforçats anímicament que els gironins, però amb la lliçó apresa d’haver-se escaldat.

En l’última visita a l’estadi, l’Almeria es va veure atropellat pel Girona de Francisco, que va fer una arrencada espectacular i va encarrilar la semifinal. Yoel Bárcenas (2’) i Yan Couto (5’) van dur l’èxtasi a Montilivi, que encara va celebrar el 3-0 –de Sylla (65’)– per anar amb tranquil·litat al Jocs del Mediterrani, on l’equip gironí es va garantir l’accés a la final per pujar (0-0). Els gironins repetien el camí de deu mesos enrere, en què també van deixar amb un pam de nas l’Almeria, amb grans connexions entre Samu Saiz, Borja García i Stuani i victòries tant a casa (1-0) com a fora (1-2). El drama és que no només l’Almeria va quedar frustrat, sinó que les victòries en les semifinals tampoc van servir als gironins per recuperar l’elit perduda. Dues finals perdudes en deu mesos han ferit els blanc-i-vermells.

Esperit de revenja?

El duel de demà a Montilivi arriba quatre mesos després de l’última semifinal per pujar a primera divisió. “Vull revenja amb el Girona. Hi ha aquella espina clavada perquè ens van eliminar en el play-off”, reconeixia aquesta setmana el lateral Centelles. Força més suau és el tècnic, Joan Francesc Ferrer Rubi: “Hem d’enfocar el partit per lluitar-lo al màxim, però no perquè tinguem dolor pel que va passar”, assegurava ahir el maresmenc, que feia autocrítica per l’arrencada del partit d’anada a Montilivi, on els gironins van accelerar la feina: “No vam estar gens bé en l’inici, i ens ha de servir d’aprenentatge.”

Rubi manté un record inesborrable de la temporada 2012/13 a la banqueta de Montilivi: “Vam fer en el seu moment la millor temporada de la història del club. Ha plogut molt, però hi ha gent que hi treballa a qui tenim certa estima.” Aquella vegada, el Girona va perdre la final per pujar precisament contra l’Almeria. Rubi també va valorar el canvi d’entrenador a la banqueta gironina: “Francisco i Míchel estan molt consagrats i cadascú té una idea de joc diferent i vàlida. Míchel intenta fer equips creatius i d’elaboració i és el que té més ascensos els últims quatre anys. Necessita temps, de la mateixa manera que jo en vaig necessitar quan vaig arribar.”

REACCIONS

Míchel necessita temps, de la mateixa manera que jo en vaig necessitar quan vaig arribar
Joan F. Ferrer ‘Rubi’
ENTRENADOR DE L’ALMERIA
Hem d’enfocar el partit per lluitar-lo al màxim, però no pel que va passar. No vam estar bé en l’inici i ha de servir d’aprenentatge
Vull revenja amb el Girona; hi ha aquella espina clavada perquè ens van eliminar
Álex Centelles
DEFENSA DE L’ALMERIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)