Girona

D’alta complexitat

L’Almeria posa a prova la necessitat de millora del Girona, que busca més capacitat de fer mal al davant (21h)

L’equip de Míchel ha d’extremar la concentració i minimitzar els errors contra un rival més entonat i ple d’arguments ofensius

No hi ha cap equip infal·lible a segona A, i hi ha temps d’activar-se. El Girona té aquesta nit (21 h) l’oportunitat d’acostar-se a la zona noble, si és capaç de superar un dels equips més potents de plata, però també pot tornar a caure en la zona de descens, si perd. La visita de l’Almeria és un senyor examen per al conjunt de Míchel Sánchez, que té la diagnosi feta –li falta ser vertical i profund al davant– però que no troba la manera d’aconseguir-ho. L’entrenador madrileny ha estat contundent a l’hora de reconèixer les mancances detectades, i ara falta saber-les corregir i aplicar-ho al camp. Avui, per aspirar al triomf, serà fonamental no només tenir més verí al davant, sinó també extremar la concentració al darrere, perquè l’Almeria té punyals que difícilment desaprofitaran les desconnexions i les pèrdues que els gironins han mostrat més d’una i de dues vegades.

Rubi, que va arribar al Jocs del Mediterrani en la recta final de la temporada passada (sis partits de lliga i les semifinals contra el Girona), té ara un equip més fet i consolidat. Els andalusos han arrencat bé, amb cinc victòries en set partits. Acumulen els mateixos gols encaixats que el Girona (6), però en canvi n’han marcat deu més (15 a 5). Una mostra clara del seu potencial –el nigerià Umar Sadiq n’acumula cinc i l’extrem belga Ramazani, tres–, però també d’un dels punts febles del Girona. “Són cinc gols a favor. Pocs en contra (sis), però per estar més amunt necessitem millorar i tenir el balanç molt a favor nostre”, admet Míchel, que està fent moltes voltes a l’hora d’intentar trobar la millor combinació de futbolistes a partir de tres quarts de camp. Té jugadors de qualitat com Borja García, Samu Saiz i Álex Baena, però els demana que busquin alguna cosa més que la passada. I té també futbolistes amb més velocitat, com Ureña, Valery, Darío Sarmiento o Nahuel Bustos. La qüestió és mirar de trobar la fórmula perquè l’equip sigui més profund i vertical. Perquè no només són els pocs gols–un en els últims tres partits, i de penal–, sinó l’escassa capacitat de generar perill mostrada fins ara.

Míchel té la baixa confirmada de David Juncà –ha començat a fer treball de camp–, però probablement hi afegirà la de Jordi Calavera, per uns problemes musculars que li han impedit entrenar-se durant tota la setmana. El lateral de la Cabra del Camp deixarà un lloc lliure al costat dret, i Arnau Martínez té molts números per cobrir-lo, després d’unes setmanes a l’ombra. El tècnic va fer un toc d’atenció al jove maresmenc: “És un noi que estava sent important i ho és. Però té 18 anys i molt marge de millora. Ha de pensar que no només val arribar-hi, sinó també mantenir-s’hi. Ha de continuar creixent i ser un jugador important des del dia a dia, en l’esforç, en el treball. Tenim moltíssima confiança en ell i ha de ser un jugador de referència a Girona, però s’hi ha de convertir. Encara no ho és. Li exigim més.”

L’Almeria torna avui a un escenari de mal record. En la seva última visita, va ser atropellat pel Girona, que va fer valer una sortida espectacular per encarrilar l’accés a la final del play-off. Són dues semifinals seguides en deu mesos amb victòria per als gironins, tot i que tampoc els ha servit per pujar. L’altre punt calent de la cita d’aquest vespre –amb capacitat per fer rècord de públic a Montilivi, que pot ocupar el 60% de l’aforament– és la designació arbitral, amb Pulido Santana al camp i Pérez Pallas al VAR, dos dels àrbitres de més mal record per als blanc-i-vermells.

Els reptes de Rubi

Embalat com a local, les úniques taques de l’Almeria són en dues sortides, al camp de l’Amorebieta –derrota per 2-1, jugant amb deu des del minut 18– i a Ponferrada, en un mal partit decidit per Paris Adot (1-0). En canvi, l’últim partit a camp contrari va acabar amb golejada contundent, a Alcorcón (0-4). “Som ambiciosos, però també realistes. Soc exjugador i fa molts anys que entreno. Que l’equip sempre jugui bé no existeix. El que s’ha vist a camp contrari és que un parell de dies no hem estat bé, però en un d’ells vam jugar més de 70 minuts amb un home menys”, defensa l’exentrenador del Girona. Amb molts arguments, Rubi no dona pistes sobre els escollits: “És impossible que una alineació guanyi tots els partits; no és inamovible. Hi ha riquesa en el grup, i he de mirar d’encertar. Si es fa algun canvi, serà amb sentit.” L’entrenador maresmenc té l’única baixa del lateral dret Aitor Buñuel.

AL LATERAL DRET

Arnau té molts números de tornar a l’onze i rep un toc d’atenció de l’entrenador

ELS DEURES

Míchel busca la manera de trobar connexions entre els futbolistes ofensius

LA DIFERÈNCIA

Tots dos han rebut sis gols, però l’Almeria n’ha marcat deu més que el Girona

RETORN A MONTILIVI

Rubi torna al capdavant d’un equip que té molt mal record recent del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)