Girona

Tot està per fer

El Girona necessita trobar fórmules per augmentar el poder ofensiu però també per ser més sòlid en defensa

L’equip, verd i en construcció, ha de conviure amb la realitat de veure’s en zona de descens

“Vull posar la primera pedra perquè l’equip vagi endavant.” Acostumat a fer discursos nítids, entenedors i sense excuses, Míchel Sánchez és el primer de reconèixer la situació delicada que viu el Girona: “Tenim moltíssimes coses per millorar. Estem en una situació que no és la idònia, no és la que volíem, però és la realitat. Hem de lluitar cada punt. Hem de ser un equip molt fort. Tornar a replantejar-nos, no des de l’estil, sinó des de dins, cadascú, per veure què hem de millorar. I m’hi poso al davant.” Superades vuit jornades, els gironins acumulen només vuit punts, han tornat a caure en zona de descens i ho tenen tot per fer i millorar. Tant al davant, amb una xifra de gols minsa i preocupant (sis), com al darrere, amb massa fragilitat.

L’Almeria va injectar una altra dosi de realitat al Girona, que és lluny dels equips més forts de la categoria. L’equip, sobretot en la primera meitat, hi va posar un punt més d’intensitat i agressivitat ofensiva, tal com demanava l’entrenador, però tampoc n’hi va haver prou per generar perill real. L’únic gol va arribar en una connexió entre dos defenses –Arnau i Bernardo– a pilota aturada, cosa que sempre ajuda però que no esquiva el fet que, amb pilota continuada, li costa molt intimidar els rivals. “La sensació és que hi ha moments en què dominem però això no es tradueix en grans ocasions. És la gran dificultat que té l’equip”, reconeixia Míchel, que contra l’Almeria va posar els extrems a cama natural –Baena a la dreta i Darío Sarmiento a l’esquerra– per buscar més centrades cap a Cristhian Stuani, apagat.

Amb poca profunditat i molts atacs posicionals, s’hi afegeix el fet que la falta de contundència és tant o més greu al darrere que al davant. Hi ha badades puntuals, com ara l’error de Bernardo en la sortida de pilota que va permetre l’Almeria marcar el 0-1, però també fragilitat a l’hora de frenar les transicions ofensives del rival. I unir les dificultats per marcar amb la feblesa al darrere és letal. “Necessitem ser més consistents. Des de la porteria a zero, hem de ser un equip més compromès, més intens, que no hi hagi tantes situacions contràries. És un treball que hem de fer tots, i el primer, jo. Cada punt s’ha de lluitar a mort”, deia l’exentrenador del Rayo.

Míchel ha anat variant les peces, sobretot a tres quarts de camp, però continua sense trobar solucions. La mala dinàmica i les dificultats reiterades poden acabar conduint l’entrenador a variar l’esquema de joc i rescatar el dels tres centrals, una mena de talismà a Montilivi. El tècnic deixa oberta la possibilita de canviar de dibuix, però no d’estil i idea de joc.

Treballar i treballar

L’equip no perd la fe, tot i que la realitat de veure’s en zona de descens és dura. “La línia de treball està sent bona. Hem de continuar creient i treballant, i rescatar coses bones pel que fa al joc, l’actitud i la implicació”, explicava Bernardo Espinosa, que va viure les dues cares contra l’Almeria, amb un error que va costar el 0-1 i el seu primer gol per obtenir un empat que es va frustrar poc després. “Hem de minimitzar els errors, seguir treballant per millorar i creure en el nostre joc. La progressió, malgrat dels punts, està sent positiva”, assegurava el central colombià.

ATAC INNOCU

L’equip troba a faltar la creació d’ocasions clares fins i tot en les fases de domini

EN DEFENSA

Els gironins s’han mostrat fràgils i han pagat errors puntuals i la falta de contundència

ELS TRES CENTRALS?

Míchel admet que ha de donar solucions i no descarta retocar l’esquema de joc

A Lugo comença una altra lluita

X.M.

Míchel aspirava a convertir el partit contra l’Almeria en un punt d’inflexió, perquè la victòria equivalia a situar-se entre el setè i el novè lloc. La derrota, en canvi, deixa el conjunt gironí marcant la zona de descens com a dinovè, empatats a punts amb el Saragossa, vintè, i també amb el Lugo, en zona de permanència perquè ha marcat tres gols més. I el conjunt gallec és precisament el pròxim rival, dissabte a l’Anxo Carro (16 h). El Girona, per tant, jugarà amb la pressió afegida que una altra ensopegada el deixaria molt encallat en la zona de descens. Després de visitar el Lugo, i en un mes d’octubre molt carregat perquè hi ha una jornada entre setmana, el Girona rebrà l’Osca (dissabte, 16), jugarà al camp del Mirandés (dijous, 21), s’enfrontarà al Saragossa a Montilivi (dilluns, 25) i visitarà el Fuenlabrada, el cap de setmana del 31.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)