Girona

Alternatives seques

El Girona ha firmat el seu segon pitjor inici golejador en vuit jornades des que milita a LaLiga amb sis dianes, una més que el curs passat

Samu Saiz, amb quatre, és l’únic jugador de la mitja punta que ha xutat a la porteria rival

El Girona no rutlla mentre continua cercant l’equilibri que el faci ser un equip sòlid en defensa i també contundent en atac. Després de vuit jornades, de moment sembla que quan es proposa aguantar el zero a la pròpia porteria –ja n’ha aconseguit quatre–, en la parcel·la ofensiva li costa Déu i ajuda inquietar les defenses rivals amb els mecanismes utilitzats. En els gironins només han vist porteria Stuani i Nahuel –en dues ocasions–, Pol Lozano i Bernardo, cosa que deixa la zona de tres quarts, on hi ha segurament més qualitat, fora de l’equació golejadora. De fet, entre Samu Saiz, Borja García, Álex Baena, que van acabar damunt del terreny de joc en l’últim duel contra l’Almeria, només el primer ha aconseguit xutar entre els tres pals, fins en quatre ocasions. Amb Stuani i Nahuel, els dos únics davanters de referència, adormits, i en espera de Pablo Moreno, sense notícies, l’atac blanc-i-vermell viu un moment d’ofuscació i bloqueig. Els sis gols en vuit partits són el segon pitjor bagatge del Girona en LaLiga, només superat per les cinc del curs passat, en un inici amb Francisco que també va generar dubtes però que va acabar agafant una línia ascendent inimaginable. Els de Míchel són el tercer equip que menys gols fa en la categoria, només superat pel Saragossa i l’Alcorcón (5), tots dos també en descens a la primera FEF.

Aparicions esporàdiques

L’encaix de Samu Saiz, Borja García i Álex Baena fa anar de bòlit Míchel, que ell mateix admet que encara els queda feina per compartir minuts al camp. Tots tres tenen una qualitat contrastada però fan de la seva major virtut, el toc i l’associació, una xacra per als ideals del madrileny, la profunditat i la verticalitat. L’extècnic de l’Osca i el Rayo vol amplitud de camp i que tots tres aportin això encara que vagi contra la seva naturalesa. En aquest aspecte queda molt recorregut, si bé Baena va mostrar una versió més incisiva en la primera part contra l’Almeria i Samu s’ha posat entre cella i cella trencar línies i buscar la porteria rival. Per a Borja García, la feina serà més laboriosa, i és que el madrileny traça bé pilotes a l’espai però Stuani no està per jugar lluny de l’àrea i guanyar els rivals per velocitat.

Davanters apagats

Tot i que Stuani i Nahuel són els jugadors que més gols han fet i els que més xuten a porteria, en nou ocasions l’uruguaià i en quatre l’argentí, en les últimes jornades tots dos han passat força desapercebuts en l’atac. Stuani va marcar de cap en la primera jornada i no va aparèixer de nou fins a la sisena per fer de penal el gol de la victòria contra el Valladolid, mentre que Nahuel va estrenar-se també en la primera jornada contra l’Amorebieta i va fer el seu segon i últim gol en la tercera a El Toralín contra la Ponferradina, per tant, encadena cinc partits sense veure porteria rival.

Defensa golejador

L’últim duel del Girona va permetre veure com Bernardo Espinosa es convertia en el primer defensor blanc-i-vermell que fa gol des de començament de temporada. Tant el colombià com Juanpe solen ser els jugadors més fiables i perillosos en les jugades d’estratègia ofensives, i assistit amb el cap per Arnau, un altre defensa, el de Cali va foradar la porteria andalusa qui sap si per marcar el camí de la resta dels seus companys.

ELS GOLS DEL GIRONA EN ELS PRIMERS VUIT PARTITS A LALIGA

Curs 2008/09 (2a A)
7 gols
Jaume Duran, Serra (2), Gabri (2), Cañas i Chechu
Curs 2009/10 (2a A)
8 gols
Peragón (2), Juanma, Kiko Ratón (3), Sarmiento i Dorca
Curs 2010/11 (2a A)
12 gols
Jandro (3), Kiko Ratón (2), Peragón (4), Chechu, Despotovic, Moha
Curs 2011/12* (2a A)
12 gols
Rigo, Saizar, Moha (2), Migue, Coro (4), Dani Nieto, Benja, Dorca
Curs 2012/13 (2a A)
15 gols
David García, Juanlu, Benja (3), Jandro, Eloi, Tébar (3), Felipe (2), Jofre i Ion Vélez
Curs 2013/14 (2a A)
10 gols
Felipe (3), Chando, Eloi, Timor (3), Gerard Bordas i Pere Pons
Curs 2014/15 (2a A)
13 gols
Felipe (4), Sandaza (3). Mata (2). Juncà, Jandro, Richy i Aday
Curs 2015/16 (2a A)
8 gols
Jairo Morillas (2), Mata (2), Lejeune, Granell (2) i Aday
Curs 2016/17 (2a A)
14 gols
Longo (4), Alcaraz (3), Borja García (3), Portu (2) Sandaza i Pere Pons
Curs 2017/18 (1a)
7 gols
Stuani (4), Alcalá, Portu i Juanpe
Curs 2018/19 (1a)
10 gols
Borja García, Stuani (8) i Alcalá
Curs 2019/20 (2a A)
7 gols
Borja García, Stuani (5) i Marc Gual
Curs 2020/21 (2a A)
5 gols
Sylla (3), Monchu i Franquesa
Curs 2021/22 (2a A)
6 gols
Stuani (2), Nahuel (2), Lozano i Bernardo

Pablo Moreno, el desaparegut

J.S.

L’atacant granadí ha jugat setze minuts des de principi de temporada en l’únic partit en què va anar convocat amb els seus companys, a Màlaga. El futbolista cedit pel Manchester City va confirmar la seva tornada al Girona en el darrer dia de mercat, després d’haver fet la pretemporada a les ordres de Pep Guardiola. De totes maneres, uns problemes físics que arrossegava el van fer arribar fora de forma o molt lluny de la plenitud física a terres gironines. El cas del davanter andalús no acaba de lligar a l’entorn gironí, i és que, Pablo Moreno va entrar en la convocatòria i va disputar els seus únics minuts aquesta campanya deu dies després d’aterrar de nou al club, però ara va camí de passar-se un mes inèdit al terreny de joc i, fins i tot, a les llistes de Míchel, que va explicar que havien preparat un “treball específic“ perquè el punta assolís el nivell òptim. El tècnic madrileny ni tan sols l’ha inclòs en les últimes convocatòries, i això que no ha cobert ni de bon tros les 23 fitxes permeses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)