Girona

Obligats a atacar millor

Míchel es fa seu el problema d’haver marcat només sis gols i d’haver generat poques ocasions

El tècnic té clar que l’estil no es toca, però canviar el sistema per donar més solucions està sobre la taula

Quan un equip vol ser protagonista amb la pilota i dominar els partits a través de la possessió, el que és indiscutible és que ha de ser un equip amb gol. El Girona, de moment, no en té, i és que el balanç de només sis gols en les vuit primeres jornades és més que pobre. De fet, només l’Alcorcón i el Saragossa, dos dels tres equips que els gironins tenen per sota en la taula, n’han marcat menys, amb cinc dianes. És indiscutible, doncs, que l’equip ha de fer un pas endavant, però el com fer-lo és el que més li està costant. Bona part de les mirades, com és normal, se centren en Míchel, el tècnic que ha vingut amb una idea clara que va agafant forma, però que ho fa a una velocitat molt més lenta del que a ell mateix li agradaria. Per això, el madrileny, sempre d’allò més explícit en les rodes de premsa –ahir va comparèixer en la prèvia del partit de demà contra el Lugo–, no té cap problema per assumir-ne la responsabilitat. “El màxim responsable del que passa sobre el terreny de joc soc jo, perquè soc qui ha de posar la primera pedra i fer que el jugador estigui en bones condicions, competeixi i tingui les eines per actuar dins la idea i l’estil que determino. He de fer millors els jugadors i en això estic centrat, intentant fer el pas endavant que necessitem”, comenta el tècnic sense mossegar-se la llengua en cap moment.

Fer mal amb la pilota

Fixant la mirada enrere, el Girona ja ha viscut massa partits en què ha tingut el control de la possessió però no ha estat capaç de generar ocasions. Al camp de l’Oviedo, en què, tot i tenir la pilota, el perill el posaven als locals, o contra l’Almeria en la primera part, en què, tot i millorar i jugar a un ritme més alt que en altres partits, l’equip va finalitzar poc, en són els millors exemples. “Per mi el rendiment que tenim a dalt no és bo. Hem fet sis gols, però és que no pot ser que els números en la finalització de les jugades siguin tan pobres. Hi ha jugadors que tenen un do especial, però la contundència a les àrees es pot treballar i és responsabilitat meva. Podem tenir més velocitat en el joc, arribar amb més gent, arribar amb el rival desorganitzat... Estem treballant en això i hem d’anar millorant”, diu Míchel, conscient que la falta de finalització també els perjudica defensivament: “Dels vuit gols que hem encaixat, la majoria venen per no atacar bé ni generar ocasions. Si contra l’Almeria Bernardo no té solucions i se l’ha de jugar és perquè li estic generant un problema jo, perquè la presa de decisions i la posició és cosa meva.”

El dibuix, amb opcions

Si una cosa ha quedat clara des del primer moment amb Míchel és que el Girona, mentre el madrileny sigui a la banqueta, no canviarà la idea de joc. “Sempre el més important és sumar, però estem treballant d’una manera des de l’inici i no la canviarem de cop. Encara més, em sento incapacitat per fer alguna cosa que no sé i que vagi en contra dels meus ideals i de la manera d’entendre el joc. No ho faré”, ratifica el madrileny per enèsima vegada, deixant la porta oberta a tota la resta de canvis possibles: “Tenim jugadors prou bons per competir amb aquesta idea que tenim. Si falta profunditat ho hem de canviar sigui modificant el sistema de joc, posant altres jugadors, el que sigui. El que no canviarem és la idea de tenir la pilota i recuperar-la ràpid. No veig que els rivals ens hagin guanyat per jugar així, és més una qüestió que ens hem fet mal nosaltres mateixos i això ho hem de canviar.”

Dins d’aquestes opcions, Míchel ja ha provat de jugar amb dos davanters com Stuani i Nahuel Bustos junts i només li queda provar el sistema amb tres centrals, però el que té clar el tècnic és que tothom hi ha de contribuir: “La idea de viatjar junts que repetim és que ataquem els onze. Ha de ser l’equip qui creï les ocasions de gol. Hem fet un pas endavant en l’estratègia. Borja, Samu, Aleix, Darío, Baena i tots són jugadors que han de guanyar profunditat i acabar les jugades.”

LES VALORACIONS

Soc el màxim responsable perquè soc qui ha de fer que els jugadors tinguin les eines per actuar dins la idea i l’estil que determino
Les dificultats, també en defensa, venen perquè no ataquem bé. Hem de millorar els números a l’hora d’acabar les jugades
Tenim jugadors prou bons per jugar amb aquesta idea. No faré res que vagi en contra de la meva manera d’entendre el futbol
El sistema no és el que més m’importa. M’interessa que dins de l’estil tinguem profunditat
Míchel Sánchez
entrenador del girona

Pablo Moreno, recuperat, “ha d’aportar profunditat”

Míchel va confirmar en la roda de premsa d’ahir que Pablo Moreno ja està recuperat de la lesió i que podrà entrar en la llista de convocats per al partit de demà contra el Lugo. Segurament no està encara per jugar els 90 minuts, però el tècnic madrileny disposarà així d’un recanvi més en la línia ofensiva.

De fet, Míchel va aprofundir en el que el davanter andalús pot aportar a l’equip ara que està recuperat. “Ha d’aportar profunditat. No és cosa seva, ha de ser de tot l’equip, però Pablo Moreno té aquesta energia d’anar a l’espai, ser un jugador profund i tenir definició. Sempre ha marcat gols en la seva etapa de formació i ara ho ha de demostrar en el futbol professional. Està preparat per ajudar l’equip i en aquest sentit és un jugador que pot arribar des de fora a posicions de rematada. A més, pot actuar de segon punta, en punta o en qualsevol de les tres posicions de la mitjapunta. Ens ha de donar solucions que vam perdre amb la sortida de Sylla, d’un jugador que pugui actuar en les diferents posicions d’atac”, va valorar el madrileny.

De moment, Pablo Moreno només ha pogut jugar 16 minuts en la derrota a Màlaga (2-0) en aquest curs, ja que va arribar l’últim dia de mercat i després de l’estrena ha estat baixa per lesió fins que ha recuperat el seu to físic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)