Girona

La primera feina

SORTIR DEL POU

El Girona té una visita de risc a l’Anxo Carro (16 h) que ha de resoldre de manera positiva per no quedar encallat en la zona de descens

Els gironins busquen com tenir més verí al davant, però també hauran de posar-hi intensitat i concentració

En plena recerca d’una fórmula que li permeti ser més contundent a les dues àrees, el Girona necessita espavilar-se. Míchel és ambiciós i vol veure l’equip molt més amunt, però la realitat és que, acumulades vuit jornades, només té vuit punts i és en zona de descens. La primera feina és sortir del pou, i avui els gironins tenen una cita de molta transcendència a l’Anxo Carro (16 h). És el duel de la frontera entre la zona de permanència i la de descens, perquè el Lugo té els mateixos punts i fins i tot la mateixa diferència de gols, però n’ha marcat més –com 18 dels altres 21 clubs de plata– i és un lloc per sobre. Amb la pressió i el risc de quedar encallat a les brases, el Girona assumeix que només una resposta òptima avui li permetrà alliberar-se. I no hi ha gaires elements per pensar en un partit còmode i fàcil, sinó més aviat al contrari.

El Girona va viatjar ahir cap a Galícia amb la novetat de Pablo Moreno, que va rellevar en la llista el jove Gabri. Míchel té clar que ha de trobar solucions sobretot per activar l’atac –està convençut que tots els mals venen d’aquí– i haurà de decidir què retoca per fer un pas endavant. Ha provat diverses combinacions a la línia de tres quarts de camp, però cap li ha permès generar la producció ofensiva a què aspira ni treure una bona versió de futbolistes que haurien de ser diferencials com Borja o Samu Saiz. No s’ha de descartar, veient els problemes reiterats, que es decideixi a canviar l’esquema –no la seva idea de joc, com ha deixat clar– i que rescati el dibuix amb tres centrals.

La visita del Girona coincideix amb la primera vegada que el Lugo podrà omplir els 7.114 seients de l’estadi, un cop anul·lades les restriccions de percentatges que el Procicat encara manté als estadis catalans. El club gallec, a més, ha decidit donar tota la recaptació als afectats per l’erupció del volcà de La Palma. El club gallec aspira a reunir un molt bon ambient aquesta tarda i empènyer el seu equip, que tampoc està gaire fi. Els de Rubén Albés van arrencar la setmana passada un empat de mèrit del camp del Leganés (1-1), però només han guanyat una de les vuit jornades. Va ser a casa, contra l’Osca, en un partit que van remuntar (de l’1-2 al 3-2) en la recta final. Els gallecs han marcat tres gols més que els gironins, però també n’han rebut tres més i només han deixat el zero a la porteria en la segona jornada, contra el filial de la Real (0-0). Rubén Albés té avui un grapat de baixes, però confia a poder fer jugar el davanter Manu Barreiro, que es va regirar el turmell a Butarque.

Dues de dures

Tot i que el Lugo quedarà marcat sempre pel gol a última hora que va frustrar l’ascens a primera del Girona el 7 de juny del 2015 a Montilivi, el Girona s’havia acostumat a aconseguir bons resultats a l’Anxo Carro, amb quatre victòries i un empat en les seves cinc primeres visites a la categoria de plata. Fa dues temporades, però, un gol de Cristian Herrera en el minut 96 (2-2), en la 40a jornada, va deixar l’equip sense possibilitats d’ascens directe. Fa un any, també amb Francisco a la banqueta, el Girona es va endur una senyora derrota de Lugo (3-0) en un partit marcat per l’expulsió de Luna just abans del descans.

ELS PRECEDENTS

Les dues últimes visites trenquen una tendència bona del Girona a l’Anxo Carro

ALTERNATIVES

Míchel recupera Pablo Moreno i ha de decidir si remou peces i fins i tot l’esquema

EL RIVAL

Amb els mateixos punts, el Lugo ha guanyat un partit i ha mantingut el zero en un altre

SENSE RESTRICCIONS

És el primer partit amb l’aforament complet a Lugo i amb recaptació per a La Palma

Rubén Albés, des de la graderia

X.M.

Míchel va viure dos partits des de la graderia, i ara li toca a l’entrenador rival d’avui. Rubén Albés va ser expulsat a Butarque i no es podrà asseure a la banqueta. “Tinc un cos tècnic que pot executar-ho tot de manera espectacular. Confio en la meva gent, en els meus jugadors, i estic tranquil”, assegurava. Amb només 36 anys, el gallec va arribar en la recta final del curs anterior (set partits) i va acabar salvant l’equip, que li va renovar la confiança a l’estiu. Albés, com fan molts entrenadors, va situar el Girona com “un candidat clar al play-off”, tot i la mala arrencada dels gironins. “És un gran rival, però només mirem el nostre equip. En volem més. Ens ha faltat molt poc per guanyar més partits. Cap rival ha estat molt superior, però s’ha de seguir millorant.” El gallec reconeixia que aspiren a tornar a mantenir el zero a la porteria –“ens fa molta falta per guanyar”– i elogiava la iniciativa de destinar la recaptació als afectats pel volcà de La Palma: “És una oportunitat per ajudar i també per situar el club en el lloc més alt en l’àmbit estatal.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)