Girona

Al club dels 200

Borja García atrapa els 199 partits d’Aday i té només al davant Granell, Migue i Pere Pons amb més presències de blanc-i-vermell a l’LFP

El madrileny i Juanpe, els únics dels deu primers que són a l’equip

L’estiu es va fer llarg per a dos socis i amics. Aday Benítez confiava acabar tenint lloc en la plantilla del Girona, però no se’n va sortir. Borja García, en canvi, va quedar alliberat de l’Osca l’últim dia del mercat i va veure satisfeta la voluntat de tornar a Montilivi. Aday, que tancava una etapa de set temporades i 199 partits amb el Girona, acaba de veure com Borja l’atrapa en nombre de presències. I Borja, si no hi ha cap daltabaix, arribarà demà contra el Saragossa (21 h) al seu partit número 200 amb la blanc-i-vermella. Un número rodó que, des que el Girona es va instal·lar a la Lliga de Futbol Professional, només han assolit tres futbolistes. Àlex Granell, Migue –ja havia jugat amb el Girona a segona B– i Pere Pons són els únics amb més presències en el conjunt gironí en l’etapa de l’LFP, entre lliga, fase d’ascens i copa.

Un cop ha atrapat Aday, Borja té més a prop el podi. Pere Pons, tercer de la llista, va acumular 210 partits de blanc-i-vermell abans de marxar traspassat a l’Alavés. Borja també és a temps d’assolir aquesta temporada les 222 participacions de Migue en l’etapa de l’LFP, tot i que el vallesà n’hi afegeix 27 de segona B (23 de la lliga regular i 4 del play-off), en la temporada del retorn a plata. Per atrapar Àlex Granell aquest mateix curs, el mitjapunta madrileny necessitaria que l’equip arribés a la tercera final consecutiva per pujar a primera, i que no se’n perdés cap. Tant una cosa com l’altra són com a mínim agosarades. De tota manera, Borja va tornar a Montilivi amb un contracte per a dues temporades, per la qual cosa aspira a acabar convertint-se en el número 1. Dels deu primers futbolistes de la llista, només Borja i Juanpe continuen defensant –i acumulant presències– la blanc-i-vermella.

Borja, que va debutar amb el Girona en un partit de copa al Nou Estadi de Tarragona –el 9 de setembre del 2015–, va jugar el primer duel de lliga a Anduva, precisament l’estadi on va igualar les 199 participacions d’Aday. Li va faltar el gol, i això que va tenir tres rematades. Demà, en el seu partit número 200, tindrà una altra oportunitat de fer el seu primer gol –i el 19è en el club– des del retorn.

A L’LFP (*)
Granell 233
66 de primera, 149 de segona A, 8 de copa, 10 de ‘play-off’
Migue 222
215 de lliga a segona A i 7 de copa
Pere Pons 210
65 de primera, 132 de segona A, 7 de copa, 6 de ‘play-off’
BORJA GARCÍA 199
70 de primera, 114 de segona A, 7 de copa,8 de ‘play-off’
Aday 195
41 de primera, 144 de segona A,5 de copa, 9 de ‘play-off’
Ramalho 191
48 de primera, 120 de segona A, 20 de copa, 3 de ‘play-off’
Jandro 175
165 de segona A, 7 de copa, 3 de ‘play-off’ d’ascens
JUANPE 172
68 de primera, 93 de segona A, 3 de copa, 8 de ‘play-off’
Jose 166
157 de lliga, 5 de copa, 4 de ‘play-off’ d’ascens
Dorca 158
152 de lliga, 6 de copa
(*) Entre lliga de primera i segona A, copa i ‘play-off’ d’ascens a primera

Entrenament obert per Sant Narcís

X.M.

El Girona, que s’entrena sempre a porta tancada, sense presència ni d’aficionats ni de mitjans de comunicació, recupera l’entrenament obert al públic que solia programar en anys anteriors i que va quedar frenat arran de l’inici de la pandèmia. El club obrirà les portes de l’estadi de Montilivi el divendres 29, diada de Sant Narcís. L’entrenament de Míchel Sánchez serà a l’estadi, i els aficionats hi podran assistir. Ja abans de l’entrenament –programat a les 10.30 h–, les activitats començaran a les 10 del matí al pàrquing de l’estadi, on es muntarà una fan zone. Després , els jugadors firmaran autògrafs als aficionats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)