Girona

Míchel: “Necessitem sentir-nos segurs a casa”

El Girona tanca demà al vespre a Montilivi (21h) la dotzena jornada de lliga, contra el Saragossa. Els gironins hi arriben després de la victòria al camp del Mirandés (1-2), que tallava una sèrie de tres derrotes. N’ha parlat el tècnic, Míchel Sánchez.

Les sensacions

“Vam obtenir una victòria molt necessària. Havíem fet molt bons 80 minuts contra l’Osca, i en poder guanyar el següent partit, en una situació delicada, l’equip ha fet un salt endavant anímicament. Però veient la classificació continuem en una situació delicada i necessitem guanyar de tres en tres, sobretot a casa. Que a Montilivi es vegi un equip amb una capacitat de guanyar tots els partits, que ens sentim segurs a casa”

Les coses bones

“El més important és ser un equip que cap endavant tinguem verticalitat i capacitat de jugar tant per fora com per dins. Els primers sis o set partits, hi ha hagut moments de bones sensacions i altres en què ens hem sentit un equip que tenia la pilota sense generar ocasions ni profunditat. S’ha d’anar per feina. És el que volem. Per dominar un partit, no sempre fa falta fer 50 passades. El canvi de ritme, l’avantatge posicional, les ajudes, generaran que siguem més verticals.”

Les coses dolentes

“L’altre dia no em va agradar la por de no guanyar. L’última mitja hora vam ser un equip que esperàvem que el temps passés. Si no tens la pilota, cada cop passa més lent. És la mentalitat que hem de canviar. Que siguem un equip que proposi, vertical, i que si marquem, continuem fent el mateix.”

“Al descans ho vam parlar, de seguir sent un equip vertical. En no fer el 0-3, en una situació ens van fer mal i vam començar a prendre precaucions. Quan som protagonistes de la pilota, podem jugar bé. No ens hem de treure res. Vam endarrerir-nos. Hem d’anar endavant, ofensivament i defensivament. Sense pilota, per robar”

El canvi de Samu per Ibra

“Veníem de jugar quatre dies abans. Els del mig són jugadors amb una mentalitat ofensiva. No era canviar a un 5-4-1 defensiu. Volíem continuar sent profunds. Però en perdre la pilota, no descansàvem amb la pilota. La idea era tenir-ne un més al mig perquè Borja i Baena tinguessin una ajuda més i créixer més amb la pilota. Però no ho vam fer. I és veritat que el canvi va provocar que féssim un pas enrere més.”

Qui marca primer, guanya

“La categoria és molt complicada. Nosaltres hem estat un equip que per darrere en el marcador hem generat però també hem provocat que ens facin mal. Som un equip que està patint mirar la classificació, i un gol et contra et fa por. Ens va passar l’altre dia. Això ho provoca la classificació, però és la realitat. El Saragossa no s’ha posat per davant en el marcador en cap partit. I han remuntat, per empatar o per guanyar. Tot s’ha de tenir en compte.”

L’efecte personal de la victòria

“Quan va empatar el Mirandés [el gol anul·lat], va ser una galleda d’aigua freda. L’equip hauria patit molt, mentalment, de no haver guanyat. I jo? Som aquí per guanyar. Com ho farem, és la meva feina. Com a entrenador, sé que em marquen els resultats. La victòria em dona energia, tranquil·litat i seguretat. Ja sé que de portes enfora a la gent no li interessa com treballa l’equip, sinó si guanyo o no. Ho tinc clar. Sé que tinc la confiança del club però també visc dels resultats. Demà tenim una altra prova important.

El canvi de sistema i de cara

“La idea ha estat posar al camp jugadors que sé que em guanyen duels. Però és que amb línia de quatre hem fet partits en què hem merescut molt més. Crec que l’estil és el mateix. Sí que és veritat que potencialment en el joc aeri guanyem molt; en l’estratègia, també. I en els duels defensius. A més, tenim els dos migcampistes purs amb més mentalitat defensiva lesionats.”

“Veure Santi Bueno sense jugar, hi volia donar la volta. I la solució ha estat ara. No vol dir que no tornem a la línia de quatre, però ara l’equip se sent fort així i tirarem endavant així”.

El Saragossa

“És l’equip amb més possessió i que arriba més a l’àrea rival. Necessitem ser molt agressius i verticals. Ens poden generar problemes si ens treuren la pilota. Demà necessitem 16 jugadors, més que mai. Perquè hi haurà fases que s’haurà de patir, i potser les cames pesen pels dos partits anteriors. M’espero un Saragossa vertical”

Sortir del descens

“L’equip ho necessita. Però per això, s’ha de fer un molt bon partit. No hem de mirar la classificació fins després del partit”

Les baixes

“Són les mateixes. Pol Lozano, David Juncà i Ramon Terrats. No n’hi ha cap més. Per a Fuenlabrada, esperem tenir tant Juncà com Terrats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)