Girona

La plaga fa tremolar

L’acumulació de baixes crea molts maldecaps al Girona, sobretot perquè hi ha lesionats que no tornen a curt termini

L’equip se n’anirà demà cap a Tenerife amb nou absències, que limiten més que mai Míchel

El consol és que els resultats han arribat, l’equip s’ha espavilat –amb 10 punts dels 12 en joc– i no té, ni de bon tros, la pressió de setmanes enrere, quan es veia enfonsat en zona de descens. L’alleujament i la confiança que ha donat l’acceleració, però, contrasten amb una plaga de baixes que ha assolit el grau màxim. La lesió de Ramon Terrats, que haurà de ser operat dimarts de la tíbia i que en tindrà per a uns tres mesos pel cap baix, és l’última pèssima notícia per a un equip que ja havia acumulat contratemps de consideració, com les lesions per un parell de mesos de Borja García i Darío Sarmiento. “Terrats ens estava donant un rendiment altíssim, i perdre’l un mínim de tres mesos és una notícia molt negativa. La seva mentalitat col·lectiva, que l’ajuda a atacar i a defensar quan toca, ens ajudava molt i teníem la il·lusió que fes una grandíssima temporada”, va comentar Míchel ahir en roda de premsa. En una plantilla curta, les baixes estan castigant de valent, amb l’agreujant que n’hi ha que no són precisament de curt termini. Ja s’hi va trobar David Juncà, tot just reaparegut dijous contra l’Alcorcón, i encara ho pateix Pol Lozano.

Més que mai

No estan tots lesionats, però el Girona es presentarà demà a l’Heliodoro Rodríguez López limitadíssim de recursos i alternatives, amb només tretze jugadors amb fitxa del primer equip. Ja va haver d’afrontar el partit contra el cuer amb set baixes, però ara eleva el llistó fins a les nou absències. I això que, respecte al partit contra l’Alcorcón, recupera Jairo, un cop superat el partit de sanció per l’expulsió a Fuenlabrada. El mal és que, respecte a dijous, en cauen tres. A més de Terrats, és baixa demà Cristhian Stuani, que va veure la cinquena groga de la temporada. I s’hi afegeix Arnau Martínez, que deixa el carril dret –on tan bé s’ha adaptat– a Jordi Calavera perquè se’n va amb la selecció espanyola sub-19. “LaLiga ho hauria de tenir en compte, però els calendaris estan fets així. És una baixa molt important, però també ho hem de veure com una bona notícia, perquè vol dir que ho està fent molt bé”, deia ahir Míchel, resignat. La llista d’absències la completen Samu Saiz i Ortolà –compliran el segon i últim partit de sanció–, a més dels lesionats Borja, Darío, Pol Lozano i Òscar Ureña. “Són moltes baixes, però la plantilla està preparada per respondre. Sempre demanem als jugadors que s’entrenin al cent per cent encara que no juguin per estar preparats quan tinguin l’oportunitat. Hem d’assumir les baixes amb naturalitat i veure-ho com una oportunitat perquè es puguin reivindicar. És el moment perquè tots facin un pas endavant, i això ho podran fer, com han fet Ibra i Valery, perquè s’entrenen bé”, valora Míchel.

La baixa de Terrats per un mínim de tres mesos és una molt mala notícia, perquè ens estava donant un rendiment molt alt
CRISTHIAN STUANI
Davanter
SANCIONAT
Després de marcar el seu tercer ‘hat-trick’ amb el Girona, va veure en la recta final contra l’Alcorcón la cinquena targeta groga, que l’obliga a descansar un partit.
SAMU SAIZ
Mitjapunta
SANCIONAT
Va tacar una bona actuació a Fuenlabrada amb una autoexpulsió que va estar a punt de costar l’empat en el matx i que li va suposar dos partits de càstig. El segon, a Tenerife.
ADRIÀ ORTOLÀ
Porter
SANCIONAT
És el porter suplent i no ha ni debutat en competició oficial, però Míchel ja li va recriminar l’expulsió a Fuenlabrada. Com Samu, viurà l’últim partit de càstig.
RAMON TERRATS
Migcampista
LESIONAT
Titular encara contra l’Alcorcón, dimarts l’hauran d’operar d’una fractura d’estrès a la tíbia dreta que ha arrossegat. S’estarà probablement uns tres mesos de baixa.
BORJA GARCÍA
Mitjapunta
LESIONAT
Al camp del Fuenlabrada, quan feia una cursa, es va fer una lesió al tendó del bíceps femoral de la cama esquerra que el mantindrà de baixa com a mínim sis setmanes.
DARÍO SARMIENTO
Mitjapunta
LESIONAT
També va caure a Fuenlabrada, amb una lesió al tendó conjunt de la musculatura isquiosural de la cama dreta. El pronòstic és d’uns dos mesos de baixa.
ARNAU MARTÍNEZ
Defensa
SELECCIONAT
No està ni lesionat ni sancionat, però un dels futbolistes més en forma no jugarà els dos pròxims partits perquè se’n va a disputar un torneig amb la selecció espanyola sub-19.
POL LOZANO
Migcampista
LESIONAT
El futbolista cedit per l’Espanyol es va fer a mitjan octubre, en un entrenament, un esquinç de grau 3 al turmell dret. La previsió és que no podrà tornar a jugar fins al desembre.
ÒSCAR UREÑA
Extrem
LESIONAT
El jove figuerenc es va fer una lesió al bíceps femoral de la cama dreta. En tenia per a dues o tres setmanes, segons va anunciar el club, i tot just n’ha passat una.
Tant els que juguen més com els que no juguen tant s’entrenen molt bé i ara és quan s’ha de demostrar
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Hem d’assumir les baixes amb naturalitat i és una oportunitat perquè alguns jugadors es puguin reivindicar
La plantilla està a punt per respondre. Tenim l’obligació d’anar a Tenerife segurs que farem un gran partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)