Girona

La segona línia de creixement

Exponents. “Artero i Dawda formen part de la línia de construcció, més lenta i que demana paciència. No és un treball només de fitxar jugadors, sinó també de construir i de protegir-los”, explica Albert Siria, director de l’acadèmia

Els màxims responsables del Girona sempre han parlat del planter com un dels grans pilars del projecte, amb la intenció de fer madurar jugadors per al futbol professional, per nodrir el primer equip o com a font d’ingressos. El debut de futbolistes com Artero o Dawda és una via ben diferent de la que havien marcat fa uns anys jugadors com Pedro Porro o Valery. “Es van marcar dues línies de treball. Una, de construcció i creixement, incorporant jugadors en etapes baixes per formar-se al club. Però també havíem de ser molt agressius en les etapes altes, en què faltava talent, per fer arribar jugadors de manera ràpida mentre la segona línia s’anava construint”, relata Albert Siria. “La primera línia, que donés visibilitat i credibilitat, va funcionar molt bé, i ens ha permès tenir estabilitat i calma perquè aquesta segona línia, els que estan apareixent ara, es pugui consolidar”, afegeix el director de l’acadèmia. “Artero i Dawda formen part d’aquesta segona línia, que és lenta i demana paciència però que per volum et dona molts més jugadors de base fonamentada. Ens fa estar molt contents, perquè s’han sabut construir. I els hem sabut protegir, que és molt difícil en aquest món. No és un treball només de fitxar jugadors, sinó també de construir i de protegir-los.”

Els gironins

Amb Dawda (Banyoles), Artero (la Bisbal) i Ureña (Figueres), hi ha el valor afegit de ser de les comarques gironines. “Creiem en els jugadors que es construeixen a casa perquè se senten identificats amb el club. No pel fet de ser gironins han d’arribar. Estem en una estructura professional i necessitem que qui arribi estigui preparat, sigui de Girona o no. Però sí que hem d’intentar que el jugador gironí amb potencial i preparat no se’ns escapi. Com més en tinguem, millor”, afirma Siria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)