Girona

Un altre dia en quadre

Amb set baixes, el Girona, que continua minvat per les múltiples absències que acumula, visita el feu de la Real Sociedad B

Míchel disposa d’un onze de garanties, amb jugadors que estan funcionant, però només compta amb tres peces del primer equip a la banqueta

Les baixes tornen a protagonitzar un partit del Girona. L’equip dirigit per Míchel Sánchez es presenta avui al feu de la Real Sociedad amb multitud d’absències una altra vegada, que l’obliguen a anar justíssim d’efectius. Sí bé és cert que no li toquen molt l’onze, que serà pràcticament el que està alineant darrerament, la banqueta estarà completada pràcticament per jugadors del filial. Serà aquesta gairebé un calc de l’última sortida a Tenerife, on l’equip va perdre (2-1) i va jugar amb nou baixes; aleshores tenia cinc lesionats (Ramon Terrats, Borja García, Darío Sarmiento, Pol Lozano i Óscar Ureña), tres sancionats (Stuani, Samu Saiz i Ortolà) i un convocat amb la selecció espanyola sub 19 (Arnau). Avui pot comptar amb els que aleshores estaven sancionats –ja ho va fer en l’últim partit a casa, contra el Cartagena (2-0)– i també amb Arnau Martínez, retornat de la convocatòria internacional, però no amb els lesionats, que, a més, han vist créixer la llista. A aquests cinc, a la infermeria s’hi han afegit Valery Fernández, amb molèsties musculars, i Jairo Izquierdo, que es va sotmetre a una operació per una patologia lleu i estarà entre tres i quatre setmanes de baixa. En total, doncs, són set les baixes amb què arriba el Girona a Donostia.

L’onze que traurà Míchel, doncs, són faves comptades. Amb el 3-4-2-1 que està posant darrerament, la porteria, amb Juan Carlos, i els tres al darrere, amb Santi Bueno, Bernardo i Juanpe, són intocables. La línia següent tampoc té gaire misteri, ja que les baixes no hi donen opció: en el carril dret tornarà Arnau, en el doble pivot repetiran Aleix García i Ibra Kebe, mentre que a l’esquerra entrarà David Juncà. I al davant, Álex Baena i Samu Sáiz ocuparan la zona de mitjapunta, amb Cristhian Stuani a la punta de llança. L’onze del conjunt gironí, doncs, és molt competitiu i és, probablement, un dels millors que podria fer amb la plantilla que té; el problema són les alternatives de què disposa a la banqueta, que són molt poques. Del primer equip només hi haurà Adrià Ortolà –porter suplent–, Jordi Calavera, Pablo Moreno i Nahuel Bustos, i del filial han viatjat Sulei, Arnau Ortiz, Àlex Sala i Ricard Artero. En les tres darreres jornades han debutat tres del B: Artero, Dawda i Sala.

La Real, malament a casa

Malgrat tot, el Girona està en el millor moment de joc i de resultats des que Míchel va agafar les regnes de l’equip. El conjunt blanc-i-vermell domina els enfrontaments, té la pilota, genera ocasions i està sumant, acumula 13 punts dels darrers 18 disputats. Al matx d’aquesta tarda hi arriba, a més, reforçat, després de l’última victòria a Montilivi, en què va oferir, sobretot a la primera part, una versió espectacular, liderat per un Baena sensacional, que encadena dues jornades consecutives marcant. També va veure porteria Stuani, que ha fet vuit dianes a la lliga i que l’altre dia va tornar a ser titular després d’un mes de no ser-ho i va disputar 85 minuts.

Aspira el grup gironí a seguir aquesta dinàmica i aconseguir una nova victòria, contra una Real Sociedad B que, a casa, està molt encallada. El grup orientat per Xabi Alonso, que lligat per les necessitats del primer equip ha de cedir jugadors recurrentment i ja n’ha utilitzat una trentena aquesta lliga, només ha guanyat un partit dels vuit que ha disputat al seu feu. De fet, no hi obté un triomf des de fa tres mesos, en la primera jornada de lliga, quan va imposar-se al Leganés (1-0), i té un bagatge de quatre derrotes i dos empats.

DINÀMICA

L’equip passa un gran moment de joc i resultats amb un Álex Baena inspirat

EL RIVAL

El filial de la Real només ha guanyat un partit dels vuit que ha jugat al seu feu

El ‘play-off’ pot posar-se a 3 punts

El Girona va començar la jornada a cinc punts de la sisena posició, que dona accés als llocs de play-off i podria acabar-la a tres si aconsegueix el triomf aquesta tarda al Reale Arena. La derrota del Las Palmas, que va caure (2-1) al feu del Màlaga propicia aquesta oportunitat per al conjunt de Míchel que fa moltes jornades que no és tan a prop de les places de promoció. Concretament fa deu jornades que no és a tres punts del sisè, l’última vegada que hi va estar va ser en la jornada 7 després d’empatar (0-0) contra l’Oviedo al Carlos Tartiere i era setzè. Després d’aquest partit, va encadenar tres derrotes consecutives que el van fer caure als llocs de descens i el van allunyar nou punts d’aquests llocs de play-off, la màxima distància a la qual ha estat aquest curs.

Xabi Alonso: “Necessitem alegries”

El tècnic de la Real Sociedad B, Xabi Alonso, va comentar en roda de premsa que no és el millor moment per rebre el Girona: “Els resultats que estaven fent a l’inici de la temporada no eren normals. Sabíem que en un moment o altre capgirarien la situació, pels jugadors, l’entrenador i els objectius que tenen. Ara estan en una bona línia, però les bones i males dinàmiques sempre tenen un final.” El bon moment dels gironins xoca amb les dificultats que està tenint el filial donostiarra per sumar a casa. “A casa no hem aconseguit ni resultats ni joc i hem de revertir la situació. Serà un partit molt exigent perquè haurem de fer moltes coses bé per sumar contra el Girona, però necessitem una alegria”, valorava el tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)