Girona

La perla està lligada

Arnau Martínez ha atret l’interès de diversos clubs de primer nivell però té acordada la renovació amb el Girona

Protagonista d’una progressió impactant, el maresmenc transmet maduresa i lideratge amb 18 anys

Superat el parèntesi de dues jornades de baixa per una convocatòria de la selecció espanyola sub 19, amb la qual va jugar tres partits sencers, Arnau Martínez va recuperar la titularitat al Reale Arena, on el Girona va aconseguir la tercera victòria en quatre sortides i la cinquena en els últims set partits. En clara progressió, l’equip de Míchel té en el maresmenc una peça de molt valor. També la hi té el club, que ha aconseguit acordar la renovació d’un futbolista cada cop més seguit, com és lògic en un futbolista de només 18 anys que és un fix a segona A des de fa més de mig any i amb un rendiment molt alt. El contracte d’Arnau, que encara té dorsal del filial, expirava al juny, cosa que era d’un risc altíssim perquè qualsevol altre club s’hi podia entendre a partir del gener i deixar sense perla i sense diners el club de Montilivi.

No hi ha anunci, però l’entesa està tancada. Arnau continuarà fent carrera en l’equip en què ha protagonitzat un aterratge impactant en el futbol professional, si no és que algun club fa un pas més i se’l vol endur, però pagant un traspàs al Girona, que ha vist esvaït el perill de perdre’l sense contraprestació. Arnau quedarà vinculat al club amb un nou contracte, que s’ajustarà molt més al seu rendiment que el que ha tingut fins ara, amb el dorsal 38.

Amb 18 anys, Arnau Martínez mostra una maduresa i un lideratge que han sorprès el mateix Míchel, que li està donant la mateixa continuïtat que Francisco en la segona volta del curs passat. El madrileny l’ha consolidat al carril dret i no l’ha acabat de veure com a central, sobretot quan jugava amb línia de quatre, però tampoc a partir de l’aposta pels tres centrals, amb Santi Bueno, Bernardo i Juanpe com a intocables. Dilluns, però, per visitar l’Eibar a Ipurua, el tècnic perd Juanpe Ramírez, que havia resistit durant sis partits amb quatre targetes grogues però que va veure la cinquena al Reale Arena, per haver discutit el penal que l’àrbitre va assenyalar instat pel VAR, i haurà de descansar.

Sense el canari i cap més central pur a la plantilla, Arnau serà una de les alternatives per jugar a l’eix. Defensa de molta polivalència, el maresmenc va debutar en el primer equip com a lateral esquerre en la copa, es va fer fix amb Francisco com a central esquerrà i, ja amb Míchel, va començar com a lateral dret i s’ha acabat adaptant a molt bon rendiment en el carril del mateix costat.

ENTESA TANCADA

Amb dorsal del filial, el contracte expirava al juny, però ja hi ha acord per allargar-lo

CANVI DE ROL?

Sense Juanpe a Ipurua, és una alternativa com a central, lloc on no l’ha posat Míchel

LA XIFRA

32
partits
amb el Girona ha jugat Arnau des que va debutar a Segòvia, en la copa, el 17 de desembre.

PEÇA VALUOSA

Assegurada la renovació, si algun club potent el vol haurà de passar per caixa

L’avantatjat del grup del 2003

X.M.

Arnau Martínez va debutar en el primer equip del Girona quan era menor d’edat i va fer els 18 anys (el 25 d’abril) integrat de ple en l’onze inicial que tan poc va moure Francisco en la segona volta de la temporada passada. Ara és el representant més consolidat i avantatjat del nombrós grup de jugadors nascuts el 2003 que ha tingut protagonisme en el primer equip blanc-i-vermell. És l’únic amb el rol de titular d’una colla que inclou Óscar Ureña, nascut un mes més tard. El figuerenc, ara lesionat, ha jugat nou partits, dels quals quatre com a titular. Del 2003, també hi ha l’argentí Darío Sarmiento (9 partits, 2 de titular, abans de lesionar-se), Gabri Martínez (2 partits, 1 de titular) i Ricard Artero, que va jugar dilluns el seu tercer partit. Un altre debutant, Dawda, és del 2002.

Míchel, insistent en la seva evolució

X.M.

Míchel parla molt sovint d’Arnau Martínez. En diverses rodes de premsa, i també en entrevistes, el madrileny ha citat específicament el maresmenc, a qui veu una maduresa i un lideratge impropis d’un futbolista de 18 anys. Encara ho va fer dissabte, abans de marxar cap a Sant Sebastià, on Arnau tornava després de la convocatòria amb la selecció espanyola sub 19. El tècnic va revelar un consell que li va donar: “Com que no et coneixes i no saps el teu sostre, exigeix-te més. Vine amb més il·lusió”, li he dit. Soc molt exigent amb ell, per això. Li veig la mentalitat, la maduresa i el joc. A veure quin és el sostre. Ha de créixer i volem que ho faci”. Debutant amb Francisco i peça fixa a l’eix quan l’equip es va disparar cap al play-off, Arnau també té un paper destacat amb Míchel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)