El protagonista

Nahuel Bustos

Un bri d’esperança

Nahuel Bustos és una figura que fa parlar a l’entorn del Girona. El davanter, de 23 anys, està disputant la seva segona temporada a l’equip blanc-i-vermell, i es continua esperant que s’enlairi i desplegui el potencial que se li suposava quan va aterrar i el que, en ocasions, deixa entreveure sobre la gespa. I és que l’atacant cedit pel Manchester City, que el va fitxar fa dos estius després de marcar 9 dianes en 20 partits en la lliga argentina amb el Tálleres de Córdoba, no està aconseguint oferir un rendiment òptim amb continuïtat, continua generant dubtes, sí bé és cert que aquesta campanya ha millorat les seves prestacions i que ja ha fet el doble de gols (4) en 18 participacions, que els que va marcar en tota la lliga passada (2).

A Ipurua, ahir el 19 blanc-i-vermell va ser suplent, és el rol que li està tocant darrerament amb la recuperació de Cristhian Stuani, i la seva entrada al camp no va arribar fins al tram final, en el minut 68. Amb el marcador en contra, 3-1, va formar duet a la punta de llança amb l’uruguaià, i es va fer notar en el matx, amb diverses accions marca de la casa. De sang calenta, va protagonitzar una picabaralla amb un rival quan no feia encara un minut que era al terreny de joc i, poc després, va provar-ho amb un xut des de camp propi que no va fer ni pessigolles al porter, Yoel, en el que ja és un clàssic seu. Aquesta impetuositat que té, sovint li passa males passades en la presa de decisions i, de fet, li han anul·lat gols per no aguantar una mica la desmarcada i caure en fora de joc. Precisament, aquesta acció d’intentar-ho des del mig del camp podria ser interessant en determinades situacions, ja que és un futbolista amb bon peu, però en d’altres, com va ser el cas d’ahir, no va fer res més que malbaratar la possibilitat d’un contraatac. No obstant això, no són tot ombres en Bustos, també té llums, és un jugador amb condicions i també va posar-ho de manifest ahir amb el gol, en el minut 79, que va escurçar distàncies amb el 3-2. L’argentí va recollir una pilota d’Artero a la frontal de l’àrea i, després de controlar-la, va treure’s del barret un xut imparable que va tocar el travesser i va entrar cap a dins. Una diana que va ser un bri d’esperança que va permetre a l’equip ficar-se de nou en el partit i, que, de retruc, tot i que al final no acabés de ser útil, hauria de reforçar i reconfortar el futbolista i servir-li d’estímul per arrencar de debò.