Girona

Ara fa més pujada

El Girona, satisfet pel rendiment ofert a Puertollano amb protagonisme dels més joves, disputarà la segona eliminatòria de copa al camp de l’Osca el dimarts 14 (20 h), 18 dies abans de visitar-lo en la lliga

LaLiga reprograma el partit contra el Burgos a Montilivi, que s’havia de jugar el dissabte 18 (16 h) i s’avança un dia (21 h)

La classificació per a la segona eliminatòria de la copa, amb la golejada al camp del Calvo Sotelo Puertollano (1-5), va ser benvinguda pel Girona, sobretot pel bon paper que hi van fer els futbolistes del filial, cridats a tenir protagonisme ara que les baixes s’han anat multiplicant. La contundència de la victòria sempre és benvinguda, el fet de no perdre més peces per lesió, també, i el creixement de jugadors com Ricard Artero –cada vegada més present en les alineacions de Míchel– i de Dawda Camara –va completar una gran actuació, forçant el penal del 0-1 i estrenant-se com a golejador al primer equip amb un golàs–, que guanya punts per convertir-se en alternativa a la punta d’atac, on només hi ha Stuani si Nahuel Bustos i Pablo Moreno encara no estan a punt.

Superat un equip de segona divisió FEF, però, el camí comença a fer més pujada. El Girona s’enfrontarà en la segona eliminatòria a l’Osca, un vell conegut amb qui comparteix categoria. A partit únic, el sorteig va voler que el duel es jugui a El Alcoraz, amb la qual cosa els gironins tornaran a afrontar dues sortides consecutives en pocs dies, com ja va passar amb Eibar i Puertollano. La copa arribarà el dimarts 14 (20 h) tres dies després de la visita a l’Eivissa. A més, a Osca hi haurà d’anar dues vegades en quinze dies, perquè el duel de lliga que obrirà la segona volta i també el 2022 és a El Alcoraz, el diumenge 2 de gener (18.15 h). Tres dies després, hi ha programats els setzens de final de copa, que només un dels dos clubs disputarà.

El sorteig de copa ha tingut un altre efecte contraproduent per al Girona, perquè li han fet canviar l’horari del partit a casa contra el Burgos. Programat inicialment per al dissabte 18 de desembre a la tarda (16 h), LaLiga l’ha intercanviat per l’Eivissa-Sporting i ha avançat a divendres a la nit (21 h) el de Montilivi. Els blanc-i-vermells, resignats a haver de jugar molts partits fora del cap de setmana, n’acumularan un altre. L’equip torna a tancar la jornada que va començar ahir amb el seu tercer partit consecutiu en dilluns, a casa contra el Leganés (21 h).

Amb dos precedents

El Girona i l’Osca no només s’han vist molt sovint en la lliga –a primera, a segona A i a segona B–, sinó que també s’han enfrontat en la copa. Hi ha dos precedents, resolts tots dos a favor dels aragonesos. El primer va ser a Montilivi, l’1 de setembre del 2010. Despotovic va avançar aviat l’equip de Raül Agné (4’), Camacho va empatar de penal (51’) i el duel es va resoldre en una tanda que va acabar 3-5. El segon duel de copa va ser en l’arrencada de la temporada 2016/17. En un partit pla i pobre, els gironins van caure per culpa d’un gol de David Ferreiro en la recta final (86’). La temporada, això sí, va acabar de la millor manera per als blanc-i-vermells, que van tocar el cel amb l’històric ascens a primera divisió.

Aquesta temporada, encara amb Nacho Ambriz –rellevat per Xisco Muñoz–, l’Osca va guanyar 1-3 a Montilivi el dia que Míchel va apostar per primer cop per l’esquema de tres centrals, amb una millora en el joc que no va tenir traducció en el resultat.

DILLUNS 6
GIRONA-LEGANÉS 21 h
19a jornada de lliga
DISSABTE 11
EIVISSA-GIRONA 16 h
20a jornada de lliga
DIMARTS 14
OSCA-GIRONA 20 h
2a eliminatòria de copa
DIVENDRES 17
GIRONA-BURGOS 21 h
21a jornada de lliga
DIUMENGE 2 GENER
OSCA-GIRONA 18.15 h
22a jornada de lliga

ENCAIXAT

Serà el tercer duel de copa entre el Girona i l’Osca, que s’ha imposat en els altres dos
L’eliminatòria es jugarà a El Alcoraz tres dies després de l’Eivissa-Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)