Girona

Per tornar a agafar el camí

El Girona rep el Leganés, contra el qual intentarà guanyar de nou en la lliga per no allunyar-se de la zona de ‘play-off’ (21 h)

El conjunt madrileny es veu afectat per un brot de covid amb nou positius, tres dels quals jugadors. No obstant això, l’equip viatja i el partit, en principi, no perilla

El Girona de Míchel Sánchez no està encara fet. L’equip, que fa setmanes que ofereix bones prestacions amb pilota, ha de millorar encara sense pilota, i en aquest procés es troba. Mentrestant, no obstant això, ha de continuar competint i guanyant partits, a la recerca d’un objectiu que no és sinó lluitar per l’ascens a primera divisió. I en aquest context arriba aquesta nit (21 h) a Montilivi el Leganés, contra el qual intentarà retrobar-se amb la victòria en la lliga, després de l’última desfeta al feu de l’Elx (4-2), a la recerca de tres punts que li permetin mantenir-se a prop de la zona de play-off.

La prèvia de l’enfrontament, però, l’ha marcat un contratemps important que es va presentar ahir al conjunt pepinero. I és que els madrilenys tenen un brot de covid, amb nou casos positius, tres dels quals són jugadors. Ateses aquestes circumstàncies, el Leganés va seguir el protocol, va aïllar els nou afectats, que no presenten símptomes importants, va informar LaLiga i les autoritats sanitàries competents de la situació i va fer tests a la resta de la plantilla, que van donar tots negatius. No perilla, doncs, el matx d’aquesta nit, en principi, i l’expedició, amb Mehdi Nafti al capdavant, que no és un dels malalts, es va desplaçar ahir a la tarda a Girona amb tren. No va pujar al comboi Yoel Bárcenas, jugador que el curs passat va militar a les files del conjunt blanc-i-vermell i que està lesionat, igual que Jon Bautista i Fede Vico. També seran baixa Rubén Pardo, Sabin Merino i Recio, que no van entrar a la convocatòria i que són els tres futbolistes contagiats.

Aterra minvat el Lega, que viu, malgrat tot, un bon moment de resultats. Després d’un inici fatal, el club va decidir fer un relleu a la banqueta, i amb Mehdi Nafti, substitut de tota una llegenda de la institució com Asier Garitano, que va ser destituït, l’equip ha revifat. No ha perdut en les cinc jornades que ha dirigit el conjunt, amb tres victòries i dos empats i, un cop fora dels llocs de descens, mira cap a dalt. Els pepineros, a més, també venen de classificar-se per a la següent fase de la copa, després d’imposar-se per la mínima (1-2) al Xerez Deportivo en un duel que es va disputar dijous, com el del Girona, que va superar (1-5) el Calvo Sotelo Puertollano.

Les baixes, sense treva

Si el Leganés ve condicionat per les absències, el Girona tampoc és menys. De fet, tenir múltiples baixes i anar curt de suplents és gairebé l’estat natural de l’equip entrenat per Míchel, que una altra vegada està mancat d’efectius. Fins a set baixes torna a acumular el grup gironí, que recupera, per això, Juanpe, Nahuel Bustos i Valery, però perd els sancionats Ibra Kébé i David Juncà, mentre que Borja García, Darío Sarmiento, Ramon Terrats, Pablo Moreno i Óscar Ureña continuen a la infermeria. No s’esperen, doncs, novetats en l’alineació, en què Juanpe formarà de nou la línia de tres al darrere, juntament amb Bernardo i Santi Bueno, amb Arnau i Jairo als carrils. A la medul·lar, són faves comptades també, amb Aleix García i Pol Lozano, els únics migcampistes amb fitxa del primer equip disponibles, actuant en el doble pivot. I a dalt, a tres quarts hi haurà els mitjapuntes Álex Baena i Samu Saiz, i a la punta de llança, Cristhian Stuani, el màxim golejador de l’equip, amb nou dianes, i el segon del campionat, només superat per Rubén Castro (Cartagena), que n’ha signat deu. En el matx d’aquesta nit a Montilivi, un altre dilluns, l’equip intentarà tornar a agafar el camí del triomf.

YOEL BÁRCENAS

L’exfutbolista del Girona està lesionat i no tornarà a Montilivi

AFECTATS

Els contagiats del Leganés no presenten símptomes importants

BAIXES

Míchel continua amb múltiples absències: una altra vegada en té set

CREIXEMENT

El Girona ha de progressar col·lectivament, al mateix temps que competeix

Mehdi Nafti: “Serà difícil”

L’entrenador del Leganés, Mehdi Nafti, va parlar del Girona en la prèvia. “Ens enfrontem amb un bon equip. Viuen un bon moment, és clar. Però nosaltres no mirem la classificació, sinó el creixement dels jugadors i de l’equip. Espero que ens puguem emportar els tres punts, sabent que serà difícil”, va indicar el preparador, que encara no ha perdut a la banqueta del conjunt pepinero. En sis partits, cinc de lliga i un de copa, acumula quatre victòries i dos empats. “Una derrota sempre serà un cop dur, però no és el tipus de plantejament que ens fem”, va dir. “Sé com funciona aquest món, però els elogis i les lloances no ens ennuvolen el cap ni ens allunyen de l’objectiu, que és el següent partit”, va seguir. “El que importa és que l’equip sigui competitiu cada dia. De partits, en perdrem, òbviament, però si fem les coses com toca en cada jornada, als rivals els costarà guanyar-nos”, va completar. Finalment, també se li va preguntar per la millora ofensiva del Lega en l’aspecte golejador des de la seva arribada a la banqueta. “És molt important no insistir-hi quan la pilota no entra, que els jugadors no s’hi capfiquin. El factor psicològic és molt important de cara a porteria”, va expressar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)