El protagonista

Álex Baena

Qualitat i caràcter

Quan només s’havien jugat quatre minuts, ja es va començar a intuir que Álex Baena tenia un dia inspirat. I és que, en una de les primeres intervencions, es va inventar una passada a l’espai amb l’exterior del peu que va deixar Stuani absolutament sol dins l’àrea. L’uruguaià, però, no va poder superar el porter. Va ser el primer tast d’un altre partit per emmarcar del jugador andalús, que cada jornada que passa es consolida més com un dels homes diferencials de la categoria tot i tenir només 20 anys. I, és clar, si al seu costat Samu Saiz també té un dia inspirat, l’espectacle està assegurat. Això va passar ahir, i és que en la primera part tots dos van fer el que van voler amb la defensa del conjunt madrileny. Així va arribar l’1-0, quan Samu va arrencar des del mig del camp, va arribar a la frontal de l’àrea i va fer una assistència exquisida per a Baena, que amb un toc subtil amb l’exterior del peu va superar la sortida de Morro i va inaugurar el marcador. Quan Montilivi encara tenia la boca oberta per la preciositat del gol, els dos protagonistes van estar a punt de repetir l’acció tres minuts després, però en aquest cas Baena no va poder superar el porter.

El de Roquetas feia el que volia, disfrutant com un nen petit sobre la gespa de Montilivi i superant rivals sense parar. Per tant, no és estrany que aparegués també en l’acció del 2-0. Va ser després d’una acció individual de Samu, quan l’andalús va connectar un bon xut des de la frontal de l’àrea. Morro va poder aturar el xut, però amb tants problemes que va deixar la pilota morta perquè Stuani aprofités el refús i marqués pràcticament a plaer. Amb el 2-0 i el pas dels minuts, la màgia de Baena es va anar apagant fins que el van canviar, i és que Míchel va explicar en la roda de premsa que va jugar amb una contractura.

A banda de la qualitat futbolística, Baena també hi va posar caràcter. A vegades massa, i és que en l’acció en què va forçar la groga de Pedro León es va jugar la vermella donant un cop al pit al veterà futbolista, però per sort el VAR no va actuar.