Girona

Amb el cap a Montilivi

“Vull jugar a primera amb el Girona”, assegura Arnau Martínez, un actiu majúscul per al club un cop renovat el seu contracte fins al 2025

El director esportiu, Quique Cárcel, no veu sostre al maresmenc, que veu l’equip en el seu millor moment

Consolidat de manera impactant i sorprenent en el Girona i en el futbol professional des que Francisco hi va apostar la temporada passada, les primeres declaracions públiques d’Arnau Martínez es van fer esperar. Va ser en l’escenificació de la renovació del contracte que acabava al juny, un pas que enorgulleix el futbolista però que sobretot satisfà el club, que s’assegura la continuïtat d’una perla que s’ha convertit en un actiu majúscul. Lligat fins al 2025, ara si algun club potent el vol haurà de passar per caixa i deixar diners a Montilivi. Arnau, però, no té cap altre salt en ment que arribar a l’elit amb el club blanc-i-vermell.

“En tot moment m’he volgut quedar. D’ofertes, jo no n’he sabut res. Això els meus agents. Des del primer moment m’he volgut quedar perquè gràcies a aquest club he debutat a segona A i m’he fet professional”, va assegurar Arnau, que va remarcar un missatge en diversos fragments: “L’objectiu de la temporada que ve és estar a primera amb el Girona. Aquest és el meu objectiu”, deia el maresmenc, que sosté que la renovació no li canvia la perspectiva: “Penso quedar-me en el Girona. Això no ha de canviar res. Continuar treballant com ho estic fent i, si el mister em dona l’oportunitat de continuar jugant, fer-ho al màxim.”

Agraït a tots els entrenadors i responsables tècnics que l’han ajudat des que va arribar de cadet a Montilivi –va citar Antonio Rivera, Àlex Marsal, Àxel Vizuete, Albert Síria i Siscu Sánchez, a més de Quique Cárcel i Delfí Geli–, Arnau va valorar què pot representar per als joves del planter una irrupció com la seva: “Si soc un exemple, estic molt content. Els donaria aquesta esperança, que si treballen dur i volen aconseguir el somni de veritat, ho poden fer. Treballar, treballar i continuar treballant.” N’han arribat un bon grapat a dalt de tot, i tenen un valor afegit: “Els joves que pugem de la casa, fa anys que som aquí i és el que hem somiat tots. Aquest plus ens el dona això, el nostre orgull i donar-ho tot pel club, perquè des de petits que som aquí”, indicava. Per definir-se, va admetre: “Em considero un jugador treballador que sempre té ganes de ser al camp. Si soc a la banqueta, m’enfado.” El jugador nascut a Premià de Mar va estar acompanyat en la presentació dels seus pares –“els pilars de la meva vida”–, la seva cosina Paula López (exjugadora del Girona) i els seus representants.

L’Arnau vol jugar a primera a Montilivi i veu l’equip en el bon camí. Després d’enllaçar per primera vegada tres victòries en la lliga, s’ha situat a sis punts de la zona d’ascens directe. “Estem en el millor moment, molt units al vestidor i contents. Hem de continuar així, a veure si podem avançar el primer, el segon i tothom, i pujar directament a primera divisió.”

Sostre per definir

El Girona esvaeix el perill de perdre un futbolista que acabava el contracte al juny i que ha mostrat una progressió que no ha passat per alt a ningú. És habitual amb la selecció espanyola sub-19, i no para de créixer. “Per mi és un dia molt important”, va indicar el director esportiu. “Referma la idea que hem treballat fa temps i demostra el bon treball que s’està fent des de baix, que és molt important per al futur del club.” Quique Cárcel va elogiar l’actitud d’Arnau: “Ha demostrat una maduresa increïble. S’ho ha guanyat tot sol, amb la seva feina, el seu dia a dia i la competitivitat que mostra al camp.” Cárcel va fer una reflexió que ja ha fet més d’una vegada Míchel Sánchez: “Encara no sabem quin és el seu sostre. Si continua aquesta progressió, amb aquestes qualitats, tenim un Arnau que no sabem ben bé on anirà a parar.” També va elogiar el maresmenc Delfí Geli, que sap bé què és una trajectòria llarga en el futbol professional: “Li queden segurament molts anys. No és fàcil; s’ha d’anar a poc a poc i amb totes les ganes de créixer. Esperem que ofereixi aquest rendiment molts anys, per benefici del Girona.”

PROTAGONISTES

El meu objectiu per a la temporada que ve és estar a primera amb el Girona. Hem de continuar així i avançar rivals
Està mostrant qualitat i ganes de fer-se un nom, no diria en el Girona, sinó en el futbol
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA
Als joves de casa, el plus ens el dona això, el nostre orgull i donar-ho tot pel club, perquè des de petits som aquí
Arnau Martínez
DEFENSA DEL GIRONA
Ha demostrat una maduresa increïble. S’ho ha guanyat tot sol. Si continua així tenim un Arnau que no sabem ben bé on anirà a parar
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA

De central solvent a carriler assistent

X.M.

Encara en edat juvenil, Arnau ha jugat 38 partits amb el primer equip. Hi va debutar el 17 de desembre del 2020, a Segòvia en la copa. Francisco el va començar utilitzant de lateral esquerre en la copa, però el debut a segona A –el 28 de març, contra l’Albacete– va ser de central. L’estrena va ser tan completa i prometedora que Francisco Rodríguez ja no el va moure més de l’eix de la defensa, en una recta final d’acceleració espectacular dels blanc-i-vermells. “Li dono les gràcies, a Francisco, per fer-me debutar i confiar en mi. I ara a Míchel, també. Són dos molt bons entrenadors. Un ara és a primera i l’altre hi serà l’any que ve amb nosaltres”, deia amb un somriure Arnau, que ha assumit un altre rol, difícil d’imaginar, amb Míchel. El madrileny l’ha situat de carriler, on ha mostrat una lucidesa sorprenent en les incorporacions a l’atac, fins al punt que acumula quatre assistències. Arnau explicava que no es va espantar quan Míchel li va proposar jugar al carril: “A mi m’és igual, la veritat. On em toqui jugar, ho faré tan bé com pugui.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)