Girona

Lluita compartida

El 44è Costa Brava solidari reuneix unes 2.000 persones a Montilivi i recapta més de 30.000 euros per a la fundació Miquel Valls, de suport als malalts d’ELA

Manga i Matamala signen la victòria de les llegendes del Girona contra les del Barça, amb Unzué de gran protagonista i el president de la Generalitat a la llotja

Girona 2 Barça 0

GIRONA:Gorka Iraizoz, Jose, Albert Serra, Migue, Jaume Duran, Jordi Matamala, Jordi Melero, Alberto Manga, Moha, Delfí Geli i Arnal. (Richy, Dani Mallo, Òscar Álvarez, Carles Giralt, Raset, Acín, Dani Zamora i Peragón).BARÇA:Angoy, Dani Tortolero, Rafa Márquez, Juan Carlos, Amor, Mendieta, Sergi Barjuan, Goikoetxea, Jofre Mateu, Luis García i Saviola. (Felip Ortiz, Nadal, Juan Carlos Moreno, Javi García, Arpón, Carreras, Miquel Soler, Roger, Déhu i Pinilla).GOLS:1-0 (29’) Manga. 2-0 (61’) Matamala.ÀRBITRE:Xavier Aguilar Rodríguez.PÚBLIC:1.931 espectadors a Montilivi. Hi havia obertes les graderies de tribuna i preferent.

Des que li van diagnosticar esclerosi lateral amiotròfica (ELA), Juan Carlos Unzué s’ha erigit en un ambaixador exemplar en la lluita per conscienciar de les necessitats dels pacients d’aquesta malaltia degenerativa. A cada acte en què participa, en cada discurs que fa, hi ha una lliçó de compromís i de vida. El Girona, l’últim club que va entrenar el navarrès, volia posar el seu gra de sorra en la lluita contra l’ELA i va tenir la idea de dedicar-hi la 44a edició del trofeu Costa Brava, que no s’havia celebrat a l’estiu. La iniciativa es va traduir en un migdia solidari, emotiu i divertit a l’estadi, on unes 2.000 persones –distribuïdes entre tribuna i preferent– van veure un partit entre llegendes del Girona i del Barça que va acabar amb triomf local (2-0). L’afluència de públic va ser discreta, però no pas la recaptació aconseguida més enllà de les entrades, amb donacions directes i diverses, des de la que va recollir la federació de penyes del Girona (1.290 euros) fins a la dels patrocinadors del club. Tot plegat, per superar els 30.000 euros –pendent encara de comptar algunes aportacions– per a la fundació Miquel Valls, que dona suport als malalts d’ELA de Catalunya.

Amb tots els futbolistes al camp, Unzué va agafar el micròfon per agrair la iniciativa al Girona, la col·laboració dels patrocinadors, la implicació del Barça i el suport de tots els aficionats. “Estic molt il·lusionat i content. Aquests més de 30.000 euros confirmen que hi ha molta gent que ens vol donar un cop de mà. Sento que la gent es va conscienciant”, explicava després el protagonista, que va rebre també el trofeu de MVP del partit. El Girona va habilitar una llotja presidencial improvisada a la tribuna baixa, amb presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès; la delegada del Govern, Laia Cañigueral; la secretària general de l’Esport, Anna Caula; la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. També va ser a Montilivi un altre exentrenador del Girona i exjugador blaugrana, Eusebio Sacristán, recuperat d’un accident.

Geli, al camp

També hi havia el president del Barça, Joan Laporta. El del Girona, Delfí Geli, va doblar feina, perquè era un dels protagonistes blanc-i-vermells a la gespa. De fet, el president va tenir la primera ocasió. El Girona, amb un tàndem de nivell a la banqueta –Raül Agné i Narcís Julià–, va marcar l’1-0 mitjançant Manga (29’). Va ser celebrada també pel públic una simulació de lesió de Moha. Ja en la segona part –retallades de 45 a 40 minuts–, Jordi Matamala va marcar el 2-0 superant per alt Felip. Richy, que va penjar les botes com a capità del Girona (2016/17), va recollir el trofeu Costa Brava.

PROTAGONISTES

La recaptació confirma que hi ha molta gent que ens vol ajudar. Sento que la gent es va conscienciant
Juan Carlos Unzué

LA XIFRA

Era un partit per gaudir-ne, i la causa mereixia la pena. I el Girona ha guanyat, que també ens agrada guanyar
Raül Agné
Ha estat un partit maco, sobretot pel motiu que ens ha ajuntat. I guanyar el Costa Brava sempre és especial
Narcís Julià
30.000
euros
superats de recaptació, entre entrades i aportacions, per a la fundació Miquel Valls, de suport als malalts d’ELA
L’exemple que ens està donant Unzué és brutal. Com a últim club que va entrenar, valia la pena l’ajuda i el reconeixement
Delfí Geli
Ja no estic per jugar tants minuts. M’alegro molt d’estar a la meva segona casa i per un partit tan bonic
Richy Álvarez
Agraeixo que m’hagin trucat. Tornar és especial, i fer-ho per aquesta causa és la millor de les maneres
Dani Mallo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)