Girona

La penúltima realitat

L’excel·lent paper de Ricard Artero dona la raó a la confiança que li ha mostrat sempre Míchel

Sense copa, el bisbalenc té el repte d’esgarrapar presències en la lliga, on ha participat en set de les deu últimes jornades

Fa de mal dir si serà l’última de la temporada, vist que l’aixeta no ha parat de rajar i que Míchel no té cap mania, però Ricard Artero s’ha convertit en una realitat ferma i en una peça més del primer equip del Girona. L’eliminació de la copa, que va tenir com a últim servei un paper excel·lent d’Artero contra el Rayo Vallecano, redueix les possibilitats d’esgarrapar presències del bisbalenc en la lliga, però fa temps que Míchel se’l creu com un actiu més. Els elogis del madrileny cap al jove migcampista han estat sempre nítids, ja quan no el volia fer entrar perquè l’equip estava en mala dinàmica, i el rendiment ha donat la raó a la confiança mostrada pel tècnic. Des que va debutar contra l’Alcorcón el 4 de novembre, el dorsal 36 ha participat en set de les últimes deu jornades de lliga.

Sense ser una irrupció tan contundent ni amb tanta continuïtat, Artero segueix el camí marcat per Arnau Martínez, que li va fer de cicerone ahir en la concentració de la selecció espanyola sub 19. La convocatòria és una mostra més que el paper d’Artero no passa per alt. No és gaire habitual veure futbolistes encara en edat juvenil moure’s en el futbol professional com ho fa el bisbalenc o, encara més, Arnau. Artero, vigilat de prop per clubs potents, va firmar l’estiu passat la continuïtat en el Girona fins al juny del 2026. El migcampista, que estudia ciències de l’activitat física i l’esport a Euses, és al Girona des de fa vuit temporades, després d’arribar-hi d’infantil, procedent del Bisbalenc.

Va fer proves amb el Barça des de la Bisbal

X.M.

Abans de fitxar pel Girona, Ricard Artero va destacar en el Bisbalenc. “Era de primer any d’aleví però tenia un nivell molt alt i ja va jugar en l’A. Teníem un equip molt fort, que només va perdre un partit”, recorda Josep Sors, que va ser coordinador i entrenador del migcampista a la Bisbal. A mitja temporada, Artero se’n va anar a fer proves amb el Barça. I a l’estiu, cap al Girona. “És molt bona persona, molt treballador, molt disciplinat i molt bon company. Ho té tot”, diu Sors, ara coordinador del Baix Ter i que també va tenir de jugador el migcampista del Sevilla Joan Jordan. Tot i marxar al Girona, Artero sempre ha mantingut el vincle amb el Bisbalenc i entrenava un equip del planter. El seu germà Gabri juga en el primer equip del Bisbalenc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)