Girona

ANTONIO RIVERA

ENTRENADOR D’ARTERO AL CADET A I EL JUVENIL B

“Li vaig dir que seria el següent quan va debutar Arnau”

Antonio Rivera, entrenador del juvenil B, va tenir Ricard Artero dues temporades, en el cadet i en el juvenil. “I la tercera ja no, perquè va fer la pretemporada amb el juvenil A i ja se’l van quedar”, recorda.

Coincideix que contra el Rayo es va acabar de ‘doctorar’?
Sí, va estar molt bé. El que passa és que feia temps que ho tenia clar. Recordo que el dia que Arnau va debutar, vaig dir a en Ricard: “Seràs el següent.” Hi ha jugadors amb més rendiment immediat que potser després no arriben. A aquest, l’hi veies. Ho fa tot bé. Sap defensar, que ara s’ha fet molt gran, ha agafat cos. I amb pilota, és molt bo. Sap superar línies, sap fer l’última passada... és que és molt complet. Pot jugar de pivot, d’interior, de mitjapunta, per dins o per fora. On sigui.
Sorprèn la seva personalitat.
És que ho té molt clar. Li és igual la categoria. Té un ventall ampli i bona lectura. Si rep encarat, pot superar el rival. Si no, pot jugar més fàcil o canviar de joc. Sap adaptar-se a cada moment i lloc. Normalment, hi ha pivots més posicionals i altres que estiren més. Ell pot fer de tot. Amb un pivot, dos, a la mitjapunta o on sigui.
Míchel sempre l’havia elogiat. Té bon ull i també devia tenir bons informes.
Míchel ho està clavant. Amb els que he tingut jo, ho clava. Estan jugant els que ho feien amb nosaltres i participant els que ja destacaven. Hi havia una fornada molt bona, amb Arnau, Ureña, Artero, Comas, Gabri, etcètera, i es veia a venir que havien d’arribar. I Míchel ho està gestionant d’allò més bé.
I ara, a qui diu que serà el següent?
A veure Oriol Comas, que ja a l’estiu estava en dinàmica de primer equip. Gabri, que ja ha tret el cap, també agradarà, perquè és rapidíssim i pot ser molt productiu per la banda.
Fins ara els ha anat tot força rodat. S’han de preparar per si tenen menys protagonisme?
Artero no crec que tingui cap problema. És intel·ligent, i ja ha passat per la banqueta. Mantenir-se costa més que arribar. Han de tenir la mentalitat d’aprofitar cada minut.
Per als tècnics del planter, deu ser una joia veure el primer equip farcit de joves.
I tant! I més gent com jo, que vaig entrar fa nou anys, quan això estava lluny. És un luxe.
L’altra cara és que, amb tants salts, perd competitivitat al B.
És cert que ha limitat a l’hora de competir, però per a nosaltres és una molt bona notícia que els jugadors vagin pujant. Ens hem de fixar més en com creixen que en els resultats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)