Girona

Infal·lible, no del tot

L’aturada de Luca (Rayo Vallecano) trenca una sèrie de quinze penals sense error de Cristhian Stuani des que va enviar la pilota al travesser, l’octubre del 2019

L’uruguaià ha marcat 27 dels 29 penals com a blanc-i-vermell

Luca Zidane pot presumir d’haver aturat un penal a Cristhian Stuani. El fill de Zinedine Zidane va compartir condició d’heroi amb Sergi Guardiola, autor dels dos gols que van donar el bitllet cap als vuitens al Rayo, i va aconseguir allò que cap altre porter havia fet. Especialista suprem des dels onze metres, Stuani va veure com un porter li endevinava la intenció i li treia el xut amb una molt bona estirada. No va ser el travesser, com li havia passat en l’anterior error com a blanc-i-vermell, ni tampoc el pal, en l’Elx-Albacete després del qual va estar gairebé una dècada sense fallar-ne cap més. Aquesta vegada, un porter va frustrar la fiabilitat del de Tala en l’execució de la pena màxima.

Fa poc menys de dos mesos, un informe sobre el percentatge d’encert en els penals de futbolistes de primer nivell situava Stuani liderant-la, al davant de Lewandowski. Amb l’error de dissabte, Stuani presenta un balanç de 39 gols en 43 xuts, amb un percentatge d’un 90,7%. Va tancar el seu pas per primera divisió sense cap error convertint-se en el jugador amb més penals seguits sense fallar –16, dels quals 10 amb el Girona– i va acumular vint encerts fins a topar amb el travesser contra l’Alcorcón, l’octubre del 2019, amb Juan Carlos Moreno de tècnic pont entre Unzué i Pep Lluís Martí. Des d’aquell xut a la fusta en el temps afegit, l’uruguaià havia encadenat quinze encerts més, fins que Luca li va treure el xut.

Com a blanc-i-vermell, Stuani ha assumit la responsabilitat des dels onze metres 29 vegades, i ha acabat celebrant gol en 27. El percentatge és d’un 93%, lleugerament superior al del global de tota la seva carrera. Dels 27 partits en què ha marcat de penal, el Girona n’ha guanyat quinze, n’ha empatat nou i n’ha perdut tres. Aquesta temporada ha viscut de tot, perquè va marcar a casa el gol del triomf contra el Valladolid (1-0), en va fer un que va ser insuficient per puntuar a Eibar (4-2) i un a Can Misses que l’Eivissa va equilibrar (1-1).

Un d’afegit

Amb la samarreta del Girona, Stuani no només ha xutat penals en la lliga –primera, segona A i fase d’ascens– i en la copa. Hi afegeix el que va servir al Girona per guanyar el títol de la supercopa de Catalunya, l’abril del 2019 contra el Barça a la Nova Creu Alta.

Cap als 100

Stuani, que no ha parat d’acumular rècords des que es va convertir en el referent ofensiu del Girona, té a prop un altre repte. El caçador de Tala acumula 97 gols amb la samarreta blanc-i-vermella i és a tres del centenari.

EL GLOBAL

Stuani també va donar de penal la supercopa de Catalunya contra el Barça el 2019

EL MÈRIT

39
encerts
de 43 xuts des dels onze metres en la seva trajectòria, amb un 90,7% d’efectivitat.

DE 20 A 15

Va fallar el primer penal a Girona després de 20 xuts i gairebé 10 anys sense error

A PROP DELS 100

Luca Zidane és el primer que li atura un penal; els anteriors van anar a la fusta
97
gols
amb la samarreta del Girona acumula Stuani (1a, 2a A, play-off i copa) , a tres del centenari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)