Girona

El 6 de 6, un imperatiu

El Girona va oferir una mala imatge al camp de l’Sporting i s’embolica l’accés al ‘play-off’ d’ascens

Els de Míchel continuen depenent d’ells mateixos però fer el ple de sis punts podria ser una obligació

El Girona va perdre a El Molinón i torna a encadenar més d’una derrota set mesos després. I ho fa en el pitjor moment possible, quan es juga les garrofes i les possibilitats d’accedir al play-off d’ascens, el principal objectiu marcat per tota l’entitat. El conjunt gironí, a més, no va oferir una bona imatge ni unes grans sensacions damunt de la gespa; va mostrar un joc planer amb massa dubtes al darrere i sense profunditat ni claredat d’idees al davant. El sotrac arriba a dues jornades del final i amb els duels a l’horitzó contra el Mirandés (dissabte a les 22 h a Montilivi) i el Burgos (en el dia d’avui, el diumenge 29 de maig a les 18.30 h), dos partits que agafen la magnitud de dues finals a cara o creu. I és que el bon moment dels perseguidors immediats probablement obligarà el Girona a sumar els sis punts i arribar als 70 desitjats que li atorgarien la classificació per al seu tercer play-off d’ascens seguit sense mirar els resultats de cap dels adversaris. Això sí, hi ha la possibilitat que una carambola certifiqui matemàticament l’objectiu el mateix dissabte gairebé de matinada, un fet poc probable però que s’ha de tenir en compte.

Irregularitat

El Girona ha entrat en una espiral perillosa. Després d’encadenar cinc victòries en la lliga, els de Míchel Sánchez han perdut quatre dels darrers sis enfrontaments, una sèrie que els ha dut a perdre el marge de set punts per quedar-se sense coixí i al descobert amb els mateixos punts que Las Palmas. D’aquestes quatre ensopegades, tres han estat a domicili, on l’equip ha abaixat clarament les prestacions fins al punt de convertir-se en un bloc previsible i sense idees clares. A El Molinón, la baixa d’Álex Baena per sanció tampoc va ajudar en la fluïdesa del joc ofensiu, un element que es va ajuntar amb una sensació de fragilitat defensiva, sobretot quan l’Sporting atacava a través de la pilota aturada, un fet inusual amb l’alçada dels tres centrals que sol disposar el tècnic gironí.

El conjunt blanc-i-vermell ha perdut ja 14 enfrontaments de lliga, massa per tenir ja lligat el gran objectiu de fer la promoció. I és que els gironins no havien perdut tants partits en una sola temporada a segona A des del curs 2013/14, quan en el tram final, amb l’arribada de Pablo Machín a la banqueta, van aconseguir una permanència agònica en l’última jornada. Aquella campanya, el Girona va perdre quinze partits, una xifra que no ha superat fins llavors. La temporada que menys enfrontaments va perdre el Girona a plata va ser la 2014/15, amb només vuit. Curiosament trencar tots els registres no va servir per pujar directament –el Lugo ho va impedir amb un gol en l’afegit de l’última jornada– ni per la via de la promoció.

El Girona ha de mantenir el cap fred i intentar aportar serenor a un dels moments més calents del curs. El bloqueig individual que tenen alguns dels futbolistes és el que genera més neguit, però guanyar al Mirandés és l’únic camí viable.

MASSA DERROTES

El Girona feia sis campanyes a 2a A que no perdia tants partits com fins ara (catorze)

PREOCUPANT

Els de Míchel van mostrar fragilitat defensiva i massa previsibilitat en la parcel·la ofensiva

TOTAL DE DERROTES A SEGONA

Curs 2008/09 15
Curs 2009/10 16
Curs 2010/11 15
Curs 2011/12 17
Curs 2012/13 13
Curs 2013/14 15
Curs 2014/15 8
Curs 2015/16 10
Curs 2016/17 12
Curs 2019/20 13
Curs 2020/21 11
Curs 2021/22 14

Les opcions per tancar-ho dissabte

Tot i els dubtes que s’han generat entre els aficionats blanc-i-vermells, el Girona té la possibilitat d’assegurar matemàticament la seva presència en el play-off d’ascens la jornada que ve. El fer de tenir guanyat el goal average amb els seus immediats perseguidors, Las Palmas i la Ponferradina, atorga als gironins un punt a favor, i és que si guanyen el partit a Montilivi contra el Mirandés, Las Palmas perd a casa contra l’Oviedo i, a més, la Ponferradina no pot vèncer com a local el Leganés, els de Míchel Sánchez podrien arribar a l’última jornada de lliga amb la feina feta i centrant esforços a preparar la promoció o a assaltar una millor posició en la taula. Si es donessin aquests resultats, el Girona s’enfilaria fins als 67 punts, Las Palmas quedaria amb els actuals 64 i la Ponferradina, si no guanya, sumaria els mateixos 63 que té ara o, com a molt, 64. El goal average permetria als blanc-i-vermells segellar la classificació matemàtica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)