Girona

Una final anticipada

El Girona rep el Mirandés a Montilivi en un duel importantíssim en la lluita per accedir al tercer ‘play-off’ d’ascens seguit (a les 22 h)

Els tres punts podrien deixar els de Míchel amb un peu i mig a dins de la promoció, però tot el que no sigui guanyar en complicaria la classificació

El Girona afronta a Montilivi contra el Mirandés una final anticipada que li pot aclarir l’escenari o enterbolir una mica més el tram final de la lliga (a les 22 h). El conjunt dirigit per Míchel Sánchez rep un adversari ja amb la permanència al sac i alliberat de pressió en un penúltim assalt del campionat no apte per a cardíacs. Si els gironins sumessin els tres punts, l’accés al play-off començaria a veure’s més clar, però tot el que no sigui aconseguir el triomf complicaria molt la classificació als blanc-i-vermells, que haurien de mirar de reüll altres resultats. És l’hora de mantenir el cap fred però també de ser valenta i posar damunt del terreny de joc tots els coneixements i la qualitat per no fallar davant de l’afició i fer un pas endavant cap al primer objectiu fixat per l’entitat.

Perdre quatre dels últims sis partits de lliga genera dubtes a qualsevol equip. I el Girona, després de veure fulminat un marge de set punts respecte al setè, afronta les dues últimes jornades com un esprint cap al play-off en què el camí més recte és sumar el ple de sis punts per enfilar-se fins als 70 i no haver d’estar pendent de ningú més. Montilivi ha de ser el de les grans ocasions per tal de contagiar els jugadors i ja des de l’arribada d’aquests s’ha de notar l’ambient de gala i l’escalfor dels aficionats per portar cap a la victòria uns futbolistes que s’han d’alliberar de la pressió natural d’un desenllaç.

I és que, si bé l’afició hi tindrà molt a dir, són els mateixos jugadors dirigits per Míchel Sánchez els qui tenen a les mans mostrar la seva millor versió possible, com ha estat gairebé una constant durant tota la lliga quan han jugat com a locals. En l’últim matx a casa, el Girona va perdre contra el Tenerife però la imatge va ser bona, lluny de la que mostra normalment a domicili, on la plantilla gironina s’entrebanca una vegada i una altra amb el rival.

Al davant, el Mirandés arriba al duel eufòric després de trencar en l’última jornada una ratxa nefasta de quatre derrotes consecutives sense fer gol. Els tres punts sumats contra l’Eivissa (4-0) van donar als de Miranda una permanència que, si bé era un fet ja fa un mes, s’havia complicat en la sèrie pèssima de resultats. El conjunt burgalès no ha trobat enguany la regularitat que va mostrar el curs passat, i és que el Mirandés no ha firmat un bon curs en línies generals i els mals resultats van posar fi abans d’hora a la trajectòria a la banqueta de Lolo Escobar, rellevat per Joseba Etxeberria, un tècnic que gràcies a una ratxa de tretze punts sumats dels quinze possibles entre la jornada 31 i la 35 va poder encaminar una permanència patida, això sí, per a una plantilla jove, plena de jugadors cedits i amb ganes de fer-se un lloc en el futbol professional.

Els possibles dubtes

El Girona afronta el partit recuperant Álex Baena, una peça fonamental en els esquemes i la idea de joc que vol Míchel. El futbolista aportarà la seva verticalitat a la zona de tres quarts i el seu nivell d’associació amb els companys per mirar de ser més punyents que en el darrer partit a El Molinón. Darío, Víctor Sánchez i Juncà, amb una lesió al soli de la cama esquerra, seran baixa per lesió, mentre que Juanpe serà dubte fins a última hora. Si el central és baixa, les opcions del tècnic són variades: Arnau de central i Valery o Iván Martín al carril dret, o Terrats de central per així no tocar tantes posicions o, fins i tot, donar l’alternativa al jove del filial Èric Monjonell.

DE SALVACIÓ

El Mirandés va sumar 13 dels 15 punts possibles entre la jornada 31 i la 35

JOVENTUT I TÈCNICA

El rival del Girona té una plantilla jove plena de qualitat que jugarà alliberada

“Anem a Montilivi a guanyar”

El tècnic del Mirandés, Joseba Etxeberria, renovat recentment per al curs vinent, va valorar el partit que ha d’afrontar el seu equip a Montilivi. “El Girona és un equip que domina i tanca el rival en el seu propi terreny de joc”, deia l’exjugador professional, que puntualitzava: “Estem salvats però no anem a Montilivi a acompanyar la festa de ningú. Hi anem per guanyar.” El Mirandés va celebrar la permanència gràcies a la victòria contra l’Eivissa i ara aspira a acabar al més amunt possible en la taula. “Allò ja és passat i ara ens centrem a vèncer un equip que aspira al play-off. No és el mateix acabar en una posició o en una altra i aquest és un motiu suficient per lluitar per sumar els tres punts en els partits que queden”, sentenciava l’entrenador del conjunt burgalès.

Precedents favorables al Girona

El Girona i el Mirandés s’han vist les cares en vuit ocasions –set en el marc de LaLiga i una més a segona B–. Els gironins han aconseguit bons resultats contra els burgalesos sempre que han jugat a Montilivi, i és que els blanc-i-vermells han vençut en cinc dels set enfrontaments a segona A sense encaixar cap diana (catorze a favor). A Montilivi, el Mirandés només ha aconseguit una victòria a plata i va ser el curs 2019/20, quan amb Andoni Iraola van passar per damunt de l’equip dirigit llavors per Pep Lluís Martí en el darrer partit de l’any 2019. La campanya passada, el Girona de Francisco va vèncer per la mínima els de Miranda amb una diana de Mamadou Sylla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)