Girona

Stuani, de dos en dos

El davanter uruguaià es va erigir com la peça clau de l’última victòria del Girona contra el Mirandés amb dos gols que engreixen més el seu compte particular

Per a Míchel, el de Tala és inamovible en qualsevol dels esquemes

Que el Girona té un tresor en Cristhian Stuani, ho sap tothom. Que l’uruguaià surt al rescat de l’equip com a bon capità i peça fonamental de l’atac, també. El doblet de l’ariet contra el Mirandés va permetre als gironins fer un pas de gegant en la lluita per accedir al tercer play-off d’ascens seguit i afrontar la darrera jornada de lliga des de la cinquena posició, a un sol punt del gran objectiu. Stuani va fer el seu doblet 28 en LaLiga (19 amb el Girona) i se situa en segona posició entre els davanters uruguaians que més vegades ho han aconseguit en la història, darrere de Luis Suárez i ja davant de Diego Forlán. El de Tala continua encaparrat a fer història amb el Girona a la recerca del segon ascens a primera per a l’entitat, el seu primer en la trajectòria futbolística a Espanya. I aquest al·licient és prou suculent per al davanter, com també situar-se com a màxim golejador històric del club que l’ha tornat a alçar com a jugador i amb el qual la relació s’allarga fins al 2026.

Stuani sempre és al lloc adequat. El depredador de l’àrea demostra partit rere partit que el seu instint de gol és superior al de la resta de mortals, i en el darrer enfrontament va desencallar el seu equip, primer amb una rematada marca de la casa que va topar amb el pal, a centrada de Borja García, i poc després encertant a pocs metres del porter en una altra assistència del mitjapunta madrileny. Ja a les acaballes, i després que els seus companys desaprofitessin més d’una ocasió al contraatac, l’internacional amb l’Uruguai va afusellar el porter per tancar una victòria balsàmica que va oferir a tots els presents una alenada d’aire clau per afrontar l’última jornada de lliga amb més garanties d’assegurar la presència en el play-off –els gironins poden quedar quarts, cinquens, sisens o setens.

Stuani continua deixant palès la seva condició de líder nat per a un vestidor que camina al seu voltant. Per a Míchel, el davanter és una peça fixa sigui quin sigui el seu dibuix tàctic escollit, o en línia de quatre defenses, o de cinc.

Des de l’estiu del 2019, Stuani té entre cella i cella retornar el Girona a la màxima categoria per, de retruc, aconseguir el seu primer ascens a primera en el futbol estatal –sí que té un ascens a la Premier amb el Middlesbrough i dos descensos a segona A, amb el Racing i el Girona mateix–. Aquest és el principal objectiu de l’atacant més enllà dels registres individuals que engreixa a cada partit.

Sense sostre

Les dues darreres dianes enfilen Stuani fins a les vint-i-dues en total des de començament de temporada, una xifra que li atorga ser el màxim golejador de la categoria, davant de Stoichkov (21) i Borja Bastón i Rubén Castro (20). De fet, el blanc-i-vermell ha marcat els últims quatre gols del seu equip durant el mes de maig –els dos contra el Mirandés (2-0), el de la derrota a El Molinón (2-1) i el d’Alcorcón (0-1)–, a més d’una de les dues contra la Real Sociedad B (2-0), corresponent a la jornada 36 del campionat.

Aquesta bona darrera sèrie ha permès al charrúa arribar fins als 104 gols amb la samarreta del Girona en LaLiga (en va fer un que va donar la supercopa de Catalunya als gironins contra el Barça), una xifra que li permet acostar-se a només una diana d’Arcadi Camps, el màxim golejador històric de l’entitat. Camps fa més de setanta anys que té el rècord, i si tot va bé, aquesta mateixa campanya Stuani podria agafar-li el relleu, o bé en el proper partit contra el Burgos per tancar la lliga, o en els dos o quatre posteriors d’un hipotètic play-off d’ascens, sempre que els gironins acabin assegurant-s’hi la classificació.

DE RÈCORD

Stuani va fer contra el Mirandés el doblet 28 des que juga en LaLiga (19 amb el Girona)

EL REPTE

El de Tala busca el primer ascens a primera divisió en el futbol estatal amb el Girona

PITXITXI

L’ariet s’enfila fins als 22 gols aquest curs i ja és qui més n’ha fet en la categoria

104 GOLS

L’uruguaià és a només un gol d’igualar Arcadi Camps, el màxim golejador del club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)