Girona

El tot o res a El Plantío

El Girona disputa al camp del Burgos (20 h) el darrer partit de lliga amb la necessitat de sumar com a mínim un punt per assegurar-se la presència en el ‘play-off’ d’ascens

Els de Míchel hauran de combatre la pressió de saber que una derrota els podria deixar fora de la lluita per l’ascens

El Girona es juga a El Plantió les aspiracions d’accedir al play-off d’ascens i allargar una mica més la temporada. El conjunt gironí depèn d’ell mateix per aconseguir el gran objectiu fixat des de l’inici del curs i per fer-ho ha de sumar com a mínim un punt per quedar entre els sis primers classificats. De fet, els de Míchel Sánchez encara poden situar-se en la quarta posició, la cinquena, la sisena i, en el pitjor dels casos, en la setena plaça, que els enviaria directe de vacances. Els de Montilivi visiten un dels estadis més complicats de la categoria i que presentarà una gran entrada per acomiadar una campanya històrica per al seu equip. El Burgos ha tornat a trepitjar la segona A després de vint anys obscurs entre la segona B i, fins i tot, la tercera divisió. I ho ha fet amb una solidesa com a local envejable –només ha encaixat dotze dianes dels rivals– i amb una regularitat prou bona per segellar l’objectiu de la permanència amb múltiples jornades de marge. El Girona està avisat de les dificultats que es trobarà en un estadi que no ha visitat mai i en el qual el seu futur immediat dependrà de la versió que mostri.

La imatge a fora

L’equip blanc-i-vermell ha sumat 25 punts dels 67 que ha aconseguit a domicili, només tres dels últims dotze que ha disputat –al camp d’un Alcorcón ja descendit–. Les derrotes a La Romareda contra el Saragossa quan els de Míchel s’hi jugaven les poques opcions que tenien de pressionar els equips que lluiten per l’ascens directe, o les de Cartagonova contra el Cartagena (3-0) i El Molinón contra l’Sporting (2-1), quan la plantilla s’hi jugava segellar el play-off, han impregnat l’entorn de dubtes quan es juga lluny de Montilivi. Demostrar intensitat pel que està en joc, tensió, força i una bona gestió de l’enfrontament seran els ingredients necessaris per tal que el Girona pugui coure un resultat que l’afavoreixi. I és que, si bé el partit és una final a cara o creu, el fet que als gironins els valgui més d’un resultat –la victòria, però també l’empat– els dona un punt més de positivitat i optimisme.

Les combinacions

El Girona serà quart, la millor classificació possible a què aspira, si supera el Burgos i el Tenerife perd a casa contra el Cartagena. Serà cinquè, si guanya i el Tenerife també ho fa; si guanya, el Tenerife puntua i Las Palmas no guanya a El Molinón; si perd, Las Palmas també i l’Oviedo no guanya a casa contra l’Eivissa i, també, si empata però Las Palmas no és capaç de vèncer l’Sporting.

Els de Míchel poden quedar també sisens si guanyen, el Tenerife empata i Las Palmas també guanya, una combinació capritxosa que faria perdre als blanc-i-vermells una plaça tot i sumar els tres punts ja que en la lligueta entre els altres rivals empatats a 70 punts queda tercer. També caurà a la sisena plaça si empata i Las Palmas guanya, o si perd, els canaris puntuen i l’Oviedo no guanya.

La carambola malèfica que deixaria el Girona fora de la lluita per l’ascens en setena posició és si perd, Las Palmas puntua i l’Oviedo suma els tres punts. Els gironins acabarien amb els actuals 67 punts i els seus rivals per sobre amb 70 o 68 punts.

Per evitar la decepció, els gironins han de confiar en el seu joc i aïllar-se de qualsevol altre factor que el pugui alterar. Controlar el rival i mostrar la millor versió possible segur que els aproparà al play-off, el tercer de forma consecutiva, el sisè des que es va implantar aquest format.

LOCAL PODERÓS

El Burgos només ha encaixat dotze dianes davant la seva afició, el que menys de la lliga

LES OPCIONS

El Girona pot escalar a la quarta plaça, ser cinquè, sisè o setè i no entrar al ‘play-off’

“Ni volem ni tenim cap incentiu”

L’entrenador del Burgos, Julián Calero, va atendre els mitjans de comunicació en la prèvia del matx contra el Girona dos dies després de renovar el seu contracte amb el conjunt burgalès. “Se’ns ha fet curta la temporada perquè l’hem gaudit i ara ens falta un últim partit”, comentava el tècnic, que respecte al matx analitzava: “Ens els últims cinc partits hem jugat contra equips que s’hi jugaven molt. El plus que dona tot això es nota, alguna vegada per a bé nostre i d’altres en negatiu respecte a l’adversari. Per al Girona és una final i s’hi juga molt. Té una molt gran varietat de jugadors i trobar-te amenaçat de sortir del play-off no deu ser fàcil.” “Ni volem primes, ni les tenim, ni les necessitem. Qui juga amb el Burgos ja té prou incentius”, va sentenciar Calero.

La lluita per l’ascens directe, oberta

L’Eibar, l’Almeria i el Valladolid lluitaran fins a l’últim instant per repartir-se les dues places d’ascens directe a primera. Després d’empatar a casa contra l’Alcorcón i desaprofitar un match ball per ascendir, l’Almeria visita el Leganés. El Valladolid, tercer a dos punts de l’Eibar i l’Almeria, els dos primers classificats, rep a casa l’Osca. Els de Pacheta hauran de vèncer i esperar la derrota de l’Almeria de Rubi, o bé la derrota o l’empat de l’Eibar, que s’ha situat líder i que acaba la lliga visitant l’Alcorcón. En cas de triple empat a 81 punts –si empaten l’Eibar i l’Almeria i guanya el Valladolid–, els dos equips que pujarien serien els bascos i els castellans, i els de Rubi acabarien tercers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)