Girona

Darío, el desaparegut

Inèdit. L’argentí no ha pogut brillar en la seva primera experiència a Girona per culpa de les lesions. L’extrem s’està entrenant amb la selecció sub-20

La primera experiència a Europa per a un futbolista sud-americà de només 18 anys sol ser una aventura plena d’obstacles en forma d’aclimatació a un medi, a unes noves metodologies i, al cap i a la fi, a un nou futbol. A l’atacant del Girona Darío Sarmiento, se li ha fet una muntanya la seva primera campanya lluny de l’Argentina i del seu club, l’Estudiantes. Fitxat pel City i cedit al club blanc-i-vermell, l’extrem va arribar amb bona fama i l’etiqueta d’extrem regatejador i vertical, com els que volia i reclamava inicialment Míchel. El treball específic i el canvi en massa aspectes del seu dia a dia li van restar protagonisme dins de l’equip i les lesions el van acabar d’enfonsar a l’ostracisme.

El de Florencio Varela ha participat en nou partits amb el Girona (dos com a titular) i ha repartit dues assistències de gol en els 233 minuts que ha acumulat. Sarmiento va entrar amb bon peu al final de la pretemporada i ja en el debut en la lliga contra l’Amorebieta va donar l’assistència del 2-0 definitiu a Nahuel. A més, en la dotzena jornada també va servir el gol a Stuani per rescatar un punt contra el Saragossa, el 25 d’octubre, pocs dies abans de jugar el seu darrer partit del curs, el 31 d’octubre, contra el Fuenlabrada.

Obstacles insalvables

En paral·lel al procés d’adaptació al futbol europeu, Darío va veure com les lesions li frenaven qualsevol aspiració d’èxit. El 2 de novembre es va lesionar la musculatura isquiosural de la cama dreta i va estar allunyat del terreny de joc dos mesos. A punt per tornar a estar disponible després de complir la recuperació i els entrenaments individualitzats, l’argentí es va fer un trencament al recte femoral de la cama esquerra que el va obligar a aturar-se un mes més, i el 31 de març va arribar el tercer i darrer cop per a l’extrem, amb una lesió al quàdriceps que el va noquejar per al que quedava de temporada.

El futbolista format a l’Estudiantes de La Plata ha viscut l’èxit dels seus companys en un segon pla, però actualment intenta rescabalar-se en la concentració de la selecció sub-20 de l’Argentina dirigida per l’exjugador del Barça Javier Mascherano. Darío vol agafar el millor to possible per demostrar la seva vàlua, qui sap si en forma d’una nova cessió amb el Girona, aquesta vegada a primera.

LES LESIONS

Tendó isquiosural 2 mesos
El 2 de novembre es lesiona el tendó conjunt de la musculatura isquiosural de la cama dreta
Recte femoral 1 mes
El 25 de febrer té un trencament al recte femoral de la cama esquerra
Quàdriceps 10 setmanes
El 31 de març el club comunica una nova lesió al quàdriceps esquerre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)