Girona

Un deute pendent amb Montilivi

L’estadi del Girona ha patit una frenada pel que fa a les seves millores tot i els dos anys passats a l’elit

Tot i que la gran prioritat és construir la ciutat esportiva, Montilivi necessita una remodelació estructural profunda

Montilivi ha patit alguna transformació des que el Girona va plantar els dos peus a LaLiga, l’estiu del 2008. Si bé la majoria han estat pedaços per rentar la cara a l’estadi, la sensació és que el club no va aprofitar del tot el seu pas anterior de dos anys per primera divisió per aplicar una remodelació profunda i necessària per a la seva casa. Amb l’equip de nou en la màxima categoria, la pluja de milions que això comporta –més els que han caigut també de l’acord amb LaLiga i CVC– permetrà aplicar diferents plans i projectes que estaven guardats als calaixos i agafant pols. Per al Girona, Montilivi no serà una prioritat màxima, ja que la construcció de la ciutat esportiva passa al davant de l’estadi. Per a aquest nou curs, amb només dos mesos de marge, el club tornarà a posar la graderia supletòria al gol nord, fet que suposarà un increment d’uns 2.000 seients per passar d’11.200 d’aforament als gairebé 13.500 del primer curs a primera. L’última remodelació estructural de Montilivi va ser la campanya 2009/10 quan l’Ajuntament de Girona juntament amb la presidència de Josep Gusó va aprofitar el pla Zapatero per retirar la lona de preferent i fer-hi una graderia que va permetre d’una vegada per totes tancar l’anella de l’estadi. Sabedors que s’hi han de fer reformes estructurals i que existeix un pla d’inversions des del 2018, coincidint amb la concessió del consistori al club per als pròxims 50 anys, el club podria reactivar el projecte si troba estabilitat en la màxima categoria.

Aforament en augment

Al llarg dels 14 anys que acumula en el futbol professional, el Girona ha aplicat el mínim de reformes al seu estadi. El mateix estiu de pujar a segona A, els operaris van fer mans i mànigues per pintar el camp i posar seients al ciment gèlid del gol nord i sud. El rentat d’imatge va deixar en poc més de 7.000 localitats Montilivi, que amb la reforma a preferent augmentaria fins als 9.282, una xifra que quedaria congelada fins al primer ascens a la màxima categoria, el curs 2017/18. Llavors es va instal·lar la graderia supletòria al gol nord i la de preferent (amb llotges VIP i una zona habilitada per a la premsa) a través de Nusslique, una empresa suïssa especialitzada, que feien augmentar l’aforament fins als 13.444 (la mateixa de cara a la temporada 2022/23).

El sostre de Montilivi es va assolir en la segona campanya a primera, quan es va instal·lar també una graderia supletòria al gol sud amb llotges VIP que van fer enfilar el nombre de seients total fins als 14.286.

El descens i la falta de previsió per desviar alguns dels diners que s’ingressen a la màxima categoria van evitar que el Girona pogués aplicar reformes bàsiques estructurals al seu camp com sí que ho han fet equips com ara l’Osca, similar als gironins pel que fa als anys de la seva història que ha estat a primera. Els aficionats blanc-i-vermells reclamen des de fa temporades un espai digne per veure els partits del seu equip, i el mateix club haurà de posar fil a l’agulla, una vegada tancada la ciutat esportiva, al pla d’inversions d’un estadi de Montilivi que té espais deteriorats o del tot obsolets.

AUGMENT

L’ascens a primera farà que el gol nord torni a patir un increment d’uns 2.000 seients

EL MILLOR, LA GESPA

El cap de setmana passat van acabar les millores per regenerar el tapís del curs vinent

ESTABILITAT A 1A

El pla d’inversions que va presentar el club el 2018 a l’Ajuntament es podria reactivar

AFORAMENTS DE MONTILIVI

7.100
Amb l’entrada a LaLiga i una vegada fet el rentat de cara exprés per part de l’Ajuntament amb seients i canvi de lona a preferent, el camp va superar la barrera dels 7.000 espectadors d’aforament.
9.282
El pla Zapatero va permetre a l’Ajuntament realitzar, per fi, les obres d’adaptació de la graderia de preferent. Es va començar a moure terra a mitjan 2009 però es va allargar fins al febrer del 2011. Per motius de seguretat l’anella completada no es va gaudir fins llavors.
13.444
El primer ascens a primera va fer moure el club i l’única manera d’augmentar l’aforament a correcuita va ser amb la graderia supletòria al gol nord.
14.286
Aquest és el sostre de l’estadi, coincidint amb el segon curs a primera, el 2018/19, i gràcies a l’instal·lació d’una graderia supletòria al gol sud amb diverses llotges VIP.
11.200
Amb el descens, les tres últimes campanyes l’aforament va quedar reduït, només es va mantenir la graderia supletòria de preferent.
13.444
L’ascens ha fet decidir el club a tornar a posar la graderia supletòria al gol nord, que incrementarà en uns 2.000 espectadors l’aforament.

EL PLA D’INVERSIÓ PRESENTAT EL 2018

2018/2019
Gol sud, il·luminació, megafonia i nou videomarcador (FET)
2024/2025
Remodelació de les grades retràctils, començant per la del gol sud, cada cinc anys, fins a la instal·lació definitiva
2031/2032
Reconstrucció grada de preferent
2032/2033
Reconstrucció grada del gol sud
2033/2034
Creació d’Intelligence Stadium.
Aplicar tecnologia avançada a l’estadi per així millorar l’experiència dels aficionats
2033/2034
Construcció d’una àrea comercial i de serveis a l’entorn de l’estadi
2038/2039
Construcció d’un sostre a tot l’estadi que permeti cobrir tota l’anella
2028/2029
Renovació de la gespa, amb canvi de gespa i cosit de la gespa híbrida
2028/2029
Reconstrucció de la tribuna, incloent-hi la substitució de l’amiant i les instal·lacions
2029/2030
Reconstrucció grada del gol nord
2038-2069
Manteniment divers a tot l’estadi. Fins al final de la concessió per 50 anys, el pla d’inversions presentat a l’Ajuntament plantejava diverses tasques de manteniment, com ara el canvi del videomarcador, la megafonia, el drenatge del terreny de joc i la substitució de la gespa cada certs anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)