Girona

La pilota ja roda a La Vinya

El Girona ja treballa a les ordres de Míchel després d’un primer dia amb entrenament i proves mèdiques

Fins a deu jugadors de l’acadèmia i el belga Dubasin arrenquen la pretemporada

El Girona de la temporada 2022/23 ja està en marxa. Després de tres setmanes de vacances marcades per la ressaca que va provocar l’ascens a primera divisió, la plantilla va tornar ahir a la feina sota les ordres d’un Míchel content i animat per afrontar el repte de la màxima categoria. “Estem contents. Tornem a la feina i està tot bé. Tothom en té moltes ganes i està preparat per jugar a primera divisió. Tenim il·lusió, motivació i força perquè aquest any és el nostre. Els jugadors estan bé i el temps de vacances ha estat curt, però estem preparats per a aquesta temporada”, va dir el tècnic als mitjans del club, en les primeres declaracions des que en la celebració de l’ascens es va atrevir a treure la paraula Europa, un objectiu que difícilment ningú tornarà a pronunciar durant mesos.

El primer dia de feina de la nova temporada va seguir un guió una mica particular, i és que, a diferència del que és habitual, el Girona va arrencar la jornada amb un entrenament matinal a La Vinya, que serà el centre d’operacions de tota la pretemporada, i a la tarda es van començar a passar les habituals revisions mèdiques, un guió que es tornarà a repetir avui. Durant la resta de la setmana el Girona s’entrenarà cada dia al matí fins dissabte, mentre que dimecres i divendres els de Míchel tindran doble sessió i també s’exercitaran a la tarda. Diumenge serà el primer dia de descans de la pretemporada, en una primera setmana sense cap partit programat. De fet, el Girona encara no té programat oficialment el primer partit de la pretemporada, que sembla que podria ser dimarts que ve a Peralada.

Amb baixes

En la primera sessió d’entrenament Míchel va citar 24 jugadors, tot i que la llista dels jugadors del primer equip és curta. I és que, tot i estar a la llista, Ibra Kebé, Borja García i Iván Martín estan lesionats i durant les properes setmanes –i en algun cas poden ser mesos– treballaran al marge en el procés de recuperació. A més, ahir hi va haver dues absències importants, les de Bernardo i Stuani, que no es van incorporar al grup amb permís del club. Tot i això, no es faran esperar, ja que està previst que Bernardo s’incorpori avui als entrenaments, mentre que Stuani ho farà demà.

Així, els jugadors del primer equip que van participar en l’entrenament d’ahir van ser els porters Juan Carlos i Ortolá; els centrals Juanpe i Santi Bueno; els carrilers Arnau i Valery; els migcampistes Samu Saiz, Aleix Garcia i Terrats, i un atacant, Àlex Gallar. Aquest últim va ser una de les notícies, i és que l’egarenc no compta per a Míchel i deixarà el club, però mentre no es resol el seu futur sembla que començarà la pretemporada com a blanc-i-vermell. A més, hi ha un cas amb asterisc dels presents, que és el de Duba. El belga va fer una gran temporada cedit al Logroñés i de moment comença la pretemporada amb Míchel, però segurament sortirà cedit, per tercer curs consecutiu –abans del Logroñés va estar al Llagostera–, a un equip de segona divisió A.

Molt pes del filial

Amb tan pocs efectius del primer equip era clar que aquests primers dies d’entrenament estarien marcats per la presència de jugadors del filial, i és que Míchel ha demostrat que no li costa gens apostar per ells i que vol aprofitar tot el que els pugui veure. Ahir, a banda de Duba, que també té fitxa amb el filial, el tècnic va citar deu jugadors que treballaran amb l’equip aquests primers dies.

Alguns dels noms presents en l’inici no sorprenen gens, ja que són els que la temporada passada més van comptar per a Míchel. És el cas d’Artero, que molt probablement es quedarà en dinàmica del primer equip, o d’Ureña. També –tot i que no van participar tant– estava assegurada la presència de jugadors com Biel Farrés, Àlex Sala, Pau Víctor i Joel Roca –en el cas del juvenil, que jugarà al filial, ho va avançar Quique Cárcel la setmana passada.

Els altres quatre són més sorprenents. El que més es podia esperar és Oriol Comas, que ja va començar la pretemporada a les ordres de Míchel la temporada passada, però va tenir la desgràcia de fer-se una lesió que el va tenir fora del terreny de joc tot el curs. El segon és Lluc Matas. El porter, de 20 anys, era el suplent de Jona el curs passat al Girona B, però va jugar per sorpresa el play-off i va brillar. Els dos últims noms, més desconeguts per l’aficionat gironí, són els d’Àlex Almansa i Marc Aznar. Almansa, carriler esquerre de l’any 2003, ha arribat aquest estiu al Girona procedent de la Damm, mentre que el central Aznar, internacional amb la selecció espanyola sub 16, gaudirà de l’experiència del primer equip amb només 16 anys.

CITAT

Àlex Gallar es va entrenar amb l’equip en espera de resoldre el seu futur

NOVETATS

Àlex Almansa, Lluc Matas i Marc Aznar, amb 16 anys, són els que s’estrenen

AMB PERMÍS

Bernardo tornarà avui a la feina i Cristhian Stuani ho farà dimecres
Porters
Juan Carlos
Ortolá
Lluc Matas
Defenses
Juanpe
Santi Bueno
Arnau
Valery
Biel Farrés
Oriol Comas
Àlex Almansa
Marc Aznar
Migcampistes
Samu Saiz
Aleix Garcia
Terrats
Artero
Iván Martín
Borja García
Ibra Kebé
Àlex Sala
Davanters
Álex Gallar
Joel Roca
Ureña
Pau Víctor
Duba

EL MISSATGE

“Tenim il·lusió, motivació i força perquè aquest any és el nostre”, diu Míchel

Àlex Sala renova fins al 2025

O.R.

La carpeta d’arribades continua sense obrir-se, però el club treballa per assegurar el futur dels joves talents que van treure el cap al primer equip, però que aquest curs ho podrien tenir més complicat. El Girona ha renovat Àlex Sala, un dels que han començat la pretemporada amb el primer equip, per a les properes tres temporades, fins al juny del 2025. Sala va arribar al Girona B el gener del 2021 procedent del Barça B, on no havia tingut oportunitats per culpa d’una lesió. Abans, el gavanenc havia passat per l’Hospitalet, on va acabar l’etapa de formació. Amb el filial gironí Àlex Sala s’ha convertit en una peça important a tercera divisió FEF i el curs passat va tenir presència al primer equip, amb qui va disputar 67 minuts repartits en tres partits. El més probable és que en les properes setmanes se li busqui una cessió a primera divisió FEF.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)