Girona

GERARD GARRIDO

SEGON ENTRENADOR DEL PEÑA DEPORTIVA

“A Arnau Ortiz no li poso cap sostre”

“Si segueix la projecció lògica i amb la humilitat que té li anirà molt bé aquesta temporada a 1a divisió FEF”, diu el tècnic palamosí

Durant la segona part del curs passat el jove jugador del Girona Arnau Ortiz, que ahir es va confirmar que jugarà aquest curs a 1a divisió FEF cedit al Múrcia, va jugar cedit al Peña Deportiva a 2a divisió FEF, amb qui va tenir molt de protagonisme (16 partits, 4 gols) lluitant per l’ascens fins a l’última eliminatòria del play-off,que van perdre, precisament contra el Múrcia. El tècnic palamosí Gerard Garrido, el segon entrenador del Peña Deportiva al costat de Manolo González, té clar que el paper d’Arnau Ortiz va ser determinant en el tram final.

El Peña Deportiva va fer una gran temporada, però, per desgràcia, l’ascens es va escapar al final. Ho esperaven?
L’objectiu era la permanència perquè el pressupost és el que és. Però des de l’inici de temporada se’ns va posar tot de cara perquè les coses van sortir bé. Els resultats acompanyaven i des de dins tothom hi va creure. A partir de Nadal sí que ens vam marcar l’objectiu d’entrar al play-off i ho vam aconseguir, vam superar la primera eliminatòria i vam arribar a la final contra el Múrcia. Llavors va ser un partit molt igualat que es va decantar pel talent individual en una acció.
Al gener van incorporar Arnau Ortiz, quin rol va jugar en aquest final?
L’Arnau ja l’havíem seguit tant jo com en Manolo González quan estava al Peralada i sabíem quin era el seu potencial. Al gener va sorgir aquesta possibilitat perquè amb el Girona B no acabava de tenir protagonisme i vam creure en ell. De fet, només arribar va ser titular, i és que es va adaptar molt bé. És un company de vestidor espectacular i és un futbolista diferent. Ens podia aportar molt als últims metres, on ens faltava un jugador més imprevisible. I en aquest sentit el context el va afavorir perquè els companys van confiar-hi i va ser una peça important i diria que imprescindible en la segona volta.
Quines virtuts en destaca i en quina posició s’adapta millor?
És un jugador molt àgil, amb molta capacitat per encarar els defenses. És descarat i se les juga totes, perquè pot sortir amb les dues cames. Nosaltres jugàvem la majoria de partits amb carrilers, i allà jo crec que no li correspon perquè demana unes exigències defensives que un futbolista com ell no ha de tenir. Per això jugava de segon punta i només en banda si el sistema era amb extrems. Es pot adaptar a jugar entre línies o per fora. Segurament millor a la banda esquerra a cama canviada perquè com pot sortir pels dos costats perquè és dretà genera més perill.
Se’n va cedit al Múrcia, com creu que li anirà a 1a divisió FEF?
El veig preparadíssim per jugar-hi. Si segueix la projecció lògica i amb la humilitat que té li anirà molt bé aquesta temporada. És un jugador molt professional i en aquesta categoria s’adaptarà molt bé perquè li van millor els camps grans i de gespa natural. No m’estranya que el Múrcia hagi apostat per ell perquè en la final del play-off contra ells va ser dels més destacats del partit.
Quin sostre li veu?
Jo no li poso sostre. Com vam demostrar el curs passat confio molt en ell. Pot arribar al futbol professional segur i, si les circumstàncies es donen, a 1a divisió. Jo crec que hi arribarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)