Girona

Per estirar les cames

El Girona s’estrena en la pretemporada amb un empat sense gols al camp del Peralada en un partit espès

Míchel reparteix els deu del primer equip entre les dues parts, però els que destaquen són Joel Roca i Ureña

Peralada 0 Girona 0

PERALADA:Aroca (Ian Doré, 62’); Varese (Carles Puig, 46’), Alan Baró (Micaló, 46’), Gallo (Sergi Romero, 46’), Palacios (Guillem Sastre, 73’); Biel Font (Pol Gómez, 46’), Adrià Méndez (Martí Villen, 73’), Gerard Caixàs (Sergi Solans, 46’); Domi Berlanga (Moha, 46’), Joan Tomàs (Pijuan, 46’ (Richard, 85’)); i Marc Nierga (Marc Medina, 46’).GIRONA:Juan Carlos (Ortolá, 46’); Santi Bueno (Terrats, 46’), Biel Farrés (Yeray, 73’), Juanpe (Monjonell, 46’); Marc Aznar (Arnau, 46’), Àlex Sala (Nil Sauret, 46’), Aleix Garcia (Artero, 46’), Almansa (Valery, 46’); Joel Roca, Samu Saiz (Ureña, 46’); i Pau Víctor (Stuani, 46’).GOLS:cap.ÀRBITRE:Cobos Pujol.T.G.:a Adrià Méndez (21’), Biel Font (38’), del Peralada; i a Nil Sauret (61’), del Girona.T.V.:cap.PÚBLIC:uns 800 espectadors al municipal de Peralada.

Just el dia que es complia un mes de l’ascens a primera al camp del Tenerife, el Girona va estrenar la temporada 2022/23 amb el primer partit de la pretemporada a Peralada. Amb una setmana d’entrenament i amb una plantilla amb moltes mancances per l’absència de fitxatges, ja es veia venir que el primer test serviria més per augmentar l’exigència física que no pas per extreure’n gaires conclusions. I així va ser, ja que Míchel només va disposar de deu jugadors del primer equip, comptant-hi els dos porters, i el que va decidir és repartir-los entre les dues parts. Juan Carlos, Santi Bueno, Juanpe, Aleix Garcia i Samu Saiz van jugar la primera part, mentre que Ortolá, Arnau, Valery, Terrats i Stuani ho van fer en la segona. La resta dels 21 jugadors gironins que van participar van ser els joves del filial que estan en dinàmica del primer equip, amb l’aparició a última hora de jugadors com Monjonell i Nil Sauret, que en les properes hores sortiran cedits per buscar minuts de qualitat.

Qui més va destacar sobre la gespa per part del conjunt blanc-i-vermell no van ser els del primer equip, tot i que sobretot Samu Saiz va deixar grans detalls de qualitat, i també d’implicació, conscient que s’hi està jugant el lloc i qui sap si fins i tot la continuïtat al club. Els millors sobre la gespa van ser dos joves. Un que vestia per primera vegada la samarreta del primer equip, Joel Roca, i un que ja va aprofitar la pretemporada del curs passat, Ureña. El primer, que va ser l’únic que va disputar els 90 minuts, va ser el més actiu durant molts minuts de la primera part i bona part de la segona. De fet, el protagonisme només l’hi va robar Ureña en els últims minuts, amb jugades de gran qualitat.

Tempteig i alternatives

En la primera part, el Girona va començar dominant el joc aprofitant el pes que tenien Aleix Garcia i Samu Saiz al mig del camp, ajudats per la serenitat dels centrals, amb Biel Farrés al centre. Tot i això, generar ocasions va costar moltíssim, ja que la gespa no hi va ajudar gens. I tampoc el Peralada, que tot i que feia molt pocs dies que s’entrenava, va mostrar una solidesa encomiable, sobretot a prop de l’àrea, amb un Alan Baró imperial que va evitar un gol gairebé fet de Pau Víctor. De fet, l’ocasió més clara la va tenir el Peralada, amb un xut de Joan Tomás que es va estavellar al travesser de la porteria de Juan Carlos, que no l’havia ni ensumat. En l’última acció abans del descans, el jove Almansa va tenir l’última del Girona, amb un gran llançament de falta que va obligar Aroca a fer una gran estirada.

Domini sense punteria

En la segona part, el Girona sí que va ser molt superior al Peralada, que a diferència de la primera part pràcticament no va ser capaç de superar el mig del camp ni aprofitant el joc directe que li havia funcionat prou bé en la primera part. La societat Joel Roca i Ureña va començar a aparèixer, amb el juvenil jugant enganxat a la banda dreta i el figuerenc ocupant una posició més centrada, generant espais conjuntament amb Artero. A més, Terrats, tot i jugar de central, també va intimidar el Peralada amb xuts potents des de lluny. Un dels quals fins i tot va acabar al travesser. El perill, però, el van concentrar els dos grans protagonistes del partit. Qui més es va acostar al gol va ser Joel Roca, amb una volea potentíssima que es va estavellar al travesser tot i que tenia molt poc angle. El més insistent, però, va ser Ureña, que ho va intentar una vegada i una altra. Amb la dreta, amb l’esquera, amb l’exterior... Va ser omnipresent, però li va faltar un gol que el Girona segurament es va merèixer en el còmput global, sobretot en la segona part del matx.

EL PREVIST

El Girona va controlar el matx des de l’inici, però va tenir poc ritme al davant

TRES PALS

Joan Tomàs, per part dels locals, i Terrats i Joel Roca van topar amb la fusta

DIFERENCIAL

La superioritat del Girona es va multiplicar amb Ureña fent mal entre línies

Bernardo, absent amb molèsties, s’uneix als lesionats de llarga durada

O.R.

L’únic jugador del primer equip que ahir no va tenir minuts va ser Bernardo Espinosa. El central colombià, que va començar un dia després la pretemporada, va ser baixa per unes molèsties al genoll, segons va informar el club, i la seva evolució determinarà el retorn als entrenaments. Qui tampoc va tenir minuts va ser Oriol Comas, que tenia molèsties musculars i el cos tècnic va decidir conjuntament amb els metges que no valia la pena arriscar.

Ahir, a més, el Girona es va decidir finalment a fer el comunicat mèdic d’Iván Martín i Borja García, els dos jugadors lesionats durant el play-off d’ascens i que trigaran encara molt temps a estar a disposició de Míchel. Concretament, el temps de baixa aproximat que ha comunicat el club és de tres mesos. En el cas d’Iván Martín, per la fractura del peroné de la cama dreta que es va fer al camp del Tenerife en la tornada de la final, mentre que en el cas de Borja García, per la ruptura del lligament encreuat posterior de la cama esquerra que es va fer en la tornada de la semifinal al camp de l’Osca. El club també va comunicar que Ibrahima Kebé continua amb el seu procés de recuperació de la lesió al genoll esquerre que es va fer durant la segona volta, tot i que en aquest cas tampoc va definir quin és el temps de baixa que li queda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)