Girona

La porta oberta al jove talent

El futbolista ripollès ha estat una de les notícies positives en aquest inici de curs

Míchel va enviar un missatge clar al jugador i al seu entorn apostant per la seva continuïtat aquest any a primera divisió

Una de les poques conclusions que es van poder treure del partit a Peralada va ser l’enorme capacitat que té el conjunt blanc-i-vermell per extreure talent jove. L’últim nom destacat ha estat el de Joel Roca, un futbolista nascut a Camprodon. Amb tan sols disset anys, el jove jugador va cremar l’etapa de juvenil molt ràpidament fins a arribar al filial. De fet, durant l’últim any de cadet, Roca ja va ser present en molts partits del juvenil de divisió d’honor. Aquest fet, i la continuïtat en el dia a dia de l’equip, el va catapultar a començar la temporada 2020/21 amb el juvenil A. Després de ser determinant contra jugadors dos anys més grans que ell, el jove futbolista va fer el salt al filial, on va tenir molta presència a l’onze titular. Una etapa formativa al Girona que ha servit per fer-li un lloc en la pretemporada del primer equip i situar-lo a l’òrbita professional.

Declaració d’intencions

Un cop va acabar el matx al municipal de Peralada, Míchel va ser molt directe en relació amb el rendiment que havia mostrat Joel Roca al terreny de joc. “Per mi ell i Ureña han sigut els millors. És del 2005, però aquest any jugarà a primera divisió”, va comentar el tècnic madrileny. Míchel també va assenyalar que el treball que havia fet fins aleshores era molt important, però que calia continuar amb la mateixa dinàmica per poder créixer i assolir tots els objectius. Si una cosa té el jove jugador de Camprodon és que s’adequa a la perfecció amb la idea que Míchel té del futbol. Sense voler deixar anar cap titular, Míchel va fer una declaració d’intencions en relació amb un futbolista que està creixent a passes de gegant i que destaca per tenir uns gens competitius innats. El tècnic del Girona també va fer referència a les oportunitats que últimament han anat sortint a dins del club. L’exemple més clar és el d’Arnau. Míchel s’hi va referir com un futbolista que ha obert la porta al jove talent. Aquell que és atrevit i que té confiança en si mateix.

La porta molt oberta

Cada cop veiem més joves talents al primer equip. Per necessitat o per convicció, és un dubte que podria tenir moltes respostes. Segurament, una cosa ha portat a l’altra i el futbol de després de la pandèmia va tendint a mirar més cap al futbolista de proximitat. Els joves treuen el cap i ho fan d’una manera que no deixa indiferent a ningú. Joel Roca és l’últim d’una llista que sembla difícil d’aturar. Una llibreta que cada vegada és més plena i que engloba un futbolista més modern, capaç d’adaptar-se ràpid a un ambient professional i amb les característiques físiques de jugadors experimentats. La temporada passada, el jove camprodoní va disputar dos partits amb el juvenil de divisió d’honor i disset amb el filial. A les files d’Axel Vizuete va marcar sis gols i va ser important en l’esquema final.

ATREVIT

El jugador nascut a Camprodon va mostrar caràcter i atreviment en el matx a Peralada

PASSES DE GEGANT

El futbolista és juvenil de segon any i ja mira més enllà del filial de tercera FEF

LLIGAT A GIRONA

Joel Roca i el club van fer oficial la renovació fins al juny del 2026; un talent del planter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)