Girona

Talent i creativitat a la mitjapunta

El Girona aconsegueix la cessió de Rodrigo Riquelme des de l’Atlético, un dels millors mitjapuntes de segona el curs passat

El madrileny és el tercer futbolista que arriba a préstec dels quatre fitxatges

Rodrigo Riquelme es va convertir en la quarta nova incorporació que lliga el Girona amb vista al curs 2022/23, el del seu retorn a la màxima categoria. El futbolista madrileny arriba cedit per l’Atlético fins al 30 de juny de l’any que ve, en la que serà la seva tercera cessió consecutiva després de la que va tenir al Bournemouth, en la Championship anglesa, i la del Mirandés, la campanya passada. Precisament en el conjunt de Miranda, el mitjapunta va fer una campanya exquisida en què va anotar set dianes i va donar dotze assistències de gol, el que més en va donar en tota la competició. La qualitat mostrada pel futbolista no va passar desapercebuda per la direcció esportiva del club blanc-i-vermell, que n’ha demanat la cessió a l’Atlético, un club que creu cegament en la progressió d’aquest jugador i per això l’ha renovat fins al 2028.

Trajectòria ascendent

Riquelme aterra a Montilivi després d’acabar la seva etapa de formació a l’Atlético i encadenar la que serà la seva tercera cessió. Sorprenentment, el madrileny va jugar al Bournemout de la Championship anglesa (la segona divisió) durant el curs 2020/21 on va acumular 16 partits de lliga i tres de la FA Cup. L’experiència a l’estranger va fer créixer el mitjapunta, que va firmar una campanya passada brillant a les files del Mirandés. El futbolista va participar en 36 partits de lliga (22 com a titular) i tres de copa sumant vuit dianes en total i repartint dotze assistències de gol, tot un luxe per als davanters del seu equip. Amb els d’Anduva, Riquelme va demostrar maduresa en el seu joc aportant habilitat amb la pilota als peus, verticalitat quan convenia, joc entre línies i una molt bona última passada com així indiquen les seves estadístiques. No exempt d’arribada a l’àrea i oportunisme, el jugador segur que encaixarà de meravella en els esquemes tàctics de Míchel, un enamorat de jugadors d’aquest perfil.

La màgia als tres quarts

Amb la incorporació de Rodrigo Riquelme, el Girona obté més recursos a la mitjapunta, una línia que el curs passat va donar un excel·lent rendiment sobretot amb Álex Baena i Samu Saiz com a màxims exponents per damunt de Borja García o Iván Martín, que van jugar més endarrerits. De fet, ara aquesta línia té els efectius molt limitats a conseqüència de la sortida de Baena, que ha tornat al seu club d’origen, el Vila-real, i que en principi hi romandrà tot l’any ja que té la confiança d’Unai Emery, i els lesionats de mitja i llarga durada de Borja García i Iván Martín. I és que Samu Saiz és l’únic jugador d’aquesta demarcació a plena disposició del tècnic.

Durant la pretemporada un dels jugadors que ha estat desenvolupant les tasques a la mitjapunta ha estat Ureña, pretès per alguns equips de segona A, que en reclamen una cessió. Precisament la falta d’efectius ha obligat el de Vallecas a confiar en els més joves, com ara Joel Roca, per acumular minuts de qualitat durant la preparació. L’arribada de Riquelme cobrirà una de les vacants en aquesta zona tan transcendental del terreny de joc, que necessita de jugadors diferencials i de qualitat per abastir de pilotes els jugadors de referència, que, de moment, són Stuani i Taty Castellanos.

Edu Expósito, un tot terreny al mig del camp, que podria ampliar l’abast des de la medul·lar, o la incorporació de Melendo, en negociacions dures arran de l’interès d’altres equips de primera, podria mitigar el problema i començar a albirar una zona del camp a l’altura de la categoria en què competirà el Girona, sense descartar l’arribada d’un perfil més golejador.

CONFIANÇA CEGA

L’Atlético creu en el futbolista, que abans d’arribar a Girona ha renovat fins al 2028

‘IN CRESCENDO’

El madrileny ja ha tingut una cessió al Bournemouth i també a segona A amb el Mirandés

CARACTERÍSTIQUES

Té habilitat amb la pilota als peus, joc entre línies, gol i una molt bona última passada

EN FALTEN MÉS

Riquelme se suma a Samu Saiz i als lesionats Borja i Iván Martín en la mitjapunta

LA FITXA

Rodrigo Riquelme Reche
Madrid 2/4/2000 (22 anys) Alçada: 1,74 m Posició: mitjapunta
Etapa de formació
Saragossa, Rayo i Atlético
Etapa de sènior
2018/19
Atlético B (2a B) 5 p. 0 g.
2019/2020
Atlético B (2a B) 22 p. 5 g.
2019/2020
Atlético (1a) 13 p. 2 g.
2020/2021
Bournemouth (2a) 19 p. 2 g.
2021/2022
Mirandés (2a A) 39 p. 8 g.
2022/2023
Girona (1a) ?
Debut a primera
- L’1/9/2019 en un Atlético-Eibar (3-2) de la jornada 3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)