Girona

Caràcter a la medul·lar

El Girona tanca la cessió fins al final del curs del migcampista Yangel Herrera (24 anys) procedent del City

El veneçolà, fort en el xoc i desvergonyit en atac, aportarà equilibri i experiència (101 partits a primera)

El Girona continua apuntalant la seva plantilla i ja són cinc les cares noves que ha incorporat a l’equip que dirigeix Míchel Sánchez. Yangel Herrera aterra a Montilivi en qualitat de cedit pel Manchester City fins al 30 de juny de l’any que ve, el quart fitxatge que arriba al club gironí per la via de la cessió després de les de Taty Castellanos (New York City), Rodrigo Riquelme (Atlético) i Yan Couto, també procedent del City. El veneçolà, de 24 anys, aportarà competència i experiència a la categoria en una línia del camp que a hores d’ara presenta força dubtes. Del primer equip i a plena disposició per a Míchel Sánchez només hi ha Aleix Garcia i Ramon Terrats –David López pot jugar de pivot, però de moment està treballant com a central en una línia de tres a l’eix. Ibrahima Kebé, a més d’Iván Martín i Borja García, que hi van jugar a vegades durant la campanya passada, estan lesionats.

Mil i una cessions

La història de Yangel Herrera amb el City Football Group és llarga i curiosa. Els anglesos el van fitxar amb 19 anys el 2017 i des de llavors l’han cedit cada curs sense interrupció fins que ha arribat al Girona, un club que ja va estar a punt d’aconseguir els seus serveis la campanya 2018/19, tot i que va acabar reforçant l’Osca. El sud-americà va estrenar el seu periple de cessions amb dues de consecutives al New York City, al conjunt aragonès i dues de seguides al Granada, club en el qual va mostrar millor les seves virtuts, sobretot la temporada 2020/21 amb el conjunt andalús disputant l’Europa League –va fer cinc gols en aquesta competició europea–. El curs passat, el migcampista va defensar la samarreta de l’Espanyol, tot i que el seu rendiment va estar lluny del que tothom esperava. Les lesions i la irregularitat només li van permetre jugar 23 partits (19 com a titular) amb el conjunt periquito.

Amb Yangel Herrera, Míchel aconsegueix un futbolista amb caràcter per a la medul·lar, dur i treballador quan l’equip ho necessita però també amb un mínim de criteri amb la pilota per construir joc d’atac, sobretot si al costat té un company que l’ajuda. Si bé Herrera s’ocupa més de les feines fosques gràcies a l’agressivitat i la solidaritat defensiva per aportar equilibri a l’equip, el veneçolà no té cap mania a trepitjar zona d’atac rival per oferir una possibilitat de rematada des de la segona línia. El tècnic del Girona afegeix un recurs més a un mig del camp que està completament coix en aquesta pretemporada. Amb dorsal del primer equip totalment disponibles per a Míchel Sánchez només hi ha Aleix Garcia i Ramon Terrats, mentre que, reconegut per ell mateix, David López treballa en un context de central en línia de tres. Els altres futbolistes que ocupen o poden ocupar aquesta demarcació d’interior són Ibrahima Kebé, Borja García i Iván Martín, tots ells lesionats de diversa consideració.

“Tot i la meva edat tinc un recorregut força ampli per diferents clubs en els quals he adquirit experiència. Vull assentar-me en un club i treballo al màxim per fer les coses bé i així aconseguir-ho, per a la meva carrera i per a la meva família”, deia Yangel Herrera als mitjans del club. El migcampista compta els dies per tornar a competir i recuperar les bones sensacions que va assolir en els seus dos cursos en el Granada, on era una peça important per a Diego Martínez, ara a l’Espanyol, un club que ha intentat aconseguir els serveis del jugador en propietat: “Estic desitjant començar a competir per aportar el meu granet de sorra i poder complir els objectius grupals que ens hem fixat. Jugar en la lliga espanyola, per a qualsevol noi veneçolà no és fàcil. És un somni per a mi i vull continuar competint en el futbol europeu”, sentenciava el flamant jugador del Girona, que, com Rodrigo Riquelme, el penúltim d’arribar, estaran ja a la plena disposició pel tècnic en els pròxims partits amistosos.

CARACTERÍSTIQUES

Yangel es troba bé defensant gràcies a la seva agressivitat i no renuncia mai a trepitjar àrea rival

EXPERIÈNCIA

Tot i tenir només 24 anys afrontarà la setena cessió des que va fitxar pel City Group

LA FITXA

Yangel Clemente Herrera Ravelo
La Guaira (Veneçuela) 7/1/1998 (24 anys) Alçada: 1,84 m Posició: migcampista
Etapa de formació
Monagas i Atlético Venezuela
Etapa de sènior
2015/16
Monagas 1 p.
2016
Atl. Venezuela (1a) 33 p. 3 g.
2017
New York City (MLS) 20 p. 1 g.
2018
New York City (MLS) 16 p. 0 g.
2018/19
Osca (1a) 16 p. 0 g.
2019/2020
Granada (1a) 36 p. 2 g.
2020/2021
Granada (1a) 46p. 8 g.
2021/2022
Espanyol (1a) 23 p. 1 g.
2022/2023
Girona (1a) ?
Debut a primera
- El 19/1/2019 en un Osca-Atlético (0-3) de la jornada 20
Altres
- Internacional absolut amb la selecció veneçolana

Adrià Ortolá té un peu i mig fora del club

Una de les absències destacades en la convocatòria de jugadors que han viatjat a Itàlia per disputar el partit amistós contra el Nàpols va ser la del porter Adrià Ortolá, que té les hores comptades al Girona. El porter, arribat durant el mercat d’hivern del curs 2020/21 procedent del Tenerife només ha pogut jugar quatre partits de lliga en la temporada passada i dos de copa. Lluny de treure la titularitat a Juan Carlos, el de Xàbia ha assumit el paper secundari dins l’equip i sempre ha demostrat estar preparat i treballar pel bé grupal. Conscient que poc hi té a fer al club blanc-i-vermell, sobretot perquè les intencions, explicades pel propi Quique Cárcel, són fitxar un porter que competeixi amb el de Marchamalo, Ortolá veu inviable ser el tercer porter de la plantilla i per això porta dies negociant la seva sortida de mutu acord amb el Girona. Una vegada marxi, els gironins centraran més esforços en la contractació d’un nou porter amb bagatge a primera.

Sergi Gómez, un desig del grup molt complicat

La direcció esportiva del Girona treballa incansablement per continuar apuntalant la plantilla de Míchel Sánchez. A les negociacions obertes pel lateral esquerre del Madrid, Miguel Gutiérrez i el migcampista de l’Eibar, Edu Expósito, des de Bèlgica s’apunta que el Manchester City estaria negociant amb l’Anderlecht la contractació del carriler esquerre Sergi Gómez. A més, si els anglesos aconsegueixen el seu fitxatge, el català podria acabar cedit al Girona per continuar la seva progressió –té 21 anys– fet que deixaria una banda esquerre brillant amb dos jugadors de gran progressió. Segons ha pogut saber aquest diari, l’operació no serà gens senzilla, i és que, el conjunt belga es farà el fort per retenir una de les revelacions de la plantilla, que des que va endarrerir la seva demarcació ha fet un salt de qualitat brutal. Gómez es va formar al Barça, però amb 17 anys va fitxar pel Borussia. El jugador va coincidir amb Míchel a l’Osca el curs 2019/20 i en l’inici del 2020/21.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)