Una derrota per aprendre

El Girona ha plantat cara i ha mostrat una imatge convincent davant un equip de Champions, el Nàpols. El quart partit de la pretemporada pels gironins, però, ha acabat amb derrota pels de Míchel per 3 a 1. El gol de Taty Castellanos en la segona part no ha estat suficient per superar a uns italians que han demostrat estar més rodats. En aquest duel, Riquelme i David López s’han estrenat amb la samarreta blanc-i-vermella, mentre que Taty Castellanos i Yan Couto han sumat més minuts després del seu debut en l’anterior partit contra l’Andorra.

En la primera part els de Luciano Spalletti han tingut el control de la pilota i han estat molt verticals buscant amb insistència la porteria defensada per Juan Carlos, mentre que al Girona li ha costat tenir continuïtat amb la pilota i superar la pressió del Nàpols. De fet, en el minut 4 Osimhen ja ha marcat pels napolitans, però l’àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc del nigerià. Els locals també han aprofitat les imprecisions del Girona, sobretot en la sortida de pilota, per crear ocasions de perill. El gol dels italians ha arribat al minut 27, quan Fabián Ruiz ha buscat una pilota a l’espai per Lozano, que li ha guanyat l’esquena a Juanpe i, David López, en l’intent d’evitar la rematada d’Osimhen, s’ha marcat en pròpia porta. Després d’aquesta diana i de la pausa d’hidratació, els de Míchel han intentat fer un pas endavant i pressionar més a dalt. Passada la mitja hora de joc, Ureña, en la primera acció de perill en joc, l’ha tingut amb un xut amb rosca des de la frontal que ha sortit desviat. El primer temps ha acabat amb aquest lleuger avantatge del Nàpols per un gol en una acció aïllada, però, ni de bon tros, han estat molt superiors a un Girona que les més clares les ha tingut a pilota aturada.

A la represa, Taty Castellanos i Yan Couto han entrat per Christian Stuani i Óscar Ureña. Amb quatre dels fitxatges sobre el terreny de joc, el Girona ha començat patint en els primer minuts. Tot i això, s’han refet quan als deu minuts de la segona meitat Taty Castellanos ha empatat el partit amb una gran definició. Poc després, Yan Couto l’ha tingut per avançar els gironins en el marcador amb un xut que s’ha estavellat el pal. A partir d’aquí, el duel s’ha obert i les ocasions han arribat en les dues portaries. El Nàpols ha tingut més encert i s’ha avançat en el marcador en el minut 70 amb un xut creuat de Petagna. El cop ha estat més dur quan un minut més tard s’ha assenyalat penal a favor dels locals, i Kvaratskhelia no ha fallat per situar el 3 a 1 definitiu. Un resultat massa voluminós pel que han ofert tots dos conjunts sobre el terreny de joc.