Competint contra un clàssic

El Girona perd contra el Nàpols però dona la cara i s’enfronta de tu a tu amb un rival més rodat que jugarà la Champions League

L’entrada de Couto, Samu Saiz i Taty va reactivar els de Míchel en el segon acte

Nàpols 3 Girona 1

NÀPOLS:Meret; Di Lorenzo (Zanoli, 69’), Rrahmani (Ostigard, 69’), Kim (Jesus, 69’), Mario Rui (Olivera, 69’); Anguissa (Demme, 69’), Lobotka (Zielinski, 69’), Fabian (Zerbin, 69’); Politano (Kvaratskhelia, 21’), Lozano (Elmas, 69’) i Osimhen (Petagna, 69’).GIRONA:Juan Carlos; Santi Bueno, David López (Àlex Sala, 69’), Juanpe; Arnau, Aleix Garcia, Terrats (Pau Víctor, 86’), Valery (Yan Couto, 46’); Riquelme (Joel Roca, 69’), Ureña (Samu Saiz, 46’) i Stuani (Taty Castellanos, 46’).GOLS:1-0 (27’) David López, en pròpia porteria. 1-1 (56’) Taty Castellanos. 2-1 (77’) Petagna. 3-1 (79’) Kvaratskhelia, de penal.ÀRBITRE:Luca Sacchi (italià).T.G.:Cap.T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 3.000 espectadors a l’estadi Teofilo Patini de la localitat italiana de Castel di Sangro.

El Girona va caure amb honor davant d’un rival de Champions com el Nàpols (3-1). Els italians van dominar moltes fases del partit i es van avançar amb justícia, tot i que amb un gol en pròpia porta del debutant David López. En la segona part, Taty va empatar el matx, Couto va enviar una pilota al pal, però en el tram final, amb un rival més fresc i un equip totalment nou, els de Míchel Sánchez van acabar claudicant amb dues dianes més en contra de Petagna i Kvaratskhelia, de penal inexistent. Els gironins extreuen bones conclusions d’un amistós exigent, com ho va ser el que van disputar contra el Benfica.

Els primers minuts del partit van ser de domini napolità. Gràcies a la bona pressió i a la possessió de la pilota, el Nàpols va gaudir de les primeres aproximacions clares i, fins i tot, va poder foradar la porteria de Juan Carlos, tot i que en una acció que va acabar anul·lada. Ben d’hora, Mario Rui va poder conduir amb facilitat en diagonal fins que va provar un xut que va desviar David López. Osimhen, sempre a punt, va estirar la cama davant del porter del conjunt gironí, però l’àrbitre va anul·lar-li el gol per fora de joc (3’). Cinc minuts després, una errada en l’inici del joc de Juan Carlos va acabar amb un bon xut de Fabián Ruiz que el de Marchamalo va poder enviar a córner amb la punta dels dits compensant l’error anterior. Abans, el Girona ho va intentar tímidament amb una rematada de cap al primer pal de David López que va anar a fora.

El matx va entrar en una fase d’avorriment i amb l’equip de Míchel Sánchez incòmode amb la poca pilota que podia controlar i amb els intents de contraatac que volia trenar, gairebé sempre, sense encert. L’estat de somnolència el va trencar el Nàpols amb l’1-0 després que una passada a l’espai cap a Lozano acabés amb una centrada tensa i forta del mexicà. En l’intent de refusar la pilota, David López va fer entrar l’esfèrica en la seva pròpia porteria (27’). El gol va estabornir una mica més els blanc-i-vermells, tot i que una cavalcada de Riquelme després de rebre al mig del camp va acabar amb un xut desviat d’Ureña quan tenia diversos companys a qui fer la passada (36’).

Amb els canvis, les idees

Tot i que la segona part va començar mantenint la mateixa tònica, amb el Nàpols dominant lleugerament, les entrades de Yan Couto, Taty Castellanos i Samu Saiz van donar un altre aire a l’equip. Primer va tenir una doble ocasió el conjunt italià a través d’Osimhen, que gairebé aprofita una altra indecisió entre Juan Carlos i David López per fer el segon; i després amb un xut de Kvaratskhelia, a fora. En el 56, el Girona va despertar del tot i una combinació genial entre Taty Castellanos i Samu Saiz, que va veure molt bé l’arribada de l’argentí a dins de l’àrea, va acabar amb l’empat després que el futbolista cedit pel New York City toqués la pilota amb la punta de la bota.

Amb l’1-1 van començar els millors minuts dels gironins, i és que, poc després, Yan Couto va estavellar una pilota al pal després d’una centrada de Taty que no havia trobat rematador en primera instància. De seguida, Osimhan va contestar amb un cop de cap al travesser (64’) i ja en el tram final, amb Spalleti refent l’equip i injectant oxigen als seus, l’equip napolità va decantar el partit al seu favor davant un bloc de Míchel que es desfeia. En una recuperació en zona compromesa, Petagna va rebre una passada i la va creuar molt bé davant Juan Carlos (77’), i dos minuts després Kvaratskhelia va executar un penal inexistent per mans de Couto (79’), la sentència d’un partit que es va obrir en uns últims minuts, en els quals el Nàpols va poder fer alguna diana més a conseqüència del cansament i les imprecisions gironines.

AMB MAL PEU

David López va debutar com a central fent-se un gol en pròpia en un intent de refús

INCÒMODES

El Nàpols va pressionar bé i va ofegar els de Míchel en la sortida de pilota

ELS CANVIS

L’entesa entre Taty i Samu Saiz va causar estralls en tota la defensa napolitana

TORNA A MARCAR

Taty va tornar a jugar tot el segon temps i, com en el debut, va tornar a veure porteria

Titularitat per a David López i Riquelme

El partit contra el Nàpols va servir per veure amb la samarreta blanc-i-vermella els primers minuts de David López i Riquelme –Yangel no va jugar–. El central barceloní no va participar en l’últim duel amistós contra l’Andorra disputat a La Vinya 24 hores després de fer-se oficial el seu fitxatge –Yan Couto i Taty Castellanos sí que van jugar tota la segona part–. Amb més entrenaments acumulats a les cames, l’exjugador de l’Espanyol va debutar com a gironí formant part del trio de centrals juntament amb Santi Bueno i Juanpe Ramírez. També va debutar directe a l’onze inicial Rodrigo Riquelme en el lloc que havia ocupat regularment en els anteriors partits Samu Saiz, compartint la mitjapunta del 3-4-2-1 amb Ureña.