Girona

Sensacions satisfactòries

El Girona comprova contra el Nàpols que comença a estar a punt per competir al màxim nivell

Samu Saiz i Taty il·lusionen amb la seva connexió al camp

El Girona continua amb la seva posada a punt i, després de competir de tu a tu amb un rival de Champions League com el Nàpols, afronta els darrers dies de pretemporada amb una estada a les instal·lacions que RoyalVerd té a la Vall d’en Bas. A nou dies de l’inici del tercer curs del club en la màxima categoria, contra el València a Mestalla (el diumenge 14 d’agost a les 19.30 h), els de Míchel Sánchez mantenen la il·lusió entre tots els aficionats. Primer per les incorporacions prometedores de fins a cinc futbolistes que, si bé han arribat tard, convencen per les guspires de qualitat que estan mostrant i, segon, per les fases del joc en què han plantat cara a rivals històrics i d’entitat com el Benfica o el mateix Nàpols. En el darrer enfrontament, una de les societats que van causar impacte i van canviar el ritme del partit en la segona part va ser la formada per Samu Saiz i Taty Castellanos. De fet, una combinació entre els dos, amb una passada magistral del madrileny, va acabar amb l’empat momentani dels blanc-i-vermells. Als dos jugadors se’ls va veure en sintonia i buscant-se a dins del terreny de joc i, individualment, van mostrar les seves qualitats. Samu Saiz va trencar línies i va protegir la pilota quan calia, a més d’associar-se amb els companys, i Taty Castellanos va ser solidari en les tasques de pressió i recuperació, les desmarcades per generar espais i el gol.

“No és que hi hagi una connexió especial entre el Taty i jo. Simplement ell tira moltes desmarcades amb molt d’encert i, si bé és cert que en els anteriors partits no havia estat fi en l’última passada, contra el Nàpols he tingut la sort que ha sortit bé i ell ha fet un bon gol. Ens serveix a tots per agafar confiança i seguir treballant amb la vista posada a l’inici de la lliga”, comentava Samu Saiz a la conclusió del matx contra els napolitans, que es va disputar a la localitat de Castel di Sangro. El mitjapunta, que acaba contracte el 30 de juny del 2023, és un dels futbolistes amb més cartell de la plantilla si el club en volgués fer caixa. El seu rendiment en pretemporada i la millora en la relació amb Míchel Sánchez, un dels seus valedors, podrien fer replantejar les coses al tècnic i al club, que veurien amortitzats els 2,5 milions que es van pagar al Leeds United el 2019. Samu és qui té la clau de tot, i és que, a ple rendiment, ningú al Girona dubta de la qualitat que té i de com la pot demostrar a la màxima categoria: “El club està fent les coses molt bé i s’està portant gent bona i competitiva. Segur que agafaran ràpid els conceptes del míster ja que són futbolistes tècnicament molt bons. Em vull quedar, però en el futbol no se sap mai. M’estic entrenant fort i sé que farem un gran any, té pinta que podrem divertir els nostres aficionats”, explicava el mitjapunta, aliè a qualsevol especulació i centrat al 100% a convèncer Míchel de cara al partit de Mestalla.

Riquelme promet

El futbolista cedit per l’Atlético va evidenciar falta de rodatge en el primer partit que disputava com a blanc-i-vermell, tot just tres dies després de confirmar-se la seva incorporació. El madrileny, però, va mostrar algunes senyals del seu joc característic quan va poder baixar a rebre i girar-se per ser vertical i superar la pressió elevada dels rivals. El mitjapunta va trencar línies, però no va estar fi en l’última passada quan Stuani o altres feien la desmarcada. Tot i això, Riquelme va tenir una ocasió de gol a passada de Taty Castellanos i en les accions en què va tocar pilota se li va intuir qualitat tècnica i fluïdesa d’idees, un aspecte clau en la mitjapunta.

A Itàlia, el Girona va fer un pas més en la seva preparació per afrontar la primera jornada de lliga en la millor forma possible. I en la setmana més atapeïda de partits amistosos, el primer test va acabar amb sensacions satisfactòries gràcies a les prestacions mostrades contra un rival exigent que jugarà la pròxima edició de la Champions League. Per afegir minuts a les cames dels futbolistes només quedarà el torneig Costa Brava, que es disputarà dissabte a Palamós contra el Club Bolívar, i l’amistós contra el Saragossa de diumenge a La Vinya, els dos partits, enmig d’una estada a les instal·lacions que RoyalVerd té a la Vall d’en Bas.

Míchel ja sap que contra el València l’onze inicial haurà de ser de circumstàncies, tenint en compte les baixes per lesió, el poc acoblament dels nous fitxatges, la falta de noves cares que encara hauran d’arribar i les característiques del rival. El missatge, però, és d’ ambició, i el de Vallecas ja va recordar que els primers tres punts són sempre importants.

INSTAL·LATS

El Girona ja és a Olot via Nàpols per fer una estada a RoyalVerd fins diumenge

DIMONIS

Samu Saiz, amb la visió de joc, i Taty, insistent en les desmarcades, van canviar el partit

DETALLS

Quan va rebre i es va poder girar, Riquelme va poder mostrar la seva verticalitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)