Girona

Cercant l’estabilitat

El Girona presenta Yangel Herrera, disposat a treballar i a aprendre per ajudar l’equip a aconseguir els objectius

El veneçolà, que encadena sis cessions des que va fitxar pel City, anhela consolidar la seva carrera en un club

Per tercer dia consecutiu, la sala de premsa de Montilivi va tornar a ser l’escenari de la presentació d’un nou futbolista del Girona. El torn va ser per a Yangel Herrera, migcampista procedent del City en qualitat de cedit fins al proper 30 de juny, una fórmula que és familiar al veneçolà, ja que n’encadena sis per part del club anglès des que el 2017 va passar a formar part de la nòmina de futbolistes del grup. Amb només 24 anys, el flamant nou futbolista del Girona pot presumir de tenir prou experiència a primera per convertir-se en una peça important en una zona de la medul·lar que espera encara un reforç més –el desitjat és Pol Lozano– per completar-se. El mig acumula 101 partits a la màxima categoria estatal, lluny dels que sumen molts dels companys que tindrà en la plantilla.

Un desig del passat

Tot i que darrerament no havien coincidit en l’espai i el temps, ja que Herrera volia jugar a primera i el Girona en va descendir el 2019 i no hi ha tornat fins enguany, la direcció esportiva blanc-i-vermella seguia des de fa anys de ben a prop el migcampista, com molts altres jugadors del City Football Group. “Des del primer minut després de pujar no vaig tenir dubtes que era un futbolista que havia de venir. El conec des de fa anys, quan jugava al New York City, i l’hem intentat firmar en moltes finestres de mercat tot i que no ha estat possibles fins ara”, va comentar el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, en sintonia amb el futbolista. “Diversos estius he tingut la trucada d’en Quique, però no s’havia donat que el Girona fos a primera i ara sí. El City també tenia clar que havia de venir i, tot i que hi havia altres opcions, al final soc aquí”, va explicar el migcampista, amb bones sensacions després d’acumular ja deu dies al club. “Aquests primers dies m’ha impressionat, per bé, com treballa el club. La plantilla m’ha rebut molt bé i Michel és molt proper. Vull treballar, aprendre i ajudar l’equip a aconseguir els objectius.”

L’objectiu personal

Yangel encadena sis cessions per part del City, cinc a la màxima categoria estatal. Abans, el futbolista havia estat a préstec al New York City de la MLS, quan només tenia dinou anys. Pel mig, consolidar-se del tot al futbol europeu i assentar-se en un club per trobar-hi estabilitat per a ell i la seva família –té dona i un fill de pocs mesos– és un repte individual: “Sí que són ja moltes cessions. El que vol un futbolista és establir-se en un club i, sobretot, quan ja tens una família formada. Per això vinc al Girona, per competir i donar el màxim de mi i continuar mostrant-me a primera divisió”, va analitzar Yangel Herrera, conscient que la porta del City és molt complicada: “És difícil però en aquesta vida no hi ha res impossible. He vingut per tenir un gran any, ajudar l’equip, aconseguir els objectius i trobar estabilitat al City o en un altre club.”

Arribat ja amb quinze dies de la pretemporada en dansa, el veneçolà ha evidenciat falta de forma i ritme en els dos amistosos en els quals ha participat, contra el Club Bolívar, a Palamós (32 minuts de joc) i el Saragossa a La Vinya (27 minuts). El mateix Herrera és conscient que és lluny del seu millor estat i per això no es veu jugant d’inici a Mestalla en el partit inaugural de la lliga contra el València: “No he fet tota la pretemporada i no estic al 100%. Em trobo en la fase d’adaptació per agafar la millor forma física i, si bé d’inici no em veig per jugar, serà a les mans del tècnic si acabo disputant algun minut o no.”

En plenitud física, Yangel hauria d’aportar oxigen al mig del camp gràcies a la seva capacitat de treball, construcció i arribada a l’àrea rival.

LES REACCIONS

He vingut al Girona per tenir un gran any, ajudar l’equip a aconseguir els seus objectius i trobar estabilitat, al City o en un altre club
No he fet tota la pretemporada i no estic al 100%. Em trobo en la fase d’adaptació
Yangel Herrera
migcampista del girona

LA DADA

Amb 24 anys, Yangel ja acumula 101 enfrontaments a primera amb l’Osca, el Granada i l’Espanyol

FEINA PER FER

Arribat en la darrera setmana de la preparació, el veneçolà admet que no està en la seva millor forma

LES CESSIONS DE YANGEL HERRERA

Monagas 2015
Cedit per l’Atlético Venezuela
New York City 2017/18
Cedit pel Manchester City
Osca 2018/19
Cedit pel Manchester City
Granada 2019/20
Cedit pel Manchester City
Granada 2020/21
Cedit pel Manchester City
Espanyol 2021/22
Cedit pel Manchester City
Girona 2022/23
Cedit pel Manchester City

El segon veneçolà en la història del club

Yangel Herrera, nascut a La Guaira (Vargas), és el segon futbolista veneçolà de la història del club per darrere del porter Rafa Ponzo, que tot i néixer a Madrid té la nacionalitat de Veneçuela, on va acabar la seva carrera futbolística. Ponzo va arribar el 2006 al Girona procedent de l’Oviedo i va oferir un gran rendiment sota els pals. De fet, el porter va ser clau amb les seves intervencions en el play-off d’ascens a segona A que va permetre al club instal·lar-se, fins a dia d’avui, a LaLiga. Ponzo va continuar al Girona durant el primer any a segona A (37 partits) i va marxar l’estiu del 2009 per fitxar pel Ceuta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)