Girona

Preparats per competir

Míchel Sánchez no posa excuses per la tardana planificació i la falta d’efectius i confia que el Girona doni la millor versió possible contra el València

El de Vallecas es mostra convençut de continuar “creixent i fent història”

El Girona està a poques hores de retornar a primera i iniciar la lliga a l’estadi de Mestalla contra el València. Si bé en el bàndol gironí encara hi ha molta feina per fer en l’apartat de construcció de la plantilla i planificació del curs, la base sòlida que la campanya passada va aconseguir l’ascens a la màxima categoria, amb Míchel Sánchez al capdavant des de la banqueta, transmet bones vibracions de cara a l’estrena. En la roda de premsa prèvia al partit, el de Vallecas va tornar a oferir un discurs clar i concís sobre tot allò que vol per al seu equip. Les idees clares i la fidelitat a un estil són innegociables per un entrenador que afronta el repte de convertir a primera el seu llibret d’èxit que tant ha triomfat a segona: “L’objectiu és el mateix que a segona pel que fa a mantenir l’estil de joc que ens ha caracteritzat darrerament. La lliga ens dirà si som capaços de fer-ho o no i si ens val per aconseguir els objectius, que jo crec que sí. Volem ser un equip recognoscible i que la nostra afició vegi l’equip del curs passat”, explicava l’entrenador gironí, que hi afegia: “Tenim una base sòlida de treball i les virtuts han de ser les mateixes, ser protagonistes amb pilota i superar les zones actives dels rivals. Anirem a buscar això ja a Mestalla.”

Primers punts en joc

Contra un València amb dubtes i un ambient enrarit des de fa alguna campanya, el Girona buscarà començar amb el millor peu possible, tot i que té molta feina per fer en l’apartat de noves incorporacions per a la seva plantilla: “No tenir l’equip tancat de cara a diumenge no és cap handicap. Traurem un onze competitiu i els que vinguin s’hauran de guanyar una posició per estar en aquest onze. El nostre nivell el marcarà el dia a dia, si treballem bé i seguim les pautes d’entrenament per anar a més dins del nostre estil i exigència... Si som un equip que s’entrena bé no tinc dubtes que farem un gran any i els nous fitxatges s’han d’adaptar a aquesta feina, que el curs passat va ser excel·lent”, manifestava Míchel Sánchez, que no renuncia a l’ambició tot i el salt de categoria: “El nostre objectiu és anar partit a partit, però amb el somni en l’horitzó de superar el sostre de punts del club a primera. Volem seguir fent història i l’equip té l’ambició, la il·lusió i la motivació per fer-ho des del primer dia. Com abans arribem a la xifra, millor.”

En clau de mercat

El Girona ha de lligar entre cinc o sis noves cares abans no acabi el mercat de fitxatges, l’1 de setembre. La direcció esportiva i el tècnic tenen clars els perfils i les demarcacions per reforçar –un o dos porters, un migcampista defensiu, un d’ofensiu, un lateral esquerre de complement i un punta per a l’atac–. Aquesta setmana no s’ha tancat cap operació i, després de la sortida d’Ortolá, el que està clar és que Juan Carlos serà l’únic porter disponible del primer equip i que el jove Lluc Matas serà el suplent que l’acompanyarà en la convocatòria: “L’únic dubte que hi podria haver és la capacitat de Lluc per afrontar un partit de màxima exigència. A nivell de conceptes s’ha entrenat amb nosaltres, és un bon porter i amb progressió. Si ha de sortir és per un moment complicat, o una expulsió o una lesió de Juan Carlos, però parlarem amb ell sobre aquest tema”, deia Míchel sobre la porteria, i puntualitzava sobre el moment del mercat i les dificultats de tots els equips per fitxar: “Busquem contínuament en el mercat i el que volem és encertar. Els sis fitxatges que han vingut són els sis que volíem. En volem onze o dotze, però volem els que escollim nosaltres. Quan assenyales amb el dit a la discoteca la noia que t’agrada, aquesta et pot dir que no. Fem un bon treball, estem bé i els espais que falten per emplenar seran per a jugadors escollits per nosaltres.”

De moment, Sergio Gómez, que podria ocupar el lateral o l’extrem esquerre, es queda a la plantilla del City. Així ho va dir en roda de premsa Pep Guardiola, tot i que el mercat, ni pel club anglès, ni per la resta, ha acabat encara.

LES REACCIONS

Tenim una base sòlida i les virtuts han de ser les mateixes, ser protagonistes amb pilota i superar les zones actives dels contrincants
No tenir la plantilla tancada no és cap handicap. Traurem un onze competitiu i els que vinguin s’hauran de guanyar una posició
El nostre objectiu és anar partit a partit però amb el somni en l’horitzó de superar el sostre de punts del club a primera. Volem seguir fent història
Els sis fitxatges que han vingut són els sis que volíem. En volem onze o dotze, però volem els que escollim nosaltres
Míchel Sánchez
entrenador del girona

Una experiència diferent

Míchel afronta la tercera aventura a primera com a entrenador amb el tercer equip que ha aconseguit fer pujar des de la segona A. En les dues anteriors etapes, el madrileny va acabar destituït al Rayo i l’Osca i, posteriorment, els dos clubs acabarien baixant de nou a segona, un fet que vol evitar de totes totes al Girona, en una experiència en què veu algunes diferències: “A nivell personal, ara tinc més experiència que amb el Rayo, quan feia un any que entrenava, i al’Osca, poc més. He millorat i ho haig de seguir fent. Com a club, abans els dos ascensos em van permetre dirigir a primera, però al Girona s’ha apostat pel projecte i em van renovar abans d’ascendir.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)