Girona

Una realitat de primera

El Girona cau per la mínima contra el València a Mestalla en un primer partit de lliga en què es va anar apagant progressivament

L’equip blanc-i-vermell no va saber fer mal als valencians, tampoc jugant durant més de 40 minuts en superioritat numèrica

València 1 Girona 0

VALÈNCIA:Mamardashvili, Thierry, Cömert, Diakhaby, Jesús Vázquez (Lato, 73’), Guillamón, Carlos Soler (Foulquier, 62’), Musah, Castillejo (Maxi Gómez, 73’), Lino (Nico, 73’) i Hugo Duro (Cristhian, 53’)GIRONA:Juan Carlos, Santi Bueno, David López (Stuani, 62’), Juanpe, Yan Couto (Arnau, 82’), Aleix Garcia, Terrats (Yangel Herrera, 74’), Valery (Miguel Gutiérrez, 62’), Riquelme, Samu Saiz (Ureña, 62’) i Taty Castellanos.GOLS:1-0 (45+2’) Carlos Soler, de penal.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez (col·legi andalús).T.G.:a Thierry (56’), Gattuso (56’), Jesús Vázquez (69’), del València i a Yan Couto (14’), Samu Saiz (44’), Valery (45’), del Girona.T.V.:directa a Cömert (52’), del València.PÚBLIC:39.359 espectadors a l’estadi de Mestalla

El Girona va pecar de passerell a Mestalla i va perdre per la mínima contra el València en el seu retorn a la màxima categoria del futbol estatal (1-0). Una diana de Carlos Soler des del punt de penal després d’unes mans de Valery en el moment de fer de barrera en una falta a la frontal va ser suficient per claudicar contra un conjunt che que, amb molt poc, es va endur els tres punts. Però menys va fer el Girona, que gairebé no va posar a prova Mamardashvili i al qual va costar Déu i ajuda fer mal als de Gattuso, fins i tot jugant amb un futbolista més durant 40 minuts de la segona part. Els gironins hauran de millorar molt les seves prestacions i fitxar aviat els reforços demanats pel tècnic si volen començar a puntuar –els dos partits a casa són una bona oportunitat– i aconseguir l’objectiu fixat per l’entitat.

El Girona va sortir al terreny de joc valent i sense complexos. L’equip dirigit per Míchel Sánchez no va renunciar a tenir la pilota ni a sortir des del darrere, assumint els riscos evidents que això comportava contra la pressió elevada i efectiva del València. Quan els gironins trencaven aquestes línies de pressió, Mestalla quedava mut en vista de la qualitat en l’associació de Taty Castellanos, molt bé jugant d’esquena a la porteria, i els mitjapuntes Samu Saiz i Riquelme. La millor ocasió dels ahir quadribarrats va arribar, però, a través de la pilota aturada, quan Aleix Garcia va servir una falta a la zona de tres quarts amb un efecte pla al segon pal on Juanpe l’esperava. El canari va canviar la trajectòria de la pilota enviant-la al cor de l’àrea petita, però ni David López en primera instància, ni Taty ni Riquelme després, van poder rematar molt a prop de la porteria (4’).

El València es va refer de l’inici esperançador del Girona gràcies a la verticalitat de Castillejo per l’esquerra i, sobretot, Lino per l’esquerra. El jugador cedit per l’Atlético, juntament amb el lateral de la mateixa banda, Jesús Vázquez, van fer anar de bòlit Yan Couto, que, condicionat per una targeta groga matinera, no aconseguia prendre una bona decisió. I l’equip se’n va contagiar, ja que, a mesura que passaven els minuts, va perdre el control de la pilota, la profunditat i, el més preocupant, la fluïdesa a l’hora de treure la pilota de la cova. De fet, les pèrdues en zona compromesa van fer molt mal als gironins, i en una d’aquestes va arribar l’1-0. Samu Saiz va acabar fent una falta a la frontal sobre Cömert que Castillejos va servir i que Valery, amb les mans a dins de l’àrea, va refusar. Figueroa Vázquez va xiular penal sense dubtar-ho i Carlos Soler va batre Juan Carlos enganyant-lo bé, en el temps afegit de la primera part.

Ni amb un més

La segona part no va variar la tendència ni a partir del minut 52, quan Cömert va fer una falta destralera a Taty i el VAR va instar l’àrbitre a expulsar-lo. Pel cansament i la falta d’idees, els gironins no es van mostrar superiors als valencianistes ni jugant amb un més. Amb el canvi de dibuix –es va passar del 3-4-2-1 al 4-4-2–, es va tenir més control, però només Stuani ho va intentar amb la punta de la bota després que Juanpe desviés amb l’esperó una centrada de Couto (70’) –el de Tala no va arribar a impactar estant ja davant de Mamardashvili–, i Aleix Garcia, amb un xut des de la frontal, va inquietar els locals, que, en alguna transició, van estar a punt de fer mal als de Míchel, tot i que tampoc van estar encertats en les decisions finals.

L’ONZE DE MÍCHEL

Arnau i Miguel Gutiérrez en van quedar fora, com Stuani, l’absència més destacada

PAGUEN EL RISC

Els gironins volien sortir jugant des de darrere i les imprecisions els van condemnar

CAP CANVI

El Girona va aprofitar poc el fet de jugar més de 40 minuts amb un jugador més
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)