S’esguerra l’alegria plena

El Girona no va poder completar una jornada històrica amb victòria i alegria plena en el dia del seu retorn a la màxima categoria tres anys i gairebé tres mesos després de certificar el descens a segona a l’estadi de Mendizorrotza contra l’Alavés, en la darrera jornada de la lliga del curs 2018/19. Si bé l’escenari i el rival, per història i també per qualitat, eren mals presagis, els gironins van confirmar els pronòstics fent un partit pla, amb massa errades individuals i poca capacitat ofensiva, fins i tot jugant amb superioritat numèrica més de 40 minuts de la segona part. L’equip blanc-i-vermell va confirmar les estadístiques que no l’acompanyen en les jornades inaugurals de les respectives temporades. I és que el Girona només ha guanyat una vegada en les últimes set estrenes de lliga, la del curs passat a Montilivi contra l’Amorebieta (2-0).

La derrota a Mestalla va ser també la primera vegada que el Girona inicia el seu camí a primera sense sumar cap punt, ja que, en els dos anteriors precedents, els gironins havien esgarrapat dos empats contra l’Atlético, en el seu primer partit a la màxima categoria (2-2), un matx que va deixar als de Machín un regust amarg, ja que guanyaven 2-0 en el minut 77’. La campanya posterior, ja amb Eusebio Sacristán dirigint l’equip, els blanc-i-vermells no van passar de l’empat a zero contra el Valladolid, que acabaria sent un rival directe en la lluita per evitar un descens que no es va poder esquivar.

En les quinze temporades que milita a LaLiga, el Girona ha aconseguit sis victòries en la jornada inaugural del campionat, quatre empats i cinc derrotes. Les dues pròximes jornades de lliga, l’equip de Míchel Sánchez les disputarà a Montilivi, contra el Getafe i el Celta. Dos partits vitals per sumar punts i no despenjar-se encara amb el mercat obert.