Girona

Falta de recursos preocupant

El Girona va viatjar a València amb només quinze jugadors de la primera plantilla disponibles

Míchel, que no posa excuses, ja ha dit en més d’una ocasió que falten per arribar 5 o 6 futbolistes

El Girona va afrontar el primer duel del campionat de lliga amb la construcció de la plantilla encara a les beceroles i amb una dotzena de fitxatges per fer quan falten 15 dies per a la conclusió del mercat. Si bé el tècnic confia en la direcció esportiva comandada per Quique Cárcel, la demora en les incorporacions en els darrers dies, i el resultat i les prestacions de l’equip en la visita a Mestalla, pot haver augmentat lleugerament el neguit de tots. La llista de demandes per part de Míchel Sánchez a la parcel·la encarregada dels fitxatges és clara des de fa dies, però des del fitxatge de Miguel Gutiérrez, el 5 d’agost, no ha arribat cap cara nova; tot al contrari, el club va rescindir Adrià Ortolá sense tenir cap recanvi preparat i deixant Juan Carlos sol com a l’únic porter del primer equip –a València va viatjar com a suplent el jugador del filial Lluc Matas, de només 20 anys–. El tècnic de Vallecas vol dos porters (potser n’acaba arribant només un), un lateral esquerre, dos migcampistes (un de defensiu i un altre d’ofensiu) i un punta. Les peticions són clares per arribar a la dotzena de fitxatges que el mateix Cárcel va estipular en una roda de premsa a l’inici de l’estiu. De moment, Taty Castellanos, David López, Yan Couto, Rodrigo Riquelme, Yangel Herrera i Miguel Gutiérrez han estat les incorporacions, a més del mig Iván Martín, actualment lesionat, que va renovar automàticament la cessió des del Vila-real l’endemà d’aconseguir l’ascens.

L’equip blanc-i-vermell va aterrar a Mestalla carregat de futbolistes del filial que van completar la llista de convocats. I és que només quinze jugadors amb fitxa del primer equip van poder estar a plena disposició per a Míchel, una xifra baixíssima per culpa de la falta de fitxatges i les lesions de Borja García, Ibrahima Kebé, Iván Martínez i Bernardo Espinosa, que, tot i que s’havia estat entrenant tota la setmana amb l’equip, no va arribar a temps per estar en òptimes condicions per al duel. Lluc Matas, Monjonell, Òscar Ureña, Ricard Artero, Joel Roca, Àlex Sala i Pau Víctor van tenir el privilegi d’acompanyar l’equip en l’estrena a la màxima categoria, posant-se al servei de l’equip i, en el cas d’Ureña, fins i tot debutant en la màxima categoria. Si bé el filial pot arribar a ser un recurs d’on estirar alternatives puntualment, la direcció esportiva del Girona ha de posar fil a l’agulla a les operacions que té obertes en les diferents posicions demandades.

A la porteria es busca un jugador amb experiència en una màxima categoria en els últims anys. Des de l’Amèrica del Sud han sonat diversos noms de porters que s’han afegit a algun amb experiència a LaLiga i està per veure si, en comptes d’arribar dos efectius, se n’acaba fitxant un en clara competència amb Juan Carlos. En defensa, la petició de Míchel és un lateral esquerre que complementi l’aposta i la inversió de Miguel Gutiérrez. Ahir el City va oficialitzar l’arribada de Sergio Gómez al club; per tant, el lateral esquerre desitjat per Míchel sembla que es quedarà a les ordres de Pep Guardiola, faltat d’efectius en aquella banda de la defensa després de la marxa de Zinchenko a l’Arsenal.

Al mig del camp, Míchel espera l’arribada d’un perfil defensiu i un d’ofensiu que competeixi amb Samu Saiz, Rodrigo Riquelme i, quan estigui en òptimes condicions, amb Borja García. La mitjapunta és una posició important en els esquemes del tècnic de Vallecas i s’haurà de filar prim per encertar l’elecció. Per al pivot, sense Ibra, només hi ha Terrats i Yangel per a una opció de treball defensiu i el fitxatge d’una nova peça donaria més alternatives a l’entrenador més enllà que David López també pugui jugar en aquesta demarcació –ara per ara se’l considera com a central.

Per a la davantera, el Girona sol jugar amb un punta de referència, una posició que es disputen actualment Stuani i Taty Castellanos, titular a València. La competència entre els dos serà brutal, però el club espera incorporar una nova peça que pugui adaptar-se a més d’una posició, segurament pensant en el 4-3-3 que tant agrada a Míchel, o en un 4-4-2 com el que va acabar disputant l’última mitja hora del matx a Mestalla. I és que, sense els recursos desitjats, el tècnic del Girona va haver de recórrer a llibreta i creativitat desfent el 3-4-2-1 tradicional per un 4-4-2 amb Taty i Stuani en punta. Tot i l’entrada d’Ureña, l’equip no va saber trobar opcions de centrades a la zona d’influència dels atacants.

Queden quinze dies per desvelar massa incògnites. I en aquests dies es disputaran dues jornades, massa punts en joc.

UN SOL PORTER

El suplent de Juan Carlos va ser el jugador del filial Lluc Matas, de només 20 anys

CAU SERGIO GÓMEZ

El lateral esquerre desitjat per Míchel ha fitxat pel City, que de moment el necessita a l’equip

LA LLIBRETA

Amb el resultat en contra, Míchel va fer sortir Stuani i Ureña i va passar a un 4-4-2

LES DEMANDES DE MÍCHEL

Un o dos porters
El club busca un porter amb experiència en una màxima categoria i, si hi ha alguna oportunitat de mercat, un altre de jove que hi afegeixi competència.
Lateral esquerre
Míchel vol un complement a la banda esquerra que lluiti per la posició amb Miguel Gutiérrez, per qui s’han pagat 4 milions d’euros. El madrileny no en té prou amb la competència de Valery.
Mig defensiu
Amb David López amb el paper de central, el Girona busca un pivot amb recorregut que afegeixi opcions i recursos a una medul·lar formada ara per Aleix Garcia, Yangel Herrera i Terrats (Ibra, lesionat, en té per força temps).
Mig ofensiu
Les lesions de Borja García i Iván Martín a més de la marxa de Baena han deixat una de les posicions més importants en la idea i els esquemes de Míchel només amb Samu Saiz i Rodrigo Riquelme, tot i que Ureña demana torn.
Davanter
Jugant amb un sol punta la competència entre Taty i Stuani ja s’entreveu ferotge però Míchel en vol un més.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)