Girona

L’estrena a Montilivi

El Girona ha guanyat 5 dels 14 primers partits de curs a Montilivi

El Girona mai ha passat de l’empat en l’inici de 1a, contra l’Atlético i el Valladolid, al seu feu

El Girona estrenarà la tercera temporada de la seva història a primera divisió a terres catalanes. Concretament a Montilivi, on l’afició espera el partit que es disputarà dilluns a les deu de la nit. Un horari estrambòtic i que podria suposar una entrada molt més fluixa del que suposa estrenar la temporada al teu feu. Els gironins volen aconseguir el primer triomf, després de la derrota a Mestalla per la mínima. Ben cert és que Montilivi serà clau per a l’equip per aconseguir el gruix més important de punts i obtenir la permanència. Un objectiu primordial per donar sentit al projecte de Míchel i el Girona.

El retorn de l’elit a casa

Un dels records més especials que queda més amagat dins del cap dels aficionats gironins és el retorn a LaLiga després de 49 anys. El Girona va aconseguir una victòria de prestigi a Balaídos contra el Celta, Jaume Duran va ser història blanc-i-vermella anotant un gol en solitari per firmar un triomf i fer que la tarda d’agost fos recordada com un retorn somiat. Això no obstant, l’equip entrenat per Agné va continuar la festa set dies més tard a Montilivi contra l’Alacant. El conjunt gironí va imposar-se per un contundent tres a zero per firmar un inici immaculat. En aquell matx, Gabri amb dos gols i Albert Serra van obrir la llauna golejadora a terres gironines. En les següents jornades, l’equip va topar amb la duresa de segona.

Uns inicis irregulars

Les temporades posteriors, els gironins van encadenar un seguit de vuit debuts a Montilivi amb resultats molt irregulars. El segon any en la categoria de plata, el Girona va caure amb un gol solitari de De Lucas contra el Cartagena. L’equip dirigit per Narcís Julià va encetar una nova temporada a segona divisió amb un partit gris i sense disposar de gaires possibilitats per guanyar. Una altra cosa va ser la 10/11, en què el conjunt gironí va ser capaç de guanyar el Tenerife i marcar quatre gols. Aquell partit, més enllà del bon joc realitzat per part de l’equip, va servir per veure el debut d’un jugador històric del club, l’asturià Jandro Castro, que va deixar sorprès l’aficionat blanc-i-vermell amb un doblet contra l’equip canari. Els dos cursos següents, 2011-2013, el Girona va perdre contundentment contra l’Elx (1-4), clar candidat a l’ascens, i no va passar de l’empat contra el Sabadell (0-0) a Montilivi. Abans de l’ascens històric a primera, Girona va poder veure dos triomfs consecutius per la mínima, contra l’Alavés i el Racing, una derrota contra el Numància i, finalment, un triomf contra l’Elx.

Debuts agredolços

El club va viure un debut bonic a primera després d’aconseguir un empat de prestigi contra l’Atlético. El matx estava controlat pel Girona, que va veure com li remuntaven dos gols. En el segon any, el Valladolid va plantejar un partit molt sòlid i no va donar cap opció en un matx que va acabar en 0-0. Així doncs, el Girona té un gran repte davant la seva afició aquest dilluns; aconseguir un debut a casa amb victòria.

GIRONA, 3-ALACANT, 0

El Girona va tenir un debut somiat a Montilivi en el seu retorn a segona la temporada 08/09

INICI IRREGULAR

Els gironins han començat amb un balanç irregular de 5/5/4 al seu feu, Montilivi

UN FEU DE PRIMERA

El 19 d’agost del 2017, el Girona va firmar un empat contra l’Atlético en el seu debut a 1a

ELS PRIMERS PARTITS DE LLIGA A MONTILIVI EN LALIGA

Curs 2008/09, 2a A
Girona-Alacant 3-0
Curs 2009/10, 2a A
Girona-Cartagena 0-1
Curs 2010/11, 2a A
Girona-Tenerife 4-2
Curs 2011/12, 2a A
Girona-Elx 1-4
Curs 2012/13, 2a A
Girona-Sabadell 0-0
Curs 2013/14, 2a A
Girona-Alavés 1-0
Curs 2014/15, 2a A
Girona-Racing 1-0
Curs 2015/16, 2a A
Girona-Numància 2-3
Curs 2016/17, 2a A
Girona-Elx 3-1
Curs 2017/18, 1a
Girona-Atl. de Madrid 2-2
Curs 2018/19, 1a
Girona-Valladolid 0-0
Curs 2019/20, 2a A
Girona-Sporting 1-1
Curs 2020/21, 2a A
Girona-Fuenlabrada 0-1
Curs 2021/22, 2a A
Girona-Amorebieta 2-0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)