Victòria i estrena rodona a Montilivi (3-1)

Montilivi feia tres anys que esperava veure un partit de primera. I quin retorn! L’equip de Míchel ha sumat els tres primers punts de la temporada després de superar el Getafe de forma justa (3-1).

Ni el dia –dilluns– ni l’hora –deu de la nit– han minvat l’assistència de l’estadi, que s’ha omplert amb més de 10.000 espectadors. Segur que han marxat més que contents a casa. El Girona ha dominat davant un Getafe tancat. Els gironins, que mossegaven en la pressió, han necessitat dos minuts per avisar amb un xut de Rodrigo Riquelme que David Soria ha desviat a córner. El porter visitant ha tingut feina, ja que també ha hagut de treure una rematada en boca de gol d’Stuani i un llançament de falta d’Aleix. No ha pogut fer res, però, per evitar el gol de l’uruguaià. El capità ha controlat una centrada al segon pal, el seu remat ha fregat en Djené i ha sorprès Soria (42’).

La segona meitat ha estat una bogeria. Ha començat de forma immillorable amb un gol afortunat. Una centrada lateral de Miguel Gutiérrez se l’ha acabat introduint Domingos Duarte a la seva pròpia porteria (47’). En l’acció següent, Riquelme ha estat a punt de fer el tercer. El madrileny no ha pogut acabar el partit per unes molèsties a l’espatlla esquerra. Al minut 53, ha estat l’àrbitre, Muñiz Ruiz, qui ha agafat protagonisme. Ha xiulat un penal sobre Stuani, però el VAR l’ha avisat i ha rectificat la decisió. Tres minuts després, el Getafe ha retallat distàncies amb un gol d’Enes Ünal, però de nou l’acció ha quedat invalidada per una falta prèvia clara d’Aleñá sobre Aleix Garcia. Després d’aquests minuts de descontrol, ha arribat la genialitat de la nit. Una passada precisa i filtrada de Yangel Herrera l’ha recollit Taty Castellanos, que ha picat la pilota amb suavitat i qualitat per sobre Soria per fer el tercer (64’). Tot i això, el Getafe ha fet el gol de l’honor. Un mal control de David López l’ha recollit Enes Ünal, que ha enviat una rosca impossible per a Juan Carlos per, ara sí, marcar. En els darrers minuts, ha estat el conjunt madrileny qui ha portat el pes del partit. Juan Carlos s’ha vestit d’heroi per treure una doble rematada de Portu que podria haver significat el 3-2 (88’). El Getafe ha acabat amb deu per l’expulsió d’Angileri.

Primers punts del Girona, que acaba la segona jornada en novena posició. Divendres, nova cita a Montilivi contra el Celta (20h).