Girona

Amb valentia és més fàcil

El Girona guanya amb mereixement el Getafe (3-1) i obté els primers tres punts en joc davant de la seva afició

L’equip de Míchel va tenir el control de la possessió i va ser vertical quan calia per poder assestar cops a un rival, en ocasions, sotmès i desdibuixat

Girona 3 Getafe 1

GIRONA:Juan Carlos; Santi Bueno, David López, Juanpe; Yan Couto, Yangel, Aleix Garcia, Riquelme (Samus Saiz, 54’), Miguel (Javi Hernández, 69’); Taty (Terrats, 85’) i Stuani (Reinier, 69’).GETAFE:Soria; Iglesias, Djené, Mitrovic (Portu, 65’), Duarte, Angileri; Maksimovic (Seoane, 46’), Arambarri; Aleñá; Mayoral i Enes Ünal.GOLS:1-0 (42’) Stuani. 2-0 (47’) Duarte, en pròpia porteria. 3-0 (63’) Taty. 3-1 m(73’) Enes Ünal.ÀRBITRE:Muñiz ruiz (gallec).T.G.:Taty,Juanpe, Mitrovic, Mayoral, Djené, Angileri i Aleñá.T.V.:directa a Angileri (93’), del Getafe.PÚBLIC:10.460 espectadors a l’estadi de Montilivi.

El Girona va superar el Getafe i va sumar els tres primers punts en el primer duel que afrontava a Montilivi (3-1). El conjunt gironí va saber tenir paciència per moure el rival i contundència en les ocasions que va poder generar. Stuani, qui si no?, va obrir la llauna del matx al final del primer acte després d’aprofitar un refús al segon pal. I, en un inici de segona part boja, Duarte en pròpia porteria, després d’una centrada de Miguel, va aplanar una victòria que Taty va assegurar amb una tercera diana a passada de Yangel. Els madrilenys van fer el gol de l’honor a través d’Ünal, però el control gironí va ser gairebé total fins al final. Els tres punts en el primer dels dos partits seguits a casa són pur oxigen per a un Girona en construcció que encara espera reforços per solidificar-se del tot i lluitar per l’objectiu.

El Girona va començar intens i fent-se amo i senyor de la possessió. Els gironins, però, necessitaven desordenar el rival, que es trobava còmode esperant-lo amb la línia de cinc perfectament dibuixada. I en el minut 23 ho va aconseguir i va generar una gran aproximació de gol quan Taty va recuperar la pilota al cercle central després d’una imprecisió visitant, i l’argentí va fer l’obertura a Yan Couto, que va veure a la perfecció Stuani al segon pal. L’uruguaià, estrany en ell, va topar amb Soria, que es va fer gran en la sortida de sota els pals. El Getafe va intentar guanyar terreny, però amb comptagotes i gràcies a la qualitat de Mayoral o en alguna conducció d’Aleñá.

La insistència i la paciència van donar fruit als de Míchel. I va ser gràcies a una centrada d’Aleix Garcia després d’un servei de banda de Couto que Mitrovic, en l’intent de rebuig, va assistir al segon pal Stuani. El charrúa, ara sí, no va perdonar i després d’un control va fer un xut que després de rebotar en el central Djené va entrar a dins de la porteria de Soria (42’).

Immillorable segona part

La tònica de la segona meitat no va canviar en l’inici, però aquesta vegada el Girona sí que es va trobar amb un gol matiner, carregat de sort, que li va aplanar encara més el partit, tot i que el VAR semblava entossudir-se a complicar-ho tot. El gol va ser còmic després que una centrada lateral de Miguel acabés al cor de l’àrea sense que Mitrovic refusés. En el rebot, després d’una sortida en fals de Soria, Duarte es va ficar la pilota a la seva pròpia porteria (47’). El matx semblava encarrilat, i més quan Muñiz Ruiz va assenyalar penal d’Arambarri a Stuani, tot i que el VAR el va instar a rectificar. El suflé encara es va desinflar més quan, poc després de veure com la possibilitat de sentenciar s’esfumava, Aleñá va recuperar una pilota en la pressió a Aleix que va acabar amb gol d’Ünal. Montilivi va aguantar la respiració davant del que semblava una garrotada de les que feien mal. Aquesta vegada, el VAR va decidir a favor del bàndol gironí obligant a veure el monitor el col·legiat, que va assenyalar falta d’Aleñá. Els aficionats del Girona van tornar a respirar i a alliberar-se del tot quan Taty va aprofitar una excel·lent passada de Yangel per fer el 3-0 picant la pilota encreuada a la sortida desesperada del porter (63’).

El Getafe no va abaixar els braços, i és que Ünal va fer la diana de l’honor després d’una errada de David López en un servei de pilota (73’). El gol va acabar en això, en l’honor d’un Getafe desdibuixat per un Girona que en moltes fases el va sotmetre a la seva pròpia àrea. Un equip gironí valent com reclama el seu entrenador.

AMB DOS PUNTES

Míchel va decidir apostar d’entrada pels seus únics ariets purs, Taty i Cristhian Stuani

QUI SI NO?

Stuani va perdonar en una acció, però en la segona ocasió va fer gol amb l’ajuda de Djené

GRANS SENSACIONS

Taty va deixar detalls de classe, ho va lluitar tot i va tenir el premi del gol (73’)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)