Girona

PABLO MAFFEO

CARRILER DRET DEL MALLORCA

“Les experiències dolentes et fan madurar més ràpid”

“Quan guardes un bon record d’algun lloc, has estat tan estimat allà i sents emoció, agafes sentiments pel lloc i pel club”

“Els veig molt bé. Vaig coincidir amb Míchel a l’Osca i sé el que vol per als seus equips”

M’agrada més jugar de carriler, ja que em sento més protegit quan vaig a l’atac, el del Girona és un bon sistema

Pablo Carmine Maffeo Becerra (12/7/97, Sant Joan Despí) s’enfrontarà al Girona per primera vegada després de defensar l’escut del club blanc-i-vermell en quatre temporades diferents, la 2015/16, la 2016/17, la 2017/18 i la 2019/20. El carriler dret va acumular 96 partits com a gironí i des de fa dues campanyes milita al Mallorca, pròxim rival dels de Míchel, amb qui va coincidir a l’Osca.

Adquirit en propietat pel Mallorca, l’Stuttgart és aigua passada, i amb contracte fins al 2026 amb els balears?
Aquest estiu han sorgit rumors respecte a la meva figura, ja que el curs passat, gràcies a Déu, vaig fer un bon any. Jo tenia la idea clara de quedar-me al Mallorca i, de fet, des que va començar la pretemporada vaig parlar amb l’entrenador i els companys, i els vaig dir que em volia quedar i que estava molt tranquil. Tenir contracte fins al 2026 genera confort al jugador, però al mateix temps ganes de tornar la confiança al club.
Realment va existir la possibilitat de fer encara un salt més endavant?
És cert que no hi va haver cap oferta o interès en ferm. La meva idea era quedar-me al Mallorca i així ho vaig transmetre als meus agents i a la meva família.
Estem veient un Maffeo més madur, tot i que només té 25 anys. Imagino que les experiències que acumula l’han fet créixer a tots els nivells, no?
És cert. Tot i que tingui 25 anys durant tots els anys de la meva carrera sempre ha passat alguna cosa per bé o per malament. Tant a Girona, amb les famoses finals del play-off, com a Stuttgart o a l’Osca o, fins i tot, el curs passat amb el Mallorca, que ens vam salvar en l’última jornada. Tot això fa millor el futbolista i el fa madurar i créixer amb més rapidesa.
A l’aventura a Alemanya no va tenir cap més remei que aixecar-se per no veure la seva trajectòria frenada en sec?
Sí. És cert que les experiències dolentes et fan madurar més ràpid, ja que no pots estar pensant ni et pots aturar perquè si ho fas el futbol se’t menja o et passa pel damunt.
Entenc que segueix el Girona de reüll, sempre?
Sempre he dit i ho diré que Girona és com casa meva, ara és la meva segona casa. Faig la comparació entre Mallorca i Girona, ja que són els dos llocs on millor he estat. Hi ha certs paral·lelismes entre els dos llocs, tant pel que fa al club com a la meva vida personal.
Per tant, va seguir l’últim ‘play-off’ d’ascens. Ho va patir o ho va gaudir?
He seguit sempre el Girona, com segueixo l’Osca o com seguiré el Mallorca si algun dia haig de sortir d’aquí. Vaig ser amb la meva parella a la final del play-off entre el Girona i el Tenerife. Quan guardes un bon record d’algun lloc, has estat tan estimat allà i sents emoció, agafes sentiments pel lloc i pel club.
Què és el que troba a faltar més de la seva etapa en el Girona?
Va ser una etapa tan maca que es troben a faltar moltes coses. El que vaig viure amb els companys va ser especial, la ciutat m’encantava, encara que anés a passejar sol, el fet de veure la gent, menjar als restaurants. Estar a 30 minuts de la platja i a 30 de la muntanya és magnífic, si bé és cert que a Mallorca també ho tinc.
Com veu el Girona de Míchel en aquest retorn a primera?
Veig el Girona molt bé. Vaig coincidir amb Míchel a l’Osca i sé el que vol per als seus equips. De moment ho està aconseguint i ja es va veure el curs passat que van dominar molts partits.
Què tal aquella breu però intensa experiència amb Míchel a Osca. Com és com a tècnic?
Molt proper, molt intens pel bo i pel dolent. Molt bon entrenador i amb les idees clares del que vol per als seus equips. Amb en David Ferreiro i en Borja García rèiem molt per això de no callar i ser intens, en el sentit positiu.
El Girona és un equip en construcció, però encara hi ha algun puntal de quan hi jugava vostè?
Fa tres temporades que vaig estar al Girona i guardo encara amistats a la plantilla. Vaig acumular quatre cursos al club i tinc grans records compartits amb molta gent.
La línia de tres centrals i dos carrilers és un esquema que coneix a la perfecció i que acompanya el Girona des de fa temps. El troba a faltar?
Sí, la posició del carril és la demarcació a la qual millor m’adapto. Al Girona és cert que en els últims anys, des de Pablo Machín, s’ha fet servir aquest sistema i pels resultats s’ha comprovat que no els ha anat gens malament.
Darrerament jugava més de lateral, però no deixava de ser profund. Li agradava més jugar com a carriler?
A mi m’agrada més jugar de carriler, em sento més protegit quan vaig a l’atac i crec que el dibuix que sol utilitzar el Girona és un bon sistema per atacar espais i defensar amb ordre.
Quin Mallorca ha d’esperar el Girona. Venen de guanyar el Rayo 0-2 i suposo que amb ganes d’estrenar-se davant la seva afició, no?
Segur que si han vist els últims partits del curs passat i els d’aquesta temporada amb Aguirre ja deuen saber quin Mallorca es trobaran i, òbviament, guanyar a casa dissabte seria genial per oferir la primera victòria del curs a l’afició i per a nosaltres encadenar dues victòries seria molt important.
Ha tingut entrenadors de tota mena. Què tal amb Javier Aguirre, un de la vella escola?
A dins del vestidor, amb els jugadors, és amable i proper. A l’equip hi ha molt bon ambient, tant entre els jugadors com amb el cos tècnic, i això és un dels punts clau del Mallorca. Som un equip i una família i això cada cop és més important.
Objectius i aspiracions per aquesta nova temporada?
Que el Mallorca es quedi a primera, tant de bo juntament amb el Girona, i continuar treballant de valent per millorar i créixer com a jugador.
De l’1 al 10, quant li molesta que li recordin el marcatge que va fer a Messi a Montilivi?
[Riu]. La veritat és que em molesta molt i encara m’ho continuen recordant. Et diria un 8 o un 9, em molesta bastant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)