Girona

RODRIGO RIQUELME

JUGADOR DEL GIRONA

“L’objectiu marcat és fer 53 punts”

“El més important és la salvació, però ens hem proposat acabar entre els deu primers”

“Ho estic fent bé, però he de millorar en moltíssims aspectes”

Estic tranquil amb el gol. No m’he marcat cap xifra de gols com a objectiu, però més pressió que jo, no me’n posa ningú
Si un jugador arriba cedit a un club i no se solidaritza amb la seva gent es tira pedres a la seva pròpia teulada
En el futbol s’ha de ser ambiciós. Quan un es posa objectius més alts, pot ser que hi arribi, i s’exigirà per complir-los
El nivell que hi ha dins l’equip és molt alt. Tenir fons d’armari suma, i tothom ha d’estar preparat per jugar

Rodrigo Riquelme (2 d’abril del 2000, Madrid) ha aterrat aquest estiu a Girona en qualitat de cedit procedent de l’Atlético de Madrid. Deixant de banda uns minuts que va tenir amb el conjunt colchonero el curs 2019/20, és la seva estrena a primera divisió, però un cop trepitja la gespa no ho sembla. L’extrem madrileny ha estat una de les sensacions en aquest inici de temporada del conjunt gironí, deixant grans detalls de qualitat en els tres partits que ha disputat fins ara. De fet, la seva baixa per lesió contra el Celta es va notar d’allò més. Tot i les bones sensacions que està demostrant, Riquelme assegura que encara pot fer més passos endavant a mesura que avancin les jornades, i és que d’ambició, en l’aspecte individual i col·lectiu, a l’atacant no li’n falta.

Com és fins ara la seva adaptació al Girona?
Des del principi ha estat espectacular. En el moment en què vaig entrar per la porta tothom em va acollir molt bé, tant el cos tècnic com els meus companys. Això m’ha fet sentir molt còmode i ser jo mateix. La veritat és que estic molt agraït, perquè quan un arriba mai sap què es trobarà, i aquí he trobat gent encantadora, humil i treballadora. Són valors que compartim tots dins del vestidor.
Des del club s’ha comentat que s’ha mirat l’aspecte personal, a més del futbolístic. Es nota en l’ambient del vestidor?
Per descomptat, perquè hi ha un ambient increïble, molt familiar i amb molt bona relació entre tots. Tots tenim molta afinitat entre nosaltres, i això és fonamental per a un equip de futbol en el llarg termini.
Acaben d’empatar al camp del Mallorca, on va ser un dels destacats. Quines sensacions li deixa el partit?
En tenia moltes ganes perquè quan un es perd un partit, pel motiu que sigui, mai és agradable. Encara menys quan és per lesió, però em vaig sentir bé i estic del tot recuperat. Estic tranquil amb l’aspecte del gol, perquè sé que acabaran entrant, però al final el més important és la feina que un fa per posar les seves virtuts al servei de l’equip. En aquest sentit estic content.
Després del partit va prometre que faria gols. S’ha marcat una xifra?
No, cap, perquè crec que mai és bo pressionar-se en aquest sentit. Més pressió que jo a mi mateix t’asseguro que no me’n posa ningú, però no m’he marcat cap objectiu. El que vull és treballar, gaudir i aprendre. Si arriben, bé, i per descomptat que serà gràcies a la feina ben feta de tot l’equip.
El curs passat va debutar a 2a divisió A i ara és a primera amb el Girona. Com assumeix aquesta projecció ràpida?
El Mirandés sempre he dit que és un club al qual estaré eternament agraït, i ara aquí, al Girona, igual. Em trobo molt bé i el nivell que hi ha dins l’equip és molt i molt alt. Això el que fa és que estem tots al cent per cent per intentar guanyar-nos el lloc. Crec que en la meva entrada a primera divisió ho estic fent bé, però sé que he de millorar moltíssimes coses, i estem treballant per això.
Aquesta competència en la plantilla pot ser la clau per fer una bona temporada?
Sense cap mena de dubte. Quan un equip té un fons d’armari de molt nivell suma, perquè no juguen només onze. Aquí juguem tots, tal com diu el mister. Hem d’estar sempre preparats per quan ens arribi l’oportunitat.
Quina va ser la clau per acceptar l’oferta del Girona?
Des del principi he dit que la part fonamental va ser el que em va transmetre Míchel, amb la idea de joc que tenia i que ara estem proposant. Em vaig sentir molt identificat amb ell i el que m’expressava. M’havien parlat molt bé del club, i també va ser una part molt important per venir aquí.
Ara a Míchel el té en el dia a dia. Quina sensació li deixa?
Molt i molt bona. És un entrenador molt familiar, que està molt a sobre dels jugadors i que fa que la connexió entre jugador i entrenador sigui més fàcil. Això fa que a l’hora de transmetre ell i de nosaltres respondre al que demana sigui més fàcil.
Li ha sorprès alguna cosa del Girona des de dins?
Et diria que no perquè m’havien parlat tan bé de la ciutat, del club, dels companys... Ara ho estic veient jo, i s’està complint tot el que m’havien explicat.
S’esperava tenir tant protagonisme en aquest inici?
Això és decisió de l’entrenador. Jo em dedico a entrenar-me el millor que puc i a posar les coses difícils a l’entrenador. És cert que ara estic jugant, i crec que ho estic fent bé, però això és futbol i un mai pot baixar la guàrdia i relaxar-se, perquè tenim jugadors molt bons. Si un abaixa el ritme, entrarà un altre.
Són molts els jugadors que arriben cedits al Girona i a vegades es pot assimilar amb falta d’implicació. Com ho veu?
Jo ja he tingut altres experiències. Aquesta és la meva tercera cessió després d’anar al Bournemouth, al Mirandés i ara, aquí, al Girona. Crec que això va amb el comportament de cadascú. Jo en cada equip que he estat m’he sentit identificat amb el club i he intentar donar el millor de mi. Si un arriba a un equip cedit i no s’intenta integrar i solidaritzar amb la gent és tirar pedres a la pròpia teulada, perquè al final hauràs d’estar-hi un any. Si no rendeixes i no dones tot el que has de donar, qui en surt perjudicat és un mateix.
Hi ha molt bones experiències, com les de Baena i Pol Lozano. És important tenir aquestes referències?
Totalment. És una cosa que també passava en el Mirandés. Vaig parlar amb Álex Baena perquè hem fet bona relació en la selecció sub 21 i em va parlar molt bé del club. Sense comparar ni res, penso que un ha de prendre aquestes decisions, i quan s’encerta, com crec que he fet, les coses són més fàcils.
Precisament hi ha qui el compara i diu que serà el Baena d’aquest any. Què li sembla?
Si és així, molt bé, perquè tothom sap la qualitat i el futbol que té Baena. Per descomptat que tenim moltes coses en comú, això és clar, però cadascun també té coses que segurament li falten a l’altre. Jo no ho intento veure així. Sé que ell ho va fer molt bé aquí i me’n vaig alegrar molt per ell. A més, en part gràcies a l’any que va fer ell aquí, jo ara puc ser a primera.
Parlem de dins del camp. A la banda esquerra, on està jugant, és on se sent més còmode?
Sí, em sento còmode i estic bastant a gust al camp. El mister, dins del sistema, també em dona una certa llibertat de poder aparèixer per dins, i crec que està anant tot bé i espero continuar així. Per aquella banda amb Miguel ja ens coneixíem, perquè havíem coincidit en una selecció madrilenya. És un gran noi i hi tinc molt feeling perquè estem molta estona junts, i lògicament això ens ajuda dins del camp a tenir una bona connexió. És un lateral amb un gran futur i segur que ho farà molt bé aquesta temporada i les següents.
Al davant també s’està veient que s’entén bé amb Stuani i Taty. Com és aquesta relació?
He de dir que li estic molt agraït, a Stuani, perquè des del primer moment em va acollir i m’ha intentat aconsellar en alguns aspectes. Per ser qui és, pel que ha fet pel club i sent un jugador de talla mundial, intento ser una esponja. Taty és un jugador amb un present i un futur espectacular, i estic segur que donarà molt a aquest club.
Divendres reben el Valladolid. És un partit que pot definir l’inici de temporada?
Encara és molt aviat. És clar que és un partit en què anirem a buscar els tres punts, igual que faran ells. Tots dos equips donarem el millor de nosaltres mateixos i esperem que amb la nostra afició i al nostre camp tinguem aquest al·licient extra que ens permeti aconseguir la victòria.
L’afició ha respost en les dues primeres jornades. Què li sembla l’ambient de Montilivi?
Molt bé. Quan vaig venir la temporada passada amb el Mirandés ja em va agradar el bon ambient que hi havia. És gent que entén de futbol i hi estic molt a gust. Lògicament una de les claus ha de ser fer-nos forts en els partits a casa.
Pensa en un futur proper en l’Atlético de Madrid?
No. Jo soc una persona que ho basa tot en el dia a dia. Crec que és clau en el món del futbol, i l’objectiu que ens hem marcat aquí és sumar 53 punts. Anirem a buscar-los, i quan acabi la temporada veurem si ho hem complert o no; però el que és clar és que el més important és aconseguir la permanència en la categoria.
Parla de 53 punts. És perquè des del vestidor es mira molt més enllà de la salvació?
Sí, jo crec que en això del futbol s’ha de ser ambiciós. Quan un es posa objectius més alts, pot ser que hi arribi, s’exigirà per complir-los, i si no, es quedarà amb una mica menys. És bo tenir aquesta mentalitat. Ens hem proposat acabar entre els deu primers.
D’aquí a un mes visiten l’Atlético. Serà un partit especial.
Lògicament és una cita especial perquè és tornar a casa, al Wanda, i veure els companys. Però encara queda molt per a aquest partit i en l’únic que penso és en el del Valladolid. Quan arribi ja en parlarem.
És una temporada estranya per l’aturada del mundial. Es viu d’alguna manera al vestidor?
S’està treballant bé, amb molta coherència. Anem tots a l’una, i sí, és un any una mica atípic, però no crec que hagi d’influir en res. Hem de donar el cent per cent en aquesta primera part, i quan torni la competició, el dos-cents per cent. Estem tots en aquesta línia, i això és el que ens farà complir objectius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)